Tim Cook: H Apple δεν θα συγχωνεύσει iOS και OS X

Αν παρατηρήσουμε τις κινήσεις της Apple θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ότι ακολουθεί τα βήματα της Microsoft φέρνοντας πιο κοντά iOS και OS X. Τα δυο λειτουργικά της συστήματα έχουν όλο και περισσότερα όμοια χαρακτηριστικά και επικοινωνούν μεταξύ τους.

Αυτό θα μπορούσε να μας κάνει να θεωρήσουμε ότι κάποια στιγμή στο μέλλον μπορεί να δούμε ενοποίηση των δυο λειτουργικών. Θα μπορούσαμε να δούμε ένα ενοποιημένο OS, όπως έκανε η Microsoft με Windows 10 και Windows 10 Mobile.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, τουλάχιστον όχι μέσα στα επόμενα χρόνια. Ο ίδιος ο CEO της Apple, Tim Cook, το αρνήθηκε μιλώντας στον Aaron Levie του Box. Ο Cook ανέφερε ότι η ενοποίηση iOS και OS X θα αφαιρέσει από την εμπειρία και των δυο λειτουργικών. Αντί να παίρνουμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά και από τα δυο, θα συμβεί το αντίθετο.

Ο Cook είπε χαρακτηριστικά: “Δεν πιστεύουμε στο να έχεις ένα λειτουργικό σύστημα για PC και mobile. Θεωρούμε ότι αφαιρεί και από τα δυο και δεν παίρνεις την καλύτερη εμπειρία από κανένα. Είμαστε πάρα πολύ επικεντρωμένοι και στα δυο”.

Προς το παρόν υποθέτουμε πως πράγματι η Apple δεν προτίθεται να κάνει αλλαγές και θέλει να διαχωρίσει τις πλατφόρμες. Έχει επιλέξει να συγχρονίσει μηνύματα, email, ιστορικό browsing κλπ. Όπως είπαμε όμως και για τις πρόσφατες δηλώσεις του Phil Schiller ότι η Apple δεν θα βάλει οθόνη αφής στα Macbook, στο παρελθόν έχει αλλάξει γνώμη και έχει κάνει πράγματα που έλεγε ότι δεν θα κάνει. Επομένως προς το παρόν κρατάμε τα λεγόμενα του Cook, αλλά δεν αποκλείουμε τίποτα.

Τι θα λέγατε για την ενοποίηση των δυο λειτουργικών;

apple ios osx, Tim Cook: H Apple δεν θα συγχωνεύσει iOS και OS X

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Η μεγαλύτερη βλακεία ever !!

Πραγματικά τι παίρνουν εκεί στην Apple ???

Mary

Και καλά θα κάνει, μην τα μπερδεύουμε. Για άλλη χρήση είναι το ένα και για άλλη το άλλο.

JustMe

@KnightRider Χρήμα, κέρδος, πωλήσεις, φανς, αξιοπιστία.. εφώσον ότι κάνουν φέρνει αυτά τα πράγματα, δεν χρειάζεται να κάνουν κάτι άλλο.. φιλικά πάντα 🙂

Giannis

Εγώ συμφωνώ (ώρε τι έχω να ακούσω εδώ μέσα). Κάνεις διαφορετικά πράγματα με κινητο, διαφορετικά με tablet και διαφορετικά με υπολογιστή. Είναι καλό το κάθε ένα να βγάζει τα καλύτερα δυνατά χαρακτηριστικά που μπορεί αναλογα. Το κινητό έχει περιορισμένες δυνατότητες λόγω μπαταρίας και μεγέθους οθόνης. Περίπου τα ίδια ισχύουν για τα ταμπλετ. Στον υπολογιστή, όσον αφορά την επαγγελματική χρήση, μπορείς να κάνεις πολλά περισσότερα απο τις κινητές συσκευές και πρεπει τα χαρακτηριστικά του να επικεντρώνονται εκεί. Είναι πολύ πιθανόν ένας ταμπλετο-υπολογιστής να χάνει σε τελικά σε δυνατότητες παρά να κερδίζει, όλοι θυμόμαστε τα win 8.

M.G

Εσύ βρε KnightRider τι έχεις κάνει στη ζωή σου σε σχέση με τον Cook/Apple/Jobs και τους αποκαλείς βλάκες;

CristosT

Νομίζω οτι θα συμφωνήσω με τον Μάγειρα Cook…όταν ρουφάς 1000 απο κινητό και 2500 απο mac χώρια ipad κλπ…θα είσαι βλάκας να τα συγχωνέσεις όλα σε μία τιμή των 1000-1500 ευρώ.
Μαζί σου Tim…και όπως πάντα…

Apple Haters Gonna Hate…
Viva la revolucion…

Giannis

@ChristosT προφανώς όταν βγαίνεις εξω εσύ παίρνεις υπολογιστή αντί για κινητό. Λογικό.

ΑΩ

Μπορεί να μην δούμε ποτέ ενοποίηση αλλά ο A10 μας δείχνει ότι μπορεί να δούμε στο μέλλον να τρέχουν iOS και macOS όλες οι iOS συσκευές .. όταν πχ ενώσεις το iPad με το πληκτρολόγιο , να γυρίζει το λειτουργικό σε macOS και να το χρησιμοποιείς σαν mac, χωρίς την αφή στην οθόνη . Αν πάλι έχεις iPhone με Apple TV επίσης να μετατρέπεται η TV σε mac … το κακό είναι ότι κανιβαλιζει αλλά προϊόντα και δύσκολο να το δούμε σύντομα…

Chris_BMW

Ο άλλος λέει με 1500 να τα έχεις ολα… Ρε τι άλλο θα διαβάσω εδω μέσα …

ChristosT

@Giannis όχι παίρνω κινητό που κάνει περισσότερα με μεγαλύτερη φορητότητα. Λογικό πιστέυω…
έτσι;
Στο σπίτι έχω ΜΟΝΟ desktop ούτε κάν λαπτόπ.

ChristosT

Πώς λέγεται το φαινόμενο που κάποιος ξεμένει απο ιδέες;
Μηλοποίηση.
΄Οταν όμως αλλάξουν ρότα και κάαααποια μεά δούμε τα αντίθετα απο τώρα γιατί ακόμη πουλάει ο Μάγειρας…μετά θα το πούμε innovation.
Eγω την έμαθα την apple άλλοι ακόμη ταξιδέυουν σε πελάγη “καινοτομίας”…ή μάλλον αντιγραφής.
Η ίδια apple εδώ και χρόνια.
Ότι το θάβουν επί του παρόντος μετά το εξυψώνουν ώς καινοτόμο.

Agnostos13

Καποιοι θελουν το smartphone τους να ειναι pc και το pc τους smartphone…και φυσικα σε τιμη tablet…

Mary

Δεν λέγεται μήλοποιηση αυτό που αναφέρεις, Samsung λέγεται.
Γιατί να σου θυμίσω ποιος παίνευε την πλαστική κατασκευή και την αποσπώμενη μπαταρία και sd card και κράζανε το iPhone 4/4s για τι γυαλί μπρος πίσω; Μάντεψε η samsung, ναι η εταιρεια που κυκλοφόρησε το s6 και το s7. Βασιλιάς της κ@λοτουμπας η Samsung, όποτε μην λες πολλά γιατί γελάει ο κόσμος.

Dimitrisdim14

Συμφωνώ με τον CHRISTOT .
Η μόνη εταιρία που πλέον καινοτομεί ειναη η Microsoft … Η apple ΚΕΝΟ τομη….

Nikopoup

Μην μιλάμε για κωλοτουμπα όταν η Apple μας έλεγε οτι το ιδανικό μέγεθος του αντιχειρα ότι είναι από εδώ μέχρι εκεί και σε δύο χρόνια ξαφνικά μεγάλωσε. Είπαμε να είμαστε φαν αλλά όχι και έτσι

KnightRider

@Η M.G

Γιατί μια ζωή πληρώνεις πολλά και παίρνεις λίγα + που ότι καινούργιο βγαίνει τότε συνέχεια κάτι καταργεί + που δεν έχεις πολλές συμβατότητες

Panos7GR

Ειναι λογικη η αντίδραση αυτή απο τον Cook και apple fans γενικότερα. Οταν εχεις συνηθίσει ότι το κινητό σου που πλεον λέγεται smartphone, παραμένει κινητό με περιορισμένη δυνατότητα, ενώ οι υπόλοιποι 2 μεγάλοι παίχτες με τα mobile OS τους μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα με μια συσκευή. Ο μονος περιορισμός που έχουν είναι λόγω hardware.

Υ.Γ.: Με τη δήλωση αυτή ο Cook λέει καθαρά πως βγαλαμε μια συσκευή εν ονοματι iPad Pro χωρις ταυτότητα και εσεις οι βλακες αγοράσατε ενα απλό iPad σε ακριβότερα τιμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software iOS YouTube YouTube Music

YouTube Music: Bug εμφανίζει μαύρη οθόνη στα iPhone

Ορισμένοι χρήστες τoυ YouTube Music για iOS αντιμετωπίζουν ένα σφάλμα όπου η εφαρμογή ανοίγει σε μαύρη οθόνη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.