Tim Cook: Όσοι φεύγουν από το Note 7, είναι καλοδεχούμενοι

Η τεράστια ατυχία της Samsung με την top συσκευή του δεύτερου εξαμήνου, το Samsung Galaxy Note 7, θεωρήθηκε ως μια ευκαιρία για την Apple. Θα μπορούσε να επωφεληθεί στις πωλήσεις των iPhone 7/Plus, που αρχικά κατακρίθηκαν για την διατήρηση του ίδιου design.

Οι αναφορές έλεγαν ότι το 10-30% των κατόχων του Samsung Galaxy Note 7, που αποφάσισαν να το επιστρέψουν, στράφηκαν σε iPhone της Apple και κυρίως στο iPhone 7 Plus. Η ίδια η Apple μέχρι στιγμής δεν είχε κάνει κανένα σχόλιο για την περιπέτεια της Samsung, είτε θετικό είτε αρνητικό.

Με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομιών αποτελεσμάτων για το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, όπου σημειώθηκε πτώση πωλήσεων για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, ο CEO Tim Cook αναφέρθηκε στο Note 7. Ο ίδιος είπε ότι το πιο πιθανό είναι η περιπέτεια του Samsung Galaxy Note 7 να οδήγησε σε αύξηση πωλήσεων του iPhone, αλλά δεν επεκτάθηκε. Επεσήμανε ότι είναι δύσκολο να μετρηθεί η ευκαιρία που παρουσιάστηκε με το περιστατικό της Samsung, αλλά όπως και να έχει η Apple μετά χαράς υποδέχεται τους “switchers”.

Ο Tim Cook σημείωσε ότι η ζήτηση για τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus ξεπερνά την προσφορά και ότι η εταιρεία κάνει ότι μπορεί για να ανταπεξέλθει. Η Apple έχει μπροστά της την περίοδο των γιορτών που αναμένεται να κάνει σημαντικές πωλήσεις στα νέα iPhone, Apple Watch και MacBook.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσε η Apple, απέστειλε 45.4 εκατ. iPhones ξεπερνώντας τις προβλέψεις της Wall Street για 44.8 εκατ., αλλά σημείωσε 5.2% πτώση από το 2015.

tim cook note 7, Tim Cook: Όσοι φεύγουν από το Note 7, είναι καλοδεχούμενοι

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ntoz

Υπάρχει άνθρωπος που θα φύγει από τη σειρά Note Κ θα πάει σε iPhone? Από τη σειρά s ίσως κάποιοι λίγοι αλλά η note είναι για όσους θέλουν να κάνουν ατελείωτα Πράγματα Κ οχι να δεσμεύεται και να μην μπορούν να κάνουν τίποτα.
Όταν μάλιστα υπάρχουν εργαλειαρες το Huawei Xiaomi Sony LG HTC που κάνουν πολύ περισσότερα από τα iPhone

Π. Τ.

Είπαμε, καλά τα iPhone αλλά αυτά που κάνεις με note, δεν τα κάνεις με το αποστεωμενο ios. Όσοι το είχαν συνειδητά θα πάνε σε Android. Oσοι για μοστρα , εκεί πιθανον

Sint

Θα ήταν ωραίο να γράφει ο καθένας μας στο σχόλιο του, τι συσκευή έχει, για να βγάλουμε συμπεράσματα. Όπως θα ήταν ωραίο να ξέρουμε Κ τι συσκευή έχουν και οι συντάκτες των άρθρων, όπως Κ από που είναι τα άρθρα. Από ποιο site δλδ προέρχονται.
HTC m8 Galaxy s6

Α.α

Χμ.. Χλωμό να πάρει πελάτες από το ΝΟΤΕ.Αυτη ήταν η καλύτερη σειρά ever και έχει ουσιαστικές απαιτήσεις και δεν κοιτάζει το φ σε φαινεσθαι Άσε που αυτές οι εταιρίες είναι ταυτισμενες με τα δύο οικοσυστηματα. Επειδή όμως η Sam έκανε την πατάτα, οι απογοητευμενοι θα μοιραστούν Κ σε Apple αλλά με περισσότερο ωφελημενους τους άλλους Android κατασκευαστες

vasilist

Το έχω ξαναδεί πει δεν γίνεται να πάει κάποιος από το note στο iPhone, δεν μπορεί να περιοριστεί τόσο όταν έχει τόση ελευθερία και μπορεί να κάνει τόσα πολλά με το note.
Εκτός και αν έχει το note μόνο για το brand και όχι για τις δυνατότητες του, τότε Οκ μπορεί να πάει σε iPhone την ίδια δουλειά θα κάνει..
Και γιατί λέει ο φίλος ποιο πάνω να γράψουμε τι τηλέφωνο έχουμε εγώ τώρα έχω το LG G5 αλλά είχα το note 2 για 7 μήνες μας το είχαν δώσει στην δουλειά γιατί βοηθούσε πολύ στα δίκτυα το πενάκι.

petros

Τωρα που θα κανουν τα iphone fast charging …. https://m.youtube.com/watch?v=KBW612hs-kI

ntora

i phone plus και τα μυαλα στα καγκελα for ever

bezilys

Μην το αποκλείεται αν είναι κανένας που δεν είναι απετιτικος με το κινητό και ή κάποιος που το είχε για brand μπορεί να πάει σε iPhone, τώρα από την άλλη αν δεν είναι τπ από τα παραπάνω (που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό φαντάζομαι)χλομό το βλέπω!

@sint sony xperia sp

Darth

απο note χλομό να πάει καποιος στο Iphone (εκτός και αν το πήρε για μοστρα)

κατοχος mate 8 / iphone se

Nik

Χαχαχα, οι άλλοι κατέστρεψε μόνοι τους την καλύτερη συσκευή της αγοράς, αυτοί εδώ βγήκαν στη ζητιανια βλέποντας την κίτρινη επέλαση.

KostasB

Μίλησε και ο μάγειρας…

John

Note έχουν μηχανικοί , αρχιτέκτονες ,γιατροί δηλαδή επιστήμονες , iphone έχει ο μανάβης , ο πορτιέρης , η κομμώτρια , η γκαρσόνα οπότε αυτά που μας λες ρε Cook δεν γίνονται.

AristotelesS7Edge

@John

Πόσο δίκιο έχεις…. τα είπες όλα σε δυο σειρές.

bezilys

@John δεν υσχει αυτό που λες έχω δει μανάβη με Samsung και επεγελματια με iPhone άρα…….

Versavel

Ότι και να λέει ο Cook και κάποιοι εδώ μέσα, iPhone όσοι τα παίρνουν, τα παίρνουν για μόστρα.
Δεν υπάρχει περίπτωση οπαδός του Android και ειδικά της σειράς ΝΟΤΕ να πάει σε iPhone. Τέλος. Από ΝΟΤΕ σε κάποια ναυαρχίδα Huawei ή Xiaomi είναι πιο πιθανό. και αυτό προσωρινά μέχρι να έρθει το καινούργιο ΝΟΤΕ.
Όσο αφορά τις κομμώριες συμφωνώ και γω. Το 99% έχει iPhone και με θήκες φουλ στο strass!

Giannis

@john εγώ παντως γνωρίζω κάποια στελέχη σε μεγάλες εταιρίες που έχουν σταθερά επί χρόνια iphone και κάτι χαζογ….νες που έχουν samsung. Πάντως μηχανικούς, γιατρούς δεν έχω δει κανέναν με samsung. Άστοχο το σχόλιο σου.

tech21man

E ok, μιλαει ο μεγιστος switcher να πουμε…Γεια σου ρε tim cook που τριβεις τα χερια σου μαζι με ο,τι αλλο, αλλα οκ, υπαρχει και τυχη σε αυτο τον κοσμο, πανω που πρωτη φορα δεν ανακοινωσε η apple την πορεια της στις πωλησεις, σκαλωσε η samsung στις μπαταριες κτλ. Οκ, αλλο το ενα και αλλο το αλλο αλλα θα ωφεληθει το πορτοφολι του cook.

Πως ομως παρολαυτα, καταφεραν οι πωλησεις των iphone να παραμεινουν πτωτικες?

Μηπως οντως το iphone 7 κτλ ΔΕΝ ειναι και δε θα γινει ποτε note?

Giannis οσοι πωλητες γιατροι και μηχανικοι μου ερχονται με iphone στη δουλεια τους χλευαζω ρε φιλε. Οι περισσοτεροι γιατροι που ξερω παντως, ειναι σταθερα samsung. Οι πιο εξυπνοι τουλαχιστο χα χα.

Lampros

Iphone εχουν οι κομμωτριες και samsung οι γιατροι, μαλιστα, τι αλλο θ ακουσουμε

lsantas

@ Ντοζ .. Δηλαδή εν έτη 2016 τι μπορείς να κάνεις με το android που δεν μπορείς να κάνεις με το ios και τούμπαλιν.. και μην μου πεις η ελευθερία…. αν δεν κάνεις root η jailbreak τα ίδια είναι..(μόνο στους εκκινητες υπερτερεί το android)
@John ναι οι μηχανικοί.. Κάτσε να κάνω προσομοίωση τα στατικά ενός κτιρίου πόσο αντέχουν στο σεισμό με το note έτσι για να πω ότι το κάνω..(άσε που δεν γίνεται)

Πια, και τα 2 λειτουργικά αλλά και όλα τα τηλέφωνα άνω των 200 ευρώ κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα… παίρνουν τηλ, στέλνουν sms , έχουν τις ίδιες εφαρμογές στο καταστημα , κλπ ,το μόνο για εμενα που μετράει πια είναι η μπαταριά και η κάμερα..γιατί όλα τα τηλ άνω των 150 ευρώ πχ (huawei 3s)έχουν 3gb έτσι ανταπεξέρχονται άνετα σε ότι εφαρμογή βάλεις..

Τώρα εάν θα σου ανοίγει την εφαρμογή 1 δευτερόλεπτο πιο αργά δεν νομίζω οτι ο μέσος η ο ψαγμένος χρήστης θα καταλάβει πολλά εκτός αν με το παιδικό μυαλό του το “πετάξει” μπροστά για να κάνει μούρη και να πει “κοίτα το δικό είναι πιο γρήγορο 1 δευτερόλεπτο ” σε έφαγα τράβα πέτα την καουκα σου… Ε εκεί τι να πεις…

lsantas

* έκανα ατόπημα με τις τιμές 200 ήθελα να γράψω αντί για 150

aptalikos

3 στους 10 θα φύγουν από το Note 7 θα προσπεράσουν τα S7 edge και όποια άλλη συσκευή android και θα πάνε στο … iphone 7. Ρε παιδιά ανεβάσετε πολύ τον πήχη για την πρωταπριλιά.

Βαγφεκης

Το iPhone είναι ωραίο κινητό αλλά πουλάει πρώτα για το iOS και μετά για το brand name. Για τον φίλο πληροφοριακά στο team είμαστε 4 γυναικολόγοι 2 αναισθησιολόγοι και 4 παιδίατροι όλοι με iPhone

Mpidis

Σιγα το αρθρο ρε techblog που το βαλατε και κεντρικο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.