Tim Cook: Τα 999 δολάρια του iPhone X είναι “value for money”

iphone x value price, Tim Cook: Τα 999 δολάρια του iPhone X είναι “value for money”

Από την ανακοίνωση των τριών νέων iPhones που έκανε η Apple την περασμένη εβδομάδα, αυτό που σίγουρα έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον είναι το iPhone X, για το bezel-less design, για την αφαίρεση του κεντρικού κουμπιού, την προσθήκη του Face ID, αλλά και την τιμή των 999 δολαρίων που ζητά η Apple.

Το iPhone X είναι το πιο ακριβό μοντέλο που έχει κυκλοφορήσει η εταιρεία μέχρι σήμερα και ένα από τα πιο ακριβά mainstream κινητά στην παγκόσμια αγορά και από πολλούς θεωρείται ότι είναι πολύ ακριβό.

Ωστόσο, ο CEO της Apple έχει την δική του οπτική για το θέμα. Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο Tim Cook στο ABC News δήλωσε πως το iPhone X αξίζει την τιμή των 1000 δολαρίων δεδομένης και της τεχνολογίας που έχει μπει μέσα στη συσκευή.

“Well, it’s a value price, actually, for the technology you’re getting”, δήλωσε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε μέσω Twitter αν θεωρεί ότι η τιμή του είναι απρόσιτη για τον μέσο Αμερικανό.

iphone x value price, Tim Cook: Τα 999 δολάρια του iPhone X είναι “value for money”

Ο Cook επεσήμανε ότι πολλοί λίγοι είναι αυτοί που τελικά δίνουν με τη μια ολόκληρο το ποσό και επικεντρώθηκε στην πληθώρα επιλογών που υπάρχουν: δόσεις, trade-in, deals από παρόχους, κάνουν το iPhone X πιο προσιτό.

“Well, it’s a value price, actually, for the technology you’re getting. As it turns out most people are now paying for phones over long periods of time. And so very few people will pay the price tag of the phone initially. Also most people actually trade in their current phone, and so that reduces the price further, and some carriers even throw in subsidies and discounts. And so when we look at it, the phone — the iPhone in particular — has become to essential in our daily lives, people want it to do more and more and more, and so we built more and more technology in to be able to do that”, δήλωσε ο Tim Cook.

Όπως και να έχει όμως τα 999 δολάρια παραμένουν 999 δολάρια και κάθε άλλο παρά λίγα είναι για ένα κινητό. Επομένως, στην πραγματικότητα μάλλον ο χαρακτηρισμός “value price” δύσκολα ταιριάζει στο iPhone X.

iphone x value price, Tim Cook: Τα 999 δολάρια του iPhone X είναι “value for money”

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

60 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alex-22-gk

αν δεν παινέψεις το σπίτι σου λένε..έγινε Tim

Jack

καλα ας επαιρνα κ εγω το μισθο που παιρνει ο cook και εγω το ιδιο θα ελεγα!!

giannogeorge

Είναι πάρα πολλά τα χρήματα για μια συσκευή τους είδους; είναι.

Είναι μια συσκευή που κάνει παπάδες, σε απλά ελληνικά; είναι.

Είναι μια συσκευή που θα κρατήσει άνετα στον χρόνο από υλικολογισμικής πλευράς; ασυζητητί.

Τώρα, ας πράξει ο καθένας ανάλογα.

GoGos

Σε λίγο θα το πούνε και budget.

Mesogitis

Να πω και γω τη γνώμη μου.
Λοιπόν έχει δίκιο ο Tim cook και για κάτι που δεν έχετε δη να μην λετε διαφορα εγωδεν είμαι fan ένα moto g4 έχω οπότε πείτε ότι θέλετε πράγματι όμως είναι άπιαστο όνειρο για μερικούς Έτσι είναι πως να το κάνουμε. Τώρα γι’αυτούς που δεν το έχουν βγάζουνε χολή Έτσι ήμαστε εδώ στην πατρίδα μας.

Prideous

Πάντως σε σχέση με άλλες android συσκευές που κοστίζουν το ίδιο και σε δυο χρόνια βγαίνουν off τα iPhone αξίζουν τα λεφτά τους
Και θα μου πείτε οκ μετά από δυο χρόνια κανεις root και βάζεις μια rom της επιλογής σου και συνεχίζει το κινητό να δουλεύει κανονικά
Δεν νομίζω όλοι όμως να γνωρίζουν πως μα κάνουν root το κινητό τους
Ούτε εγώ ήξερα πριν 4 χρόνια Γι αυτό πήρα το 5s και δουλεύει απροβλημάτιστο μέχρι και σμρ
Τι να την κανεις την ελευθερία του android όταν σε κρεμάει η εταιρία και πάνε χαμένα τα 700€+ που έχεις δώσει

Kos

Αν και και πολλές φορές δεν συμφωνώ με την πολιτική της Apple και το 8 σχεδιαστικά δε λέει πολλά αδιάφορο θα έλεγα, το X δείχνει σύγχρονο και όμορφο οι επιδώσεις του επεξεργαστή είναι φοβερές…. αλλά value for money δεν είναι.

azriel84

Για την αγορά της Αμερικής με τις προσφορές, τις δόσεις, τις επιδοτήσεις και διάφορα άλλα upgrade programs, ίσως να έχουν κάποια βάση τα λεγόμενά του, για τα δεδομένα της Apple πάντα. Για εμάς εδώ, μόνο για γέλια τέτοια δήλωση.

bezilys

Σας τρολαρει άγρια η Apple!

NtinosMD

Πφφφ οταν τα λεγε ο Jobs αυτα τα πιστυεες, τωρα πλεον δεννννννν… α, ρε Μαγειρα … αληθεια; ποτε θα τον αλλαξουν σαν CEO?

Sirlas

Ρε αφήστε το παιδί @gianniklis να εκφραστεί. Όχι τίποτα άλλο απλά για να δείτε σε όλα τα άρθρα κατά πόσο διαβάζουν τα σχόλια οι moderators. Στο θέμα μας τώρα VFM ε? Αμερική μένω, και ο μισθός μου είναι πάρα πολύ καλός. Αλλά! Όταν έχεις δώσεις για σπίτι, αυτοκίνητο, τηλεόραση, κινητά, και όλα αυτά τα έξοδα που εχει μια οικογένεια το σκέφτεσαι πολύ για να τα δώσεις. Και δεν κρίνω μόνο από εμένα μιας και οι περισσότεροι εδώ είναι σε παρόμοια κατάσταση. Οι περισσότεροι θα το κάνουν lease όπως κάνουν τα πάντα εδώ.

Dimitrinho

@gianniklis τα xiaomi για ποιους είναι;

Ntoz

Δεν τρολλαρει τους άλλους, τους πελάτες της τρολλαρει. Της τα σκάνε και λένε κι ευχαριστώ. Αυτά είναι. Και το αστείο είναι ότι αυτοί το δέχονται κ χαίρονται!!!

Ιωάννης jb

Η αλήθεια είναι ότι φέτος η Apple έχει δώσει εργαλείο κανονικό και όχι ένα συνηθισμένο smartphone…
Όσοι το θεωρούν και όμορφο σαν εμφάνιση το πράγμα έρχεται και δένει… Θεωρώ πως έχει δίκιο διότι αν υπολογίσει κανείς και την σταθερότητα που θα έχει στην τιμή….
Για άλλους βέβαια παραμένει ένα εργαλείο που ούτε καν θα σκεφτούν την απόκτηση του..
Ένας από αυτούς κι εγώ

Νικ Τι

Εγώ να σας πω την αμαρτία μου, θα ήθελα να μπορώ να το πάρω αλλά θα μείνω με το 7,γιατι μπορεί να είναι για μένα τοπ αλλά vfm, με τίποτα. Ειδικά στην εποχή μας και δε μιλάω μόνο για Ελλάδα.
Όμως Μόνο και μόνο που μπαίνει στον κόπο να το πει, σημαίνει ότι δεν είναι. Όταν είναι vfm, φαίνεται στην πράξη, δεν το λες.
Άλλο λοιπόν καλό, άλλο καλό για τα λεφτά του.

KnightRider

Ρε Cook τέτοιο τρολλ μέχρι και ο πιο χαζός θα το καταλάβει !!!! Πως είναι δυνατόν 1000$ να το θεωρείς Value For Money + να ζητάς άλλα 90$ για Quick Charge ?????

alexandros

Οταν οι κατασκευαστικές εταιρίες πουλάνε με περιθώριο κέρδους χ2 και οταν το κόστος του ιΦον Χ ειναι 400κάτι ευρώ (μονο τα εξαρτήματα αν διαβασα σωστά αλλού), τελικά η τιμή όντως ειναι λογική.
Οσοι νομίζουν οτι κάθε αντικείμενο κατασκευάζεται στη Κινα για 2 ευρώ και η εταιρία μετά το πουλάει για 200, 500, 1000 μάλλον δε γνωρίζουν κόστη και διαδικασίες για το σχεδιασμό, εξέλιξη, κατασκευή, μεταφορά, πώληση, προώθηση ενος προϊόντος.

bezilys

@Ιωάννης jb τι το ξεχωριστό έχει από τα άλλα smartphone που να το δικαιολογεί η τιμή αυτή? Πόσο μάλλον να είναι value for money οπω λεει?

Ιωάννης jb

Περιθώριε.. Τα είπα και πιο πάνω…
Πιο συγκεκριμένα… Πολύ δυνατό chipset εφάμιλλο με chipset ακριβών λαπτοπ…. Που σε συνδυασμό με το καλοδουλεμενο λογισμικό κάνει την ενασχόληση μαζί του απόλαυση…
Φοβερή οθόνη, κάμερα, καλύτερη μπαταρία, εξελιγμένες λειτουργίες που σε συνδυασμό όπως είπα και παραπάνω με την σταθερότητα που παρουσιάζει στην τιμή το καθιστούν καλή επιλογή… Ίσως και Value for money…
Εμένα δε μου αρέσει λόγο design ειδικά το x είναι κατά την γνώμη μου άσχημο δεν θα το έπαιρνα.. Αλλά το design είναι πράγμα υποκειμενικό οπότε επειδή δεν αρέσει σε εμένα που έχει 4 χρόνια το ίδιο.. δεν κατακρίνω της δυνατότητες της συσκευής

ilias

” δήλωσε πως το iPhone X αξίζει την τιμή των 1000 δολαρίων δεδομένης και της τεχνολογίας που έχει μπει μέσα στη συσκευή ”

Πολύ τεχνολογία αδερφέ, πολυ τεχνολογία. Τόση τεχνολογία δεν έχω ξαναδεί σε άλλη συσκευή, ποτέ!! Απο που να αρχίσουμε, οθόνη, κάμερες, ασύρματη φόρτιση.. ππσσ..

bezilys

Μας ψεκαζουν δεν εξηγείται αλλιώς! Πολύ δυνατό chipset αλλά τι να το κάνεις άμα σε περιορίζει το λογισμικό?! Με τόσα λεφτά περνεις/φτιάχνεις ένα πολύ καλό υπολογιστή! Κάμερα οθόνη δεν σχολιάζω τα βρίσκεις και αλλού! Που την είδες καλύτερη μπαταρία? Και τέλος αυτές οι “εξελιγμένες λειτουργίες” όπου είναι η ασύρματη φόρτιση και αναγνώριση πρωσοπου χαχαχα γελάνε και τα πεζοδρόμια! Μόνο vfm δεν είναι φαντάζομαι πόσο θα ήταν άμα δεν ήταν vfm κάνα 2000

Georgerapp

Παιδια ολοι μας διαμαρτυρόμαστε για της τιμές και καλά κάνουμε έτσι πρέπει να ειναι ο καταναλωτής να πιέζει προς τα κάτω αλλα θα μιλήσω για ολα τα ακριβα κινητά.
Πλεον έχουν φωτογραφία που βάζει δύσκολα σε mirrorless….θα το χρεωθείς, τραβάνε βίντεο αξιοζήλευτο απο καθαρή κάμερα…..θα το χρεωθείς,εχουν specs υπολογιστή καθώς και οι διεργασίες πλέον γίνονται άνετα σε πολυ καλό βαθμό και ταχύτητα…..θα το χρεωθείς,ο εσωτερικός χώρος απο τα 16 γιγα πήγε 64….θα το χρεωθείς,οι οθονες amoled oled ips ειναι όλες λουκούμια ποιότητας κορυφαίας που ζηλεύουν ακριβές tv…..θα το χρεωθείς και ισως πολλα ακόμα.δεν θέλει φαγούρα στο χέρι λοιπόν δηλαδή καθε χρόνο και το αλλο και το αλλο και το αλλο.

chris07

Άντε να φυγει αυτός να έρθει ο επόμενος CEO της apple προτείνω τον Ντόναλντ Τραμπ

Don Mitso Mou

Ιωάννης jb , αυτό που δεν έχει πει κανείς είναι για το compression του iOS που φτάνει στο 50%.

kitsios

@Ιωάννης Το θέμα είναι ότι value for money δεν είναι γιατί κοστίζει 400 δολάρια για να κατασκευαστεί τα υπόλοιπα 600 είναι μαρκετινγ ,προώθηση και το μεγαλύτερο μέρος (από τα 600 δολάρια) κοντά στα 300 δολάρια καθαρό κέρδος από κάθε συσκευή. Υπολόγισε και το πραγματικό κόστος, δηλαδή τι θα μπορούσες να κάνεις με 1000+ ευρώ στο Ελλαδιστάν από το να τα σκάσεις χοντρά σε μία συσκευή που δεν σου χρειάζεται απαραίτητα.

Chris_BMW

@bezilys Μην τα ισοπεδώνεις φίλε .. Δεν είπε κανεις πως έχει κάτι καινοτόμο (πλην του face ID σαν υλοποίηση κ όχι σαν ιδέα ) ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ . Δηλαδή ειναι ένα τηλέφωνο λεπτό σαν ντιζάιν (το πιο λεπτό ίσως απο τις ναυαρχίδες ), αδιάβροχο με στερεοφωνικά ηχεία .Μεγαλη κ απο τις καλύτερες οθόνες σε λογικό μέγεθος συσκευής με επιπλέον αισθητήρες πίεσης ,δεδομένου του μεγέθους της συσκευής αρκετά καλη μπαταρία σε αυτονομία , επεξεργαστή κορυφαίο ,κάμερες επίσης κορυφαίες με δυνατότητα καταγραφής 4Κ στα 60 fps ( μονο ακριβές κάμερες έχουν αυτή τη δυνατότητα ) και λειτουργικό που αν αρέσκεσαι σε αυτό θα έχεις τουλάχιστον 5ετη κάλυψη κ κορυφαία εμπειρία χρήσης . Αν συνυπολογίσουμε τις νέες AR δυνατότητες που στο X θα ειναι στο αποκορύφωμα τους, τότε έχεις μια all around συσκευή κορυφαίων χαρακτηριστικών που ενω δεν καινοτομεί κάπου ουσιαστικά , σου παρέχει τα πάντα . Δεν νομίζω να υπάρχει αυτή τη στιγμη εκει έξω αντίστοιχη συσκευή που να τα έχει ολα όσα σου προανέφερα μαζί .Υπολογισε τωρα κ το μονοπώλιο του λειτουργικού κ θα καταλάβεις οτι για κάποιον που μπορει να το αγοράσει χωρίς να στερηθεί ειναι συμφέρουσα αγορά . Δεδομένο οτι το τηλ θα το κρατήσει τουλάχιστον 3 χρονια… Συνέχεια »

JohnWave

Δεδομένο 1 : Καλά κάνει η Apple και ανεβάζει την τιμή στα ύψη αφού έχει μεγάλο φανατικό πελατολόγιο. Κάθε εταιρία το ίδιο θα έκανε. Ναι είναι η πιο αισχροκερδής εταιρία ( ακόμα και το έρημο το fast charging που το ανακάλυψε φέτος, το χρεώνει! ) αλλά κάποιοι της έχουν δώσει το δικαίωμα να αισχροκερδεί ασύστολα. Δεν φταίει η εταιρία λοιπόν. Τέλος αυτό. Δεδομένο 2 : Για πρώτη φορά φέτος το iphone σημείωσε σημαντική πρόοδο. Μείωσε bezels, έβαλε amoled, fast charging, wireless charging. Ναι ok άργησε χρόνια αλλά επιτέλους βελτιώθηκε. Αν ήμουν κάτοχος προηγούμενου iphone και ήθελα iOS θα περνούσα με τα χίλια στο Χ. Δεδομένο 3 : Υπάρχουν χρήστες που αγοράζουν iphone λόγω άγνοιας για τον ανταγωνισμό ( η συντριπτική πλειοψηφία) αλλά μην τους τσουβαλιάζουμε όλους. Υπάρχουν και χρήστες που λατρεύουν το iOS. Nαι δεν είναι παραμετροποιήσιμο όπως το android, ναι δεν είναι φιλικό σε συμβατότητα συσκευών και τύπων αρχείων, αλλά κάποιους δεν τους ενδιαφέρουν αυτοί οι τομείς. Αντίθετα τους ενδιαφέρει η ταχύτητά του ή καλύτερη υποστήριξη updates ή οτιδήποτε άλλο κρίνουν εκείνοι ως σημαντικό. Σεβαστές οι προτιμήσεις του καθενός. Δεδομένο 4 : Αν κάποιος δεν παίζει αποκλειστικά android ή ίΟS, θέλει bezeless σχεδιασμό, πολύ δυνατό επεξεργαστή, amoled οθόνη, top… Συνέχεια »

Makis

Μια χαρά τιμή είναι. Το 1992 τα κινητά που παίρναν μόνο τηλέφωνο και δεν άκουγες και τίποτε έκαναν 450,000 δρχ.

bezilys

@Chris_BMW λεπτό=κακή μπαταρία άρα αρκετή καλή μπαταρία που λες δεν θα είναι δεύτερον αδιάβροχο, στερεοφωνικα ηχεία έχει και η Sony τρίτον όπως το πες μια από της καλύτερες οθόνες όχι καλύτερη,καλές οθόνες έχουν και οι άλλοι και στα λιγότερα χρήματα, τέταρτον επεξεργαστής στα ios δεν είναι τόσο σημαντική λόγου ότι είναι ελαφρύ λογισμικό και κλειστό άρα δεν μπορείς να την αξιοποιείσης αυτή την υσχυει!όμως θα συμφωνήσω στην κάμερα.συμπερασμα μόνο vfm δεν είναι

Chris_BMW

@bezilys

Δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση αλλα για κάθε χαρακτηριστικό που σου ανέφερα μου ανέφερες κ μια ναυαρχίδα ..

Εγώ σου ζήτησα να μου υποδείξεις μια ναυαρχίδα που να έχει ολα όσα σου ανέφερα στο προηγούμενο σχόλιο μου..

Jimducati

Μάλλον πονάει πολλούς η Apple όπως ο φίλος γιαννικλης….
Δεν εξηγείται αλλιώς το μενος τόσων πολλών! Λες κ η Samsung k η Huawei ή η Htc βγάζουν κινητά με ναυαρχίδες με 300€
Παιδια ένα πράγμα θα σας πω κ ας το Καταλάβουν όσοι μπορούν κ θέλουν: μόλις πήρε την αναβάθμιση το 5s k 6s που έχω! Το 5s είναι 4 χρόνια τηλέφωνο κ είναι αρκετά πιο γρήγορο απο πολλά σημερινά middle range τηλέφωνα!
Επίσης τρέχει σαν την πρώτη ημέρα που το πήρα! Αυτό πληρώνεις, την υποστήριξη κ τον σεβασμό σαν καταναλωτής της εν λόγω εταιρείας! Τα σκας αλλα εχει συσκευή για 3 ή 4 χρόνια που γαζώνει!!!
Αφήστε τα οπαδικά κ ανοίξτε τα μάτια! Κ εγώ είχα Note 3, Sony z2, Lg G5 k άλλες συσκευές!
Κρασαρανε, δεν πήραν αναβαθμίσεις, χάνανε ταχύτητα μήνα με το μήνα κτλ.
Με τα iPhones όσο κ να πονάει κάποιους αυτό δεν συμβαίνει ή δεν συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό!
Ευχαριστώ που διαβάσατε το σχόλιο μου!

bezilys

@Chris_BMW η πιο κοντινή συσκευή που τα έχει σχεδόν όλα και είναι και value for money είναι ένα xzp ή xz1 όπου το μόνο που δεν έχουν 4Κ στα 60fps και ασύρματη φόρτιση όπου είναι ασήμαντη!

Gvirginia

Ευτυχώς που έχουμε και τα εικονίδια για τα social media, να κάνω κοινοποίηση το άρθρο να μορφωθεί ο κόσμος διαβάζοντας σχόλια σαν αυτά του gianniklis, που προφανώς και είναι χρήστης iPhone.

Σχεδόν 7 ώρες και ακόμα να γίνει αντιληπτό…

Chris_BMW

@bezilys

Να προσθέσω ουτε 3D Touch ,ουτε διπλή κάμερα πίσω με τα οποία πλεονεκτήματα της ,ουτε Ar δυνατότητες …

Τέλος πάντων απο κάποιο σημείο κ μετά ειναι κ το τι θέλει ο καθένας αλλα όχι να τα ισοπεδώνουμε .. Ναι ειναι ακριβό ,έως πολυ ακριβό αλλα παράλληλα ειναι ένα πολυ καλο τηλέφωνο που τα έχει ολα .. και οταν λέμε ολα εννοούμε ΟΛΑ ..

bezilys

@Chris_BMW και με μια κάμερα τ καταφέρνει μια χαρά απλώς άμα είχε διπλή κάμερα δεν θα είχε αντίπαλο!που θέλω να καταλήξω ότι δεν είναι value for money δεν προσφέρει κάτι το συγκλονιστηκο για να δικαιώλογει τα λεφτά που έχει

Chris_BMW

@bezilys

Προφανώς κ δεν ειναι value for money..
Καμία συσκευή δεν ειναι στην τιμή που λανσάρεται εφόσον σε όλες τις συσκευές επέρχεται μείωση τιμής με το πέρας κάποιων μηνών .. Πιστεύω πάντως οτι στα 950€ περίπου που θα έχει μετά απο ένα 6μηνο για κάποιον που θέλει iOS κ συσκευή με specs που θα δουλεύει απροβλημάτιστα για μια 3ετια τουλάχιστον ειναι μια καλη πρόταση . Αυτά ..

Υ.Γ Τωρα για να είμαι δίκαιος θα πω πως έχει σχεδόν τα πάντα καθώς του λείπει η συμβατότητα με το Apple Pencil. Νομίζω αυτό το χαρακτηριστικό θα το απογείωνε και ας το πουλούσε ξεχωριστά .. Δεν είχα κάποιο note για να έχω προσωπική εμπειρία πλην όμως πιστεύω οτι μονο θετικά μπορει να δίνει ένα extra χαρακτηριστικό .. και ναι θα το ήθελα στο X .. Τότε θα ήταν το απόλυτο τηλέφωνο για μένα ..

One

@Chris_BMW τη στιγμη που η οθόνη ειναι Amoled μπορεί να βάλει πενάκι, αλλα δεν το κάνει γιατι χαλάει τη φιλοσοφία του αρχικού iPhone που ήθελε να αντικαταστήσει τα palmtops εκείνης της εποχής. Άλλος ενας λόγος ειναι οτι θα κόψει αρκετές πωλήσεις στα δικα της Tablet με πενάκι.

Ιωάννης jb

JohnWave.. Βάλε μια φορά το μυαλό σου να σκεφτεί χωρίς να έχει το galaxy σαν Θεό..
560 λες κάνει και είναι Value for money…
Δεν είναι Value for money διότι έκανε 800+ πριν 6 μήνες άρα όσοι το πήραν έχασαν περισσότερα από 200 ευρώ αξία και όσο παιρναει ο καιρός χάνει ακόμα περισσότερο…
Κάποιος που το πήρε 800+ και θέλει τα Χριστούγεννα πριν καν κλείσει χρόνο.. να το δώσει, δε παίζει να πάρει πίσω ούτε τα μισά.. Διότι ο άλλος θα πει αφού με λιγότερα από 500 το παίρνω καινούργιο…
Σε βάζω ότι στοίχημα θες παρε ένα iPhone x 1100 ευρώ και του χρόνου προσπάθησε να το πουλήσεις…
600 το δίνεις άνετα διότι καινούργιο θα κάνει το λιγότερο 8 κατοστάρικα…
Όλο αυτό δε το βγάζω από το μυαλό μου… γνωστοί μου έχουν πάρει 7 plus 930 ευρώ από την πρώτη μέρα…
Ο ένας από αυτούς αρχές Αυγούστου το έδωσε 550….
Σχεδόν 10 μήνες το κράτησε… Και πήρε πίσω το 60% των χρημάτων που έδωσε….
Αν είχε πάρει το s8 μέσα σε 6 μήνες θα έπρεπε να το πουλήσει κάτω από το 500 μπας και φιλοτιμηθεί κανείς και του το πάρει

Chris_BMW

@One

Δεν νομίζω να ειναι το πρόβλημα της το είδος της οθόνης .. Τα I pad pro ips έχουν …

Ουτε η φιλοσοφία του Jobs… και αυτός θα είχε αλλάξει γνώμη για το πενάκι ..

Απλα ειναι κάτι το οποιο οπως πολλα αλλα θα το δώσει εν καιρό ..
Απλα αν το είχε απο τωρα θα θεωρούσα το X σαν το απόλυτο τηλέφωνο ..

Xdoupis

Πράγματι, με κούρασε η χαζοαντιπαραθεση , ο φανατισμός κ γενικά η κόντρα στο tachbloq. Είναι ο λόγος που γράφω τελευταία φορά. Αν παλεύουν κάποιοι να αποδείξουν ότι το x είναι v f m, τότε το τερματίσαμε. Ειλικρινά δεν αξίζει τον κόπο. Δεν υπάρχει πια λογική. Μόνο φανατισμός.

o.k.man

@Ιωάννης jb αυτό το επιχείρημα (λάθος κατά την γνώμη μου) το έχω ακούσει συνέχεια χιλιάδες φορές και είναι κουραστικό, άτοπο και όχι σωστό! Κάποιος όταν θέλει να αγοράσει ένα high-end super smartphone κινητό θέλει να το κρατήσει και να το έχει όσο περισσότερο γίνεται και όχι να το πουλήσει του χρόνου ή αργότερα! Είναι σαν να ομολογείτε εσείς οι apple fans (και δεν εννοώ εσένα @Ιωάννη jb) ότι το καινούργιο iphone που θα αγοράσετε δεν αξίζει να το κρατήσεις για καιρό και μετά από μερικούς μήνες ή στο χρόνο (να) το πουλάτε! Έτσι εμμέσως πλην σαφώς εσείς οι ίδιοι οι apple fans υποβαθμίζετε το ίδιο το νέο iphone που θα αγοράσετε! Ενώ κανονικά εφόσον είναι και νέο high-end smartphone κινητό που υποτίθεται τα έχει (σχεδόν) όλα και δεν του λείπει τίποτα, δεν το πουλάς καθόλου στο χρόνο επάνω! Αλλά το έχεις και το κρατάς και αργότερα (εφόσον θέλεις) αγοράζεις και ένα άλλο πιο καινούργιο μοντέλο που θα βγεί και θα έχεις στην τελική σύνολο και 2-3 κινητά. Σού είναι πολλά τα κινητά;! Το ένα (το παλαιότερο) εάν χρειαστεί το δίνεις π.χ. στην γυναίκα σου, στα παιδιά σου, σε αγαπημένα ανίψια σου, κ.α. ή το κρατάς. Εφόσον ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ… Συνέχεια »

o.k.man

@Ιωάννης jb αυτό το επιχείρημα (λάθος κατά την γνώμη μου) το έχω ακούσει συνέχεια χιλιάδες φορές και είναι κουραστικό, άτοπο και όχι σωστό! Κάποιος όταν θέλει να αγοράσει ένα high-end super smartphone κινητό θέλει να το κρατήσει και να το έχει όσο περισσότερο γίνεται και όχι να το πουλήσει του χρόνου ή αργότερα! Είναι σαν να ομολογείτε εσείς οι apple fans (και δεν εννοώ εσένα @Ιωάννη jb) ότι το καινούργιο iphone που θα αγοράσετε δεν αξίζει να το κρατήσεις για καιρό και μετά από μερικούς μήνες ή στο χρόνο (να) το πουλάτε! Έτσι εμμέσως πλην σαφώς εσείς οι ίδιοι οι apple fans υποβαθμίζετε το ίδιο το νέο iphone που θα αγοράσετε! Ενώ κανονικά εφόσον είναι και νέο high-end smartphone κινητό που υποτίθεται τα έχει (σχεδόν) όλα και δεν του λείπει τίποτα, δεν το πουλάς καθόλου στο χρόνο επάνω! Αλλά το έχεις και το κρατάς και αργότερα (εφόσον θέλεις) αγοράζεις και ένα άλλο πιο καινούργιο μοντέλο που θα βγεί και θα έχεις στην τελική σύνολο και 2-3 κινητά. Σού είναι πολλά τα κινητά;! Το ένα (το παλαιότερο) εάν χρειαστεί το δίνεις π.χ. στην γυναίκα σου, στα παιδιά σου, σε αγαπημένα ανίψια σου, κ.α. ή το κρατάς. Εφόσον ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ… Συνέχεια »

o.k.man

Υ.Γ. Θα παρακαλέσω ορισμένους εδώ μέσα να σέβονται τους συνομιλητές τους ή αυτούς που έχουν άλλα διαφορετικά smartphones από αυτά που έχετε εσείς και να μην βρίζετε χυδαία και ορισμένοι άλλοι να σας ανταποδίδουν και αυτοί επίσης λανθασμένα και να σας βρίζουν και εσάς και γενικώς χυδαίως να αλληλοβρίζεστε. Και το χειρότερο να φέρνετε σε πολύ δύσκολη θέση και τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Κώστα (που φιλοξενεί εμάς και τα σχόλια μας) και αυτούς που συνεργάζονται στην ιστοσελίδα αυτή καθώς και όλους τους σχολιαστές και αναγνώστες κ.α. που μπαίνουν εδώ μέσα και βλέπουν τα σχόλια καθώς επίσης και αυτοί που θέλουν να σχολιάζουν.

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, κάποια σχόλια δυστυχώς περνάνε κάτω από το ραντάρ του Techblog. Σε κάθε περίπτωση όταν γίνονται αντιληπτά, αφαιρούνται.

Σχόλια του χρήστη “gianniklis” θα αργήσουν να εμφανιστούν ξανά στο Techblog.

Ευχαριστώ όλους τους υπόλοιπους που δεν μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε με τον ίδιο απαράδεκτο τρόπο.

Criticizer

Μα απο που κ ως που vfm? Το κινητο αυτο θα επρεπε να θεωρειται budget-τερας. Βιονικος επεξεργαστης τελευταιας τεχνολογιας, ο πιο γρηγορος στην αγορα. Φουτουριστικο design χωρις καθολου περιθωρια. Οθονη εκπληκτικη, OLED. Μονο η apple θα μπορουσε να εχει τα @@ να παρατησει την τεχνολογια αναγνωρισης δαχτυλικου αποτυπωματος, οταν αυτη ηταν που εκανε το μεγαλο μπαμ οταν τη λανσαρε στην αγορα. Και σαν να μην εφταναν ολα αυτα, ηρθε να προσθεσει μια νεα καινοτομια στην ιστορια της τεχνολογιας, το faceID που ειναι μακραν πιο εξελιγμενο και πιο ευχρηστο απο το δαχτυλικο αποτυπωμα. Και φυσικα μην ξεχναμε το ios που ειναι το λειτουργικο που θα επρεπε να χρησιμοποιει καθε χρηστης, αλλα και αλλα καλουδια οπως αντοχη στη σκονη και το νερο, nfc και φυσικα ασυρματη φορτιση, που ειναι ο τροπος φορτισης του μελλοντος. Με ολα αυτα πως μπορει να μην το θεωρησει κανεις ως vfm?

bezilys

@Criticizer άλλος ψεκασμενος από κει!

K στας. Ζ

Criticizen. Αυτά τα έχω εδώ και χρόνια στο note3 κ με λιγότερα χρήματα. Ακόμα και το face I’d, έστω κ με άλλη υλοποίηση κ λιγότερο προχωρημένο, αλλά το έχω, φαντάσου 4 χρόνια πριν. Πως;
1-Έχεις ενεργό οποιοδήποτε κλείδωμα.
2-Πας στο μενού “Ασφάλεια & Τοποθεσία” (ή “Ασφάλεια” σε παλιότερες εκδόσεις),
3-επιλέγεις το “Smart Lock”,
4-στη συνέχεια το “Αξιόπιστο πρόσωπο” κα ακολουθείς τις οδηγίες στην οθόνη.
Αρα είμαι κ εγώ τέρας vfm από το 13-14?

panos

Value for Θυματα

o.k.man

@Criticizer θα μπορούσες να εκφραστείς πιο καλύτερα χωρίς άτοπη και κενή χυδαιολογία!
Να πώ ναι ότι το iPhone X όπως και το Samsung Galaxy 8 Note είναι value for money. Με μία ένσταση όμως, δυστυχώς όταν θα το φέρουν και θα το πουλήσουν στην Ελλάδα το iPhone X όπως τουλάχιστον ανακοινώθηκε και υπολογίστηκε (μάλλον) θα το πουλάνε (στην Ελλάδα πάντα εννοώ) 1200 ευρώ! Να πω ότι θα ήταν η τιμή του iPhone X περίπου 1000 ευρώ να το καταλάβουμε εντάξει! Όχι όμως και 1200 ευρώ! εεε είναι υπερβολικά όμως!
Αντί για iPhone X μάλλον έπρεπε να το ονομάσουν iPhone M (M=1000 με την λατινική αρίθμηση!) και στην περίπτωση τιμής στην Ελλάδα πρέπει να το ονομάσουν iPhone MCC (=1200) !!! Τέλος πάντως, καλορίζικο σε όσους …το αγοράσουν, μάλλον σε έξι άτοκες μηνιαίες δόσεις των 200 ευρώ, γιατί αλλιώς δεν γίνεται και δεν βγαίνει το πράγμα!

Nick_GR

Με τα ίδια λεφτά φτιάχνω PC.

George

Αυτοί που πιστεύεται τον Tim, ήθελα να ήξερα, ψηφίζεται;
Δεν κάνω πλάκα καλύτερα να παίζεται με το νέο Iphone σας παρά να κάνετε οτιδήποτε επηρεάζει και εμάς τους υπόλοιπους.

antonis

εδω στα 900 πηγε το note 8 η samsung σιγα μη δεν πηγαινε η apple στο χιλιαρικο… ομως για κινητο μιλαμε παντα το τερματισαν οι εταιριες.. αλλα θα μου πεις ρε ψωροκοσταινα ελλαδα δε φτιαχνουμε για σας τα προιοντα μας θα πουν αυτοι και οχι αδικα…

Άπαιχτος

“Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο Tim Cook στο ABC News δήλωσε πως το iPhone X αξίζει την τιμή των 1000 δολαρίων δεδομένης και της τεχνολογίας που έχει μπει μέσα στη συσκευή.”

Εντάξει λογικό το βρίσκω! Εφόσον θα παρακολουθούν τους χρήστες καλύτερα, θα πρέπει να τους παίρνουν και τα χρήματα “καλύτερα”. Εμπρός πρόβατα ορμάτε!

ZEROONE

Εντέχνως η συντάκτρια του άρθρου, στην λογική της “κατασκευασμένα-ελλιπής” είδησης, για να κάνει ντόρο και να μαζέψει views, αποσιωπά τον πλήρη τίτλο. Ο οποίος θα έπρεπε να είναι :

[Tim Cook: Τα 999 δολάρια του iPhone X είναι “value for money”, για τον μέσο αμερικανό.]

Και βέβαια φιγουράρει 1ο στην αρχική σελίδα του Techblog ως ανάρπαστη είδηση.

Συγχαρητήρια Λορένα!

Για τους φίλους-ες που απαντούν σαν να επρόκειτο ότι ο τίτλος να αφορά τον Ελληνα, και δεν μπαίνουν στον κόπο να διαβάζουν την είδηση, είναι δικαίωμα τους. Και είναι ωραίο να βρίσκουν βήμα για να εκφράζονται.

οπότε συγχαρητήρια Techblog!

Tom

Με 1000 ευρώ παίρνω MacBook Air .

dim

Είναι πολύ απλό. Πατάει πάνω στην επιδότηση και στις άτοκες δόσεις από 18 έως 24 δόσεις !!!!!!!!!!!!!!!!

Enzo

Πόσο δίκιο έχει ο Cook!!

Vironas

Καλά δεν περιμέναμε άλλη απάντηση. Δηλάδη τι θα μας έλεγε; Ναι παιδιά είναι ακριβό το κινητό;

tolkien

εννοειται ειναι υπερβολη τοσα λεφτα για ενα κινητο ειτε ειναι apple ειτε καποιο google κινητο.
Τωρα με ποια λογικη λετε οτι ειναι πχ καλυτερο απο ενα android που εχει περιπου τα ιδια λεφτα, μαλλον δεν το σκεφτεστε σωστα και το λετε. ενα android οποιο και να ειναι θα πεσει πολυ πιο γρηγορα η τιμη του σε σχεση με ενα iphone. αρα λαθος τα λετε.
Απο την αλλη ειπαμε παλι καλα που η apple δεν ειπε οτι αυτοι “καταφεραν” να κανουν το πρωτο πραγματικα χωρις bezel κινητο.
Μην τρελαθουμε ρε παιδια. Τι ειναι ενα κινητο που αξιζει οπως λετε τα λεφτα του? Τα πιστευετε και τα λετε? Οποιο και να ειναι μεσα σε 1 χρονο ειναι fail σε σχεση με τι θα προσφερει η καινουρια του εκδοση. Αρα κανενα κινητο δεν αξιζει τοσα λεφτα. Οι κολλημενοι θα πουν αξιζει και ας μην εχουν να το παρουν εννοειται 😛 Ειτε θα το παρουν με τα χιλια ζορια αλλα η καρτα καρτα. ΧΑΧΑΧΑΧΑ

srt8

Tim σοβαρέψου.
Ένα ήταν το κινητό που έβγαλε η εταιρία και αυτό ήταν το 5s.
Μετά στο 7 έκανε καλό come back, ως εκεί.
Κάτοχος 5s και αν το άλλαζα θα το έκανα μόνον για το 7.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.