Έως 1789 ευρώ η τιμή των νέων iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone XR στην Ελλάδα

iPhone Xs iPhone Xs Max iPhone XR επίσημες τιμές Ελλαδα, Έως 1789 ευρώ η τιμή των νέων iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone XR στην Ελλάδα

Τα νέα iPhone Xs, iPhone Xs Max και iPhone XR παρουσιάστηκαν εχτές από την Apple στο ειδικό event που πραγματοποίησε στο Steve Jobs Theater και αυτές είναι οι επίσημες τιμές πώλησης των νέων iPhone στην Ελλάδα.

Τα iPhone iPhone Xs και iPhone Xs Max θα κυκλοφορήσουν σε χρυσό, ασημί και μαύρο χρώμα, ενώ το iPhone XR σε μπλέ, μαύρο, κοραλί, λευκό, κίτρινο και κόκκινο (Product)RED.

iPhone Xs τιμές Ελλάδα
iPhone Xs 64GB τιμή 1229 ευρώ
iPhone Xs 256GB τιμή 1429 ευρώ
iPhone Xs 512GB τιμή 1679 ευρώ

iPhone Xs Max τιμές Ελλάδα
iPhone Xs Max 64GB τιμή 1339 ευρώ
iPhone Xs Max 256GB τιμή 1539 ευρώ
iPhone Xs Max 512GB τιμή 1789 ευρώ

iPhone XR τιμές Ελλάδα
iPhone XR 64GB τιμή 929 ευρώ
iPhone XR 128GB τιμή 999 ευρώ
iPhone XR 256GB τιμή 1119 ευρώ

iPhone Xs iPhone Xs Max iPhone XR επίσημες τιμές Ελλαδα, Έως 1789 ευρώ η τιμή των νέων iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone XR στην Ελλάδα

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

86 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιωργος

Χαχαχαχαχαχαχα

GS

Μπα θα πουλήσει και μάλιστα πολύ θα πάρουν δάνεια με 50.000.000 δόσεις,θα πέσουν παρακάλια πάντως ο Έλληνας θα το πάρει το iphone του δεν μπα να κοστίζει και 10.000 .

George

Όταν πλέον κάνεις τη δουλειά σου με αξιοπρεπέστατα κινητά των 150 ευρώ, τότε δεν έχεις λόγο να αγοράσεις iphone. Τώρα αν ο άλλος είναι ψώνιο και πουλάει και την ψυχή του για λίγη μόστρα, αυτό είναι άλλο θέμα. Ή απλά ζει σε χώρες όπως η Ελβετία που τα iphone και τα macbook είναι στην καθημερινότητα τους λόγω μισθών.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

ο ελληνας και η ελληνιδα ΨΟΦΑΕΙ κυριολεκτικά να δείχνεται! !

ειναι ειδικά τα τελευταία χρονια η πεμπτουσία της ύπαρξής και της υπόστασης του….

κοιτάξτε γυρω σας ποσους ρηχους και ολοτελα επιφανειακούς ανθρωπους γνωρίζετε .

το πρόβλημά μου ειναι αυτο και οχι η τιμη του iphone καθ’υτου! στην τελικη η apple ανώνυμη εταιρεία – οικονομικός κολοσσός ειναι ,το κέρδος και το υπερκέρδος θα επιδιώξει και εφοσον μπορει ,why not??

ολοι αυτοι λοιπον εδω Ελλάδα που θα τρέξουν για το νεο iphone θα βολευοντουσαν βαση αναγκων και χρησης τους ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ με ενα iphone 6 ή 7 plus…. ελα ομως που αυτο δεν εχει εγκοπη για να φανουν καλυτερα σε αυτους που καθονται δίπλα…

Για εμας τους υπολοιπους η ζημια που κανει με τις τιμες της η apple ειναι οτι συμπαρασύρει και πιέζει τις τιμες συνεχώς προς τα πανω και φτασαμε κ ο τελευταίος κινεζος να ζητα 550 ευρω για τη ναυαρχίδα του

vladimiros

Δυστιχως οτι κανει η apple στις τιμες το κανουν και οι υπολοιποι,οποτε κανει κακο και σε αυτους που θελουν Android..γιατι σαμμη και χουαβει και λοιποι δεν θα πανε πισω και θα ανεβασουν και αλλο τις τιμες και αυτοι…
Λογικες τιμες βρισκεις μονο σε Xiaomi k One plus,αλλα πιστευω και αυτοι ειναι θεμα χρονου να φτασουν το 1000ρικο,θα σε πουν τι τα δικα μας δεν αξιζουν τοσο?
Μην με πειτε για αμαξια και τετεια,οτι και καλα η φεραρρι κανει 200κ αλλα εκει δεν λεμε τιποτα…εδω μιλαμε για κινητα δεν ειναι το ιδιο πραγμα..του χρονου το μεγαλο μοντελο του Iphone θα κοντευει τα 2000 ευρω….δηλαδη σε λιγο καιρο ο αλλος θα πουλαει το κινητο του για να παρει ενα μεταχειρισμενο αυτοκινητο και καλο κιολας

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

ακουγεται σαν ψεμα ή τρολλια ,φτασαμε ομως στο σημειο οσο κοστιζουν 5 iphone να κοστιζει ενα ολοκαινουριο αυτοκίνητο!

ΕΛΕΟΣ.

giorgosgek

οντως Παπαροκα….και εις ανωτερα ετσι οπως παμε

JohnWave

Καθαρή αξία iphone Χs Max : 600€
Φόρος Προστιθέμενης Άγνοιας Ανταγωνισμού ( Φ.Π.Α.Α): 300€
Φόρος Ψευδαίσθησης Ανόδου Κοινωνικού Status (Φ.Ψ.Α.Κ.Σ.) : 300€
Τέλη Εκμετάλλευσης και Αισχροκέρδειας Apple ( Τ.Ε.Α.Α ): 589€
Τελική αξία iphone Xs Max : 1789€

χρηστος

αληθεια; στα 950 ευρω πλεον βρισκεις Note9 που ειναι ο,τι πιο ολοκληρωμενο & ποιοτικο υπαρχει, ξεπερνωντας τα iphone σε πολλα. Λιγο πιο κατω θα βρεις και το S9+ ή το P20 (Pro). Θες πιο κατω με τα ιδια χαρακτηριστικα; Δες OnePlus 6. Ξαναλεω: ο καθενας αγοραζει ο,τι του καπνισει αλλα μην τρελαθουμε κιολας οτι αξιζουν τα λεφτα τους.

Newton

Vladimiros έχεις απόλυτο δίκιο. Έτσι ακριβώς θα γίνει δυστυχώς. Δεν μπορώ να πιστέψω τις τιμές που βλέπω πραγματικά.

Παναγιώτη

Θα τα αγοράσουν. Η παροιμία λέει να με λένε δημαρχίνα και ας ψοφάω από την πείνα. Θα πάρουν τα κινητά και ας πληρώνουν 100 δόσεις.

godis

Το προβλημα δεν ειναι η τιμη δεν παει να χει και 3000€ η APPLE ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ APPLE οσο θελει τα κοστολογει,το θεμα ειναι ποιοι ανθρωποι τα αγοραζουν γιατι αμα βγαζεις 3-4 χιλλιαδες τον μηνα καλως και τα σκας και οχι μονο στα iphone αλλα και σε οποιδηποτε κινητο που πλησιαζει αυτες τις τιμες το προβλημα ειναι να δουλευεις για 400-500-600€ και να αγοραζεις τετοιες πανακριβες συσκευες τοτε υπαρχει θεμα.

godis

Βεβαια για να μην λεμε μονο για τα κινητα εξισου τραγικο ειναι παλι να δουλευεις για 600€ και να θελεις 200€ για τα τσιγαρα σου ας πουμε.

panos

Πολύ ακριβά όντως απλησίαστα για τη μεσαία τάξη ακόμα και το οικονομικό iphone xr πολύ ακριβό. Τι δόσεις και δάνεια αυτά δεν αγοράζονται με τίποτα. Σε λίγο θα πάνε 2000.

John

Δεν πίστευα ποτέ ότι η ίδια η Apple θα με εστελνε στο Android.

Πως άλλαξαν οι καιροί…

Kinezakias

Γιαυτό και γω πήρα ένα Essential Phone τοτε με τη προσφορα στα 250€ και μου έμειναν αλλα 1539€ στη τσεπη. Είναι τραγικο το ποση διαφορα εχουν στη τιμη και το ποση λιγη διαφορά εχουν στην εμπειρία χρήσης. Νομιζω πλεον οι Apple παω να γινει σαν γνωστους οικους μοδας (βλεπε Dior, Chanell, Armani) που πουλανε κυρίως ονομα

Mike89

Τα συγκεκριμένα τηλέφωνα δε χρειάζεται να πούμε ποσό καλά είναι ειδικά τα xs το θέμα όμως των χρημάτων είναι ότι όσο καλά κ να είναι δεν δικαιολογούν τα χρήματα που ζητάνε επειδή όμως λόγω των σπουδών μου ξέρω ποσό σημαντικό είναι το brand κ ο αέρας που βγάζει ένα προϊόν η τιμές δυστυχώς είναι δικαιολογημένες μόνο και μόνο γιατί η Apple χτίζει κάθε χρόνο το brand της πιο πολύ ειδικά τώρα που έφτασε το ένα Τρις αξία. Σε καμία περίπτωση δεν αξίζουν τετοια ποσα αλλά για να λέμε κ του στραβού το δίκιο οποίος θέλει το καλύτερο που υπάρχει αυτή την ώρα πάει η σε note η σε xs max άποψη μου βέβαια. Οι προσωπικές ανάγκες του καθενός κ η οικονομική δυνατότητα καθορίζει κ το κινητό που θα επιλέξει.

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

kinezakias η apple ειναι τα τελευταία χρόνια αξεσουάρ και γιαυτο και ειχε προσλάβει ενα μεγαλο στέλεχος της Burberry για διοίκητικη θεση.

πραγματικά πουλα τρυπιο αερα. πηρα μια απλη ζακετα χτες La Martina 239euro επειδή τη βρηκα σε πολύ καλή έκπτωση. made in turkey γραφει και ειναι σε ποιότητα ακριβως οσο μια που κοστίζει 50euro.

Μονο παπατζα και φιγούρα πουλάει και γιαυτο ειναι τοσο αγαπητή σε ολους όσους ειναι παντελώς άσχετοι με τεχνολογία

Project.one

+1 Παπαροκάς
Είδα σε κατάστημα μπουφάν φουσκωτό Emporio Armani 250 ευρώ και είναι ακριβώς το ίδιο σε ποιότητα με το Funky Buddha των 60 ευρώ. Το σήμα πληρώνεις όπως και με τα Apple.

Giannisanag

Από τα σχολια συνάγεται το εξής:
Η apple είναι ο κακος μαναβης που πουλάει τις ντοματες του στη διπλασια τιμη απο τους αλλους.
Οι ντοματες του δεν ειναι στ αληθεια καλυτερες απο τις αλλες. Αλλα οι περισσότεροι αγοραζουν ντοματες απο αυτον.
Οι αλλο μαναβηδες ειναι πονοψυχοι και πουλανε τις ντοματες τους φθηνα για να παρει ντοματουλα ο κοσμακης.

Λοιπον ακουστε να δειτε:
Δεν υπάρχουν πονοψυχοι μαναβηδες. Αν μπορούσε νη σαομι η χαβαη η 1+ να βαλει 1300 ευρω το flagship της και να εχει ελπίδα να πουλησει θα το εκανε. Ξερετε καλα ομως οτι στην ιδια τιμη οι περισσότεροι θα έπαιρναν iphone.
Πουλανε φθηνα γιατι δεν μπορουν να συναγωνιστούν σε αυτό το ύψος . Οχι γιατι λυπουνται την τσεπη μας
Δευτερον: για τις εταιρείες δεν υπαρχουν σχετικοι και άσχετοι με την τεχνολογία. Υπάρχουν αγοράστες και κερδος. Εμεις βαυκαλιζομαστε οτι ειμαστε ψαγμενοι και παιρνουμε με μισα λεφτα αυτο που ο αλλος πουλάει ακριβα λογω “ονοματος”. Ονομα που χτίζεται ομως με ενα κάτι πράγματα και κυρίως κοστος. Δεκαρα δεν δίνει η σαομι αν εγω ειμαι ψαγμενος. Αν μπορούσε να κανει 10 ασχετους να αγορασουν 280 ευρω το redmi 5 plus θα το κοστολογουσε τοσο κι ας μην αγοραζα εγω.

Flagship killer

note 9 και τελειώνει η ιστορία

Smash

Μονο η apple με τις τιμες της, μπορει να κανει το Note 9 να φαινεται “σε τιμη ευκαιριας”

Giannisanag

@godis θεικη παρατηρήση… Ο αλλος με 600 ευρω μισθο δινει ενα iphone το χρονο σε τσιγαρα δηλαδή σε αληθινα ΦΟΥΜΑΡΑ…. αλλα του φαινεται ακριβο το iphone…

Και κάτι αλλο ρε σεις αν η apple πουλαει παπατζες και αερα κοπανιστο μπορειτε να μου πειτε γιατι δεν το κανετε κι εσεις; Γιατι δεν γίνεστε κι εσείς πωλητές κοπανισου αερα και παπατζας;

NikosAr

Απογοήτευση η τιμές, λυπάμαι … απλά σκέφτομαι ότι με τόσα χρήματα θα μπορούσα να αγοράσω πράγματα αξίας

Giannisanag

Κοστος μιας κουτάλιας καφε : 0.10€
Κοστος νερου: 0,05
Συνολικο κοστος παρασκευης σκέτου καφέ: 0,15 λεπτα

Τιμη πωλησης σε πλαστικο 1,60€
Τιμη σαλονι με πλαστικο τραπεζι και θέα την λαχαναγορα : 2,0€
Τιμη σαλονι με μαρμαρινο τραπεζακι, σε προσελανινο φλιτζανι και θεα την Καπελα Σιξτίνα: 5,0€

Αν παρατηρήσετε και στα τρια παραδειγματα δεν εχω αλλάξει ποιότητα καφε και νερού αλλα μόνο την γυρω γυρω εμπειρια, την παπατζα, τον αερα.

Γιώργος Κ.

H τιμή ειδικά του ΧR είναι απλά για γέλια κι όχι γιατί είναι ακριβό, άλλωστε το περιμέναμε. Προχθές ανακοίνωσε τιμή 749 δολάρια κι εδώ έρχεται σχεδόν 200 ευρώ πάνω. Απαράδεκτο. Γενικά καμία τιμή από τις ανακοινωμένες δεν είναι θεμιτή, όπως αντίστοιχα και του note 9. Ένα κινητό που κοστίζει 1000 ευρώ ΠΡΕΠΕΙ να σου προσφέρει και την αντίστοιχη εμπειρία. Να παίρνει Α στα πάντα. Τα νέα μήλα το κάνουν αυτό; Όχι. Οπότε η τιμή είναι πολύ υψηλή. Το note 9 είναι πιο κοντά στο να συνάδει η τιμή με αυτό που παίρνεις αλλά και πάλι όπως και να το κάνουμε 1000 ευρώ είναι υπερπάμπολα για ένα κινητό. Το ταβάνι έπρεπε να είναι τα 700 και πολλά είπα. Giannisanag καλά το πας αλλά κάπου το χάνεις στην εκτέλεση. Η Απλ δεν πουλάει αέρα κοπανιστό όπως ειπώθηκε από άλλους αλλά τα κινητά της δεν αξίζουν σε καμία περίπτωση τα 1000+ ευρώ που ζητάει. (1789!!! το πιο ακριβό). Τέτοιες οικονομικές πολιτικές θα έπρεπε να καταδικάζονται από όλους, είτε έχουν τα λεφτά να αποκτήσουν τα εκάστοτε κινητά είτε όχι. Κι ευτυχώς, αν και αργά, βλέπω πολλοί ξυπνάνε σταδιακά και στρέφονται στην Κινα με αποτέλεσμα οι 2 πρώτες να χάνουν έδαφος και καλά παθαίνουν γιατί… Συνέχεια »

Kostas

Ρε παιδιά όσο κάνει το iPhone xs max (512gb)
Από το Apple store (1449usd) δηλαδή σε ευρώ απευθείας 1236 έκανε το iPhone x 256gb οταν βγήκε τώρα αν λόγο κρίσης στην Ελλάδα με την φορολογία γαμανε τις τιμές δεν φταίει η apple

Κώστας Βλαχάκης

Τιμές Γερμανίας:

iPhone XS: 1149 Euro (64 GB), 1319 Euro (256 GB), 1549 Euro (512 GB)
iPhone XS Max: 1249 Euro (64 GB), 1419 Euro (256 GB), 1649 Euro (512 GB)
iPhone XR: 849 Euro (64 GB), 909 Euro (128 GB), 1019 Euro (256 GB)

Bill K.

Χαχαχα 😂😁😁 Η Apple ετοιμάστηκε από τώρα για την πρωταπριλιά 😁😂 Πολύ ωραίο αστείο!

Project.one

Μπράβο πολύ σωστά τα λες , κανονική τιμή τηλεφώνου με ότι έχει και το iphone 400-500 ευρώ (μαζί με φόρους κέρδος εταιρείας , ΦΠΑ κτλ) , βάλε και την παπάτζα , το σήμα , τον αέρα της Apple (πες το όπως θες) και ανεβαίνουμε στο χιλιάρικο.

Giannisanag

@Γιωργος_Κ Διαφωνω καθετα μαζι σου. Κανεις δεν έχει δικαίωμα σε μια ελεύθερα ρυθμιζόμενη αγορα να “καταδικασει” μια τιμολογιακή πρακτική. Απλα ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕ Οσο για τους Κινεζους ξαναθετω το ιδιο ερώτημα 1. Ποσοι θα αγόραζαν Χαβαη P20 και πόσοι Iphone Χ αν ειχαν και τα 2 500 ευρω; 2. Ποσοι θα αγοραζαν Χαβαη και πόσοι Xs Max αν ειχαν και τα 2 1200 ευρω;.ο λογος που οι κινεζοι πουλανε φθηνα ειναι γιατι δεν εχουν καταφερει να πεισουν τον κόσμο να αγορασει ακριβα τα προιοντα τους. Η apple το κανει. Για αυτο αξιζει πανω απο 1 τρις γι αυτο εχει τα μεγαλυτερα κερδη ανα συσκευη. Δεν εγραψα πουθενα και ποτε οτι σαν hardware/software αξιζει ενα iphone (η οποιοδηποτε αλλο τηλ 1000 ευρω). Ουτε θεωρώ οτι ενα iphone εινια 2 φορές καλύτερο απο ενα 1+6 πχ.Δεν εχει σημασια ομως το θεωρω εγω. Η apple κοστολογει τοσο προιον της και το πουλαει καλα. Ειναι λαθος να θεωρούνται ολοι οι αγοραστες apple πρόβατα.υπαρχουν κι αυτοί αλλα ο άνθρωπος που βγαζει (το τονιζω, οχι το πλουσιοπαιδο, οχι αυτος που θα βαλει 200 δοσεις) 5,10 χιλιαρικα το μήνα προφανως εχει ενα επίπεδο εξυπνάδας και αρκετη εκτιμήση σταλεφτα του. Επισης ξεχνατε οτι σε αντίθεση με το μπακάλικο ελλαδα… Συνέχεια »

Νικος

Για μενα η Apple δεν θα επρεπε ποτε να κυκλοφορησει το iPhone X…Μετα τα iPhone8/plus θα επρεπε το επομενο να το ονομασει iPhone 9 και απο πλευρας desing να παραμεινει οπως τα iPhone8/Plus με την μονη διαφορα να ειχε Oled οθονη καμια αλλη αλλαγη..Οχι Notch,οχι 19:5:9 οθονη,οχι gestures…Αντι αυτου εβγαλε την αηδια το X,με τιμη στο θεο και τωρα τις συνεχειες αυτου με επισης τιμες στα υψη….Θα προσγειωθει αποτομα η Apple..

Θοδωρής

Αγοράζεις macbook pro σε αυτά τα λεφτά. Εναλλακτικά ανοίγεις μαγαζί με xiaomi. 🙂
Πάντως ούτε και το iPhone x πούλησε πολλά κομμάτια στην Ελλάδα. Τα περισσότερα που είδα (και ήταν πολλα) ήταν στα χέρια τουριστων.
Εκεί παίζανε μονότερμα.

Giannisanag

Νικος κανε ενα βιογραφικό και στειλτο τους σωσεις πριν προσωειωθουν αποτομα και πάνε για κλεισιμο.
Γιατι για κλεισιμο πάνε (μολις 1 τρις χρηματιστηριακη αξια και 300δις cash )

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

μη πέφτετε στη παγίδα οτι επειδη το iphone φτανει τα 1800ευρω, τοτε τα note στα 1000 και τα oneplus στα 600 ειναι ευκαιρίες!

ειναι ακριβως η λογική της apple που ανεβάζει καθε χρονο τιμες και συμπαρασύρει στην ανοδο αυτη των τιμών και τους υπόλοιπους στο διαβα της

ετσι φτασαμε στο σημείο που ο καθε τυχαιος κινεζος ζητα 550 και του λεμε και ευχαριστώ!

ο μεσος ορος τιμης πώλησης κινητων ανεβαίνει χρόνο με τον χρόνο και σε αυτο αποκλειστικά υπεύθυνη ειναι η apple που ειναι τραίνο χωρις σταματημό!

Νικος

Φιλε Giannisanag δεν ειπα οτι το αποτομα θα ειναι τωρα…Η προσγειωση ειναι αναποφευκτη οπως το παει γιατι εχουν ξυπνησει και τα προβατα προ πολλου

ΑΝΔΡΕΑΣ

Προβλέπω 400 δις κασέρι σύντομα. Ω ρε γλέντια. Μετά τον πάταγο που έκανε το Χ με τα απανωτά ρεκόρ και την τεράστια υιοθέτηση από τους fan μας ( Είστε υπέροχοι, σας λατρεύω!!), ήρθε η ώρα να αποσυρθεί και να δώσει την θέση του στο καλύτερο iPhone έως τώρα που αναμένεται να τιμηθεί εξίσου από τους υπηκόους μας.

Γιώργος Κ.

Giannisanag ο, τι θεωρείται αισχροκερδές σε έναν πλανήτη που θεωρητικά εδρεύει η δημοκρατία/ελευθερία ο καθείς από μας θα έπρεπε να το καταδικάσει, και το να μην αγοράσει τα αντίστοιχα-όπως είπες κι εσύ- προϊόντα στα πλαίσια αυτά ανήκει. Κι όταν λέω αισχροκέρδεια δεν εννοώ αυτό που πάλι λένε πολλοί ότι πληρώνεις φύκια για μεταξωτές κορδέλες αλλά ότι είναι υπερκοστολογημένα τα προϊόντα της κι αυτό είναι αδιαμφισβήτητο (αυτό το 1789 εδώ μου κάθεται). Και γιατί να το καταδικάσει; Εννοείται για όφελος το δικό μας, των καταναλωτών. Οι εταιρίες αυτές έχουν βγάλει λεφτά για δέκα ζωές. Εμείς είμαστε το θέμα. Καλώς ή κακώς είναι πολλοί αυτοί που παίρνουν τα συγκεκριμένα προϊόντα όπως γινόταν παλιά με Νοκια και ΒΒ (οι οποίες ουδέποτε είχαν τέτοιες τιμές αλλά ήταν κι άλλες εποχές τότε-η νοκια,δε, είχε το 90% μιαν εποχή αλλά ας μην πούμε που είναι τώρα) γιατί είναι πιστοί οπαδοί της εν λόγω εταιρίας. Ουδέποτε κανείς αμφισβήτησε το ταλέντο της στο μάρκετινγκ και παρόλο που έχει πέσει λίγο, το κομμάτι της πίτας είναι ακόμη μεγάλο. Όταν όμως βλέπεις στην παρουσίαση των νέων iphones από κάτω δεκάδες άτομα να φωνάζουν με ευχαρίστηση για καινοτομίες όπως η διπλή σιμ και η αλλαγή του aperture καταλαβαίνεις ότι τα άτομα… Συνέχεια »

kostas

χΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΖΩΑΡΑ ΤΑ APPLE FUN BOYS….!!!!

ΚΝ

Οι τιμες ακριβές για τα δεδομένα Ελλάδας οχι ομως για αρκετες αλλες χώρες.
Για το iPhone μη ξεχνάμε ….πλεον αποτελεί ενα ακριβό αξεσουαρ για τους άντρες και κοσμημα για τις γυναικες. Η έννοια του τηλ ειναι δευτερεύουσα, αφού αυτη την κανει ετσι και αλλιως οποιοδήποτε τηλ των 150-200 ευρω πλεον. Για αυτο το λογο πουλάει. Εξαλλου για μια σειρα ανθρωπους και ακομη επαγγελματίες ….η έννοια του μπραντ εχει σημασια.
ΥΓ. Επισης, θεωρώ υπερβολικό που κινητά χωρις μπραντ και με μικρότερο μπραντ βγάζουν κινητά των 1000 ευρω περιπου χωρις να διαφοροποιούνται ιδιαίτερα τα τηλ σε επιδόσεις απο προηγούμενες εκδόσεις. Οπως και να απαξιώνουν τα τηλ τους βγάζοντας συνεχως νεα τηλ ιδια με φτηνά και ακριβα υλικα καθε 6 μηνες …..

Agnostos13

Καλά όλα αυτά που λέτε περί του ποιός είναι πιο φθήνος αλλά ας δούμε τα πράγματα λίγο πιο σφαιρικά… Το 2017 η Apple είχε έσοδα 230m$ και κέρδη προ φόρων 61m$ (στοιχεία NASDAQ). Αν λοιπόν ήταν η πλήρης αλήθεια οτί τα iPhone κοστίζουν στην Apple 250$ και πωλούνται 1000$ τότε τα κέρδη της θα έπρεπε να είναι περίπου 170m$. Όμως στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε τα μισά! Αυτό μας λέει οτι ακόμα και αν η κατασκευή (αποκλειστικά) της συσκευής κοστίζει 250$ υπάρχουν πολλά ακόμα κόστη τα οποία συντελούν στην χονδρική αξία της συσκευής. Μεταξύ άλλων η ανάπτυξη λειτουργικού, το R&D, η διάθεση,το support, το marketing και πολλά άλλα. Τι σημαίνει αυτό; Οτί από την παραγωγή μέχρι την πώληση μιας συσκευής (αλλά και μετά από αυτή) πρέπει πολλοί να πληρωθούν. Στον αντίποδα έχουμε τους κινέζους κατασκευαστές που παράγουν με μισθούς Κίνας (όπως και η Apple ως ένα βαθμό καθώς δεν είναι όλα τα εξαρτήματα κινέζικα), λειτουργικό παίρνει έτοιμο από την Google (μόνο μια παραμετροποίηση κάνει-επίσης με μισθούς κίνας), R&D made in china, διάθεση κυρίως από δικό τους eshop B2C ή συνεργαζόμενο κινέζικο marketplace, support με email και marketing copy-paste. Σαφώς και έχει χαμηλότερο κόστος καθώς για τα παραπάνω δεν πληρώνεται κόσμος… Συνέχεια »

Agnostos13

test

George

Δεν καταλαβαίνω γιατί οι περισσότεροι κράζουν τους Έλληνες ως προς την κατοχή IPhone. Νομίζω έχει περάσει λίγο αυτή η εποχή. Εγώ όποτε έρχομαι Ελλάδα βλέπω τους περισσότερους με Xiaomi, Huawei και mid-range Samsung ή iPhone από 7 και πίσω. Με τις καινούριες τιμές, νομίζω ακόμα και τα ψώνια έχουν καταλάβει ότι δεν έχει νόημα να δίνεις δύο μισθούς για ένα κινητό. Προσωπικά έχω iPhone X γιατί είμαι κάτοικος ΗΠΑ και εδώ απλά είναι αρκετά εύκολο να το πάρεις και επίσης η εταιρία που δουλεύω έχει αναπτύξει όλα τα app για να δουλεύεις πιο εύκολα σχεδόν αποκλειστικα για iOS. Ok, είναι ακριβά αλλά δεν καταλαβαίνω προς τι όλο αυτό το μίσος. Οι τιμές στην Ελλαδα είναι Ελληνικοί φόροι και υπερτιμήσεις, με τιμή στα 1000$ θα έπρεπε η τιμή σε ευρώ να είναι 800-820. Και πάλι πανάκριβο βέβαια αλλά όταν βλέπεις εταιρίες που δεν υπήρχαν πριν 2-3 χρόνια να κοστίζουν 500-600 ευρώ και ο κόσμος να είναι και ευχαριστημένος, καταλαβαίνεις ότι έχουν αλλάξει πολλά.

giorgosgek

@Giannisanag ακυρα επιχειρηματα, ναι δεν ολοι οι μαναβηδες ιδιοι, καποιοι ειναι καλοι, καποιοι αλλοι προσπαθουν να βγαλουν απο τη μυγα ξυγκι. Καποιοι δεν θα σου πουλησουν και καλη ποιοτητα. Ενας κανονικος μαναβης κοστολογει το προιον του σε μια λογικη τιμη , την τιμη που αξιζει αν και εξαρταται και απο πολλα πραγματα, πχ. την προωθηση ,την σοδεια που εβγαλαν αλλα και την αγορα. Οπως πιεσε η apple να ανεβουν οι τιμες και ολοι ακολουθησαν. Κανενας μαναβης δεν χανει ,δεν στα χαριζουν, ο ενας θα πουλησει 10 φασολακια στην τιμη του ενος και ο αλλος ενα premium οικολογικο σουπερ ντουπερ (και καλα ) φασολακι στην των 10 , ιδιο κοστος να παραχθει πανω κατω, οποτε απο το ενα βγαζει οσα ο αλλος με 10 . Αυτο κανει η apple , εκμεταλλευται το brand που εχτισε ο Jobs μεσα απο αρκετα πραγματα ,τεχνολογια, design και μπολικο μαρκετινγκ . Ετσι ειχε τζιρο απο το X ,επειδη ηταν πανακριβο και ηξεραν οτι κατι fanboys θα τον παρουν. Μη κοροιδευομαστε κανενα τηλεφωνο δεν αξιζει 1300 , ειδικα το iphone x γιατι υπαρχουν και καλυτερα, οχι πως δεν ειναι καλο. Θα μπορουσε να χτυπησει ενα 1300 το p20 pro μιας και την παταει κατω την καμερα… Συνέχεια »

Italos

Η Άπλ πλέον είναι ένα αξεσουάρ για πλούσιους. Ο μέσος Έλληνας και να είχε την δυνατότητα να αγοράσει οποιοδήποτε φλαγκσιπ δεν έχει τις γνώσεις να εκμεταλλευτεί έστω και το 50% των δυνατοτήτων ενός κινητού. Είναι στον χώρο της φωτογραφίας και Τεχνολογίας στο εξωτερικό και το Άπλ δεν είναι καν στην 3αδα επιλογής. Με τα λεφτά που ζητάει η Άπλ πέρνεις το κορυφαιο Πίξελ και ένα Ζιαόμι και έχεις 2 κινητά που το καθένα του αποδοτικά ειναι απο 1,5 εως 3 φορές πάνω απο την Άπλ .Ειτε 100€ είτε 1000€ δεν υπάρχει λόγος να αγοράσεις ένα τηλέφωνο της Άπλ που με βασική χρήση δεν σου βγάζει μέρα, να σου λέει στο 3μηνο πως δεν έχεις άλλο αποθηκευτικό χώρο .δηλαδή βασικά πράγματα. Κανείς δεν χρειάζεται ένα λειψό τηλέφωνο. Δεν υπάρχει το απόλυτο τηλέφωνο αλλά υπάρχουν πολλά κινητά που είναι πολύ κοντά στο να ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς, το Άπλ δεν είναι ένα από αυτά,ήταν μέχρι το 5 αλλά όχι πλέον. Γενικά μιλώντας, αν δεν είστε προγραμματιστές η άτομα που είναι μονίμως συνδεδεμένοι σε πλατφόρμες με απαιτητικό Ρήαλ τάιμ κονεκτιον (στοκ μαρκετς κλπ) τότε είστε πλήρεις με οποιοδήποτε κινητό μάξιμουμ 400€ .Οι ανάγκες σας ορίζονται από την καθημερινότητα σας και όχι από… Συνέχεια »

Giannisanag

Γιωργος Κ
Ενα ρολοι Vacheron Konstantin metiers d art κανει 91000 ευρω.
Την ιδια δουλεια που κάνει θα.την κανεις με ενα tag heure των 3000, με ενα Seiko των 800 και με ενα swatch των 100 .
Αισχροκερδει η Vacheron? Ενα ρολοι που δείχνει την ωρα. Καμμια ιδιαιτερη καινοτομια περα απο την λεπτομέρεια στην χειροποίητη κατασκευή και στον χειροποιητο μηχανισμο. 91000 ευρώ συνφωνα με τα λςγομενα σου θα ειναι αισχροκερδεια. Εγω δεν το θεωρω ετσι. Ολα τα αντικείμενα εχουν το κοινο τους.
Με τα ελληνικα δεδομενα κινητά ανω των 600 ευρω ειναι luxury items. Όπως δεν γκρινιαζετε που δεν φορατε ολοι ρολεξ ατα χερια ετσι μην γκρινιζετε που ειναι ακριβά τα iphone.
Κι εγώ στις πιο καλες εποχές έπαιρνα μονο note κι iphone. Τωρα γραφω απο σαομι.

JohnWave

@Giannisanag: 1. Το ότι η συντριπτική πλειοψηφία κατόχων iphone το αγοράζει λόγω brand name χωρίς να γνωρίζει σε ποιον τομέα υπερτερεί και σε ποιον υστερεί, είναι δεδομένο, το γνωρίζουμε όλοι όχι μόνο μέσα από δημοσιευμένες έρευνες αλλά και από τους κοινωνικούς μας κύκλους. Εξάλλου αυτό φαίνεται και από το ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού που αγοράζει το συγκεκριμένο brand. 2. H παραπάνω άγνοια δεν συνεπάγεται έλλειψη νοημοσύνης. Ένας υψηλής νουμοσύνης διευθυντής πολυεθνικής μπορεί να αγοράζει iphone. Απλά ο άνθρωπος δεν ασχολείται με το να συγκρίνει χαρακτηριστικά μεταξύ ναυαρχίδων και έτσι αυτή η έλλειψη γνώσης τον ωθεί στο να αγοράσει συσκευή με βάση το brand name. Toν έχει κάνει “πρόβατο” της δλδ η Apple, όχι επειδή είναι χαζός αλλά επειδή δεν έχει γνώση γύρω από το συγκεκριμένο τομέα προϊόντων. 3. Συμφωνώ μαζί σου ότι η αιτία της αισχροκέρδειας της Apple είναι οι πελάτες της. Αυτό όμως δεν μετατρέπει τον όρο “αισχροκέρδεια” σε κάτι θετικό. Αν ένας τουρίστας μπει σε ένα ταξί σε μια ξένη πόλη και ο ταξιτζής του πάρει τα 3πλάσια χρήματα, φταίνε και οι δύο. Ο τουρίστας γιατί θα έπρεπε να είχε προγενέστερη γνώση του πραγματικού κόστους της διαδρομής και ο ταξιτζής γιατί ηθικά δεν θα έπρεπε να εκμετάλλευεται αυτή… Συνέχεια »

Kostas

Δεν ξερω τι λετε εσεις εγω θα παρω καμια 10αρια έτσι να τα αλλαζω, τσάμπα πράγμα!!!

nvntas

Ε,κοντα ειναι το 2χιλιαρο..τι ειναι 4 βασικοι μισθοι για το μηλο?Αξιζει το κοπο,εξαλλου ειναι το κλαρινετο της εποχης..

godis

Giannisanag λέει: τι μου θυμισες τωρα,καημο το χα να παρω ενα TAG Carrera Calibre 16 αλλα τελικα βολευτικα με seiko automatic των 400σιων ευρω.!!!

Petros

Τα NOTE ειναι για ψαγμένους, τα iPhone είναι για κομμωτριες και για λύκειοπαιδα !!

Giannisanag

@giorgosgek Πες μου ποσα πουλησε το χαβαη που κανει 1100 ευρω; Το Χ πάντως ηταν τριτο σε πωλήσεις παγκοσμιως. @johnwave Α: το οτι η πλειοψηφία οπως σωστα λες των αγοραστων της απλ δεν νοιάζεται που πληρώνει χειρότερα σπεκς σε ακριβότερη τιμή, σημαινει πολυ απλα οτι αυτο θελει. Τυγχάνει να είναι και η πλειοψηφία των αγοραστων παγκοσμιως. Για να τους πεις προβατα θα πρεπει να ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΠΕΚΣ και ΝΟΜΊΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΒΡΊΣΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΛ. ΔΕΝ Συμβαίνει κατι τετοιο. Του άλλου του λες οτι το Χαβάη εχει καλυτερη κάμερα και σου λεει εγω θελω iphone. Γιατι να αποκαλουμε πρόβατα αυτούς που απλα αγοραζουν με διαφορετικά κριτήρια απο οτι εμεις οι “ψαγμενοι”. Β: Αισχροκερδεια στην περιπτωση του ταξι εχουμε οταν ο πελατης θεωρει οτι πηρρ λιγα για τα χρηματα που εδωσε. Οι πελάτες της απλ δεν το θεωρουν αυτο και είναι η πλειοψηφία του αγοραστικου κοινου παγκοσμίως. Γιατί, τα περισσοτερα που κάνεις με ενα iphone τα κανεις πολυ καλα με ενα καλο midrange. Με βαση τη λογική σου ολες οι ναυαρχίδες σχεδον ειναι αισχροκέρδεια σε σχεση με ενα μιντρεηντζ. Ομως δεν ειναι καποιο μηντρεηντζ πρωτο σε πωλήσεις παγκοσμιως. Ξαναλεω γιατι δεν εγινα σαφης: Δεννλεω οτι αξιζει το iphone τα λεφτα του.… Συνέχεια »

Stavag

Πάντως κάθε χρόνο βλέπω και λιγότερα σχόλια και αυτά αρνητικά για την apple .Ο κόσμος πλέον δεν τρώει το σανό, βλέπει ότι αυτό που του περνούσαν σαν μονόδρομο δεν ισχύει.Απο την στιγμή που υπάρχουν εξαιρετικά τηλέφωνα που βρίσκεις σε καλές προσφορές.Ποιος ο λόγος να εγκλωβιστεις στην apple και τις διαθέσεις της.

Παύλος

Μία ερώτηση θέλω να κάνω αν ξέρει κανείς. Γιατί η εταιρεία λέει πως το οικονομικό μοντέλο θα κάνει 750 δολάρια, δηλαδή 650 ευρώ και εδω οι εταιρείες βγαίνουν και το δίνουν 990. Είπαμε ΦΠΑ αλλά 300 ευρώ συν είναι πολλά. Και δεν αφορά μόνο iPhones.

Βασιλης

Το iphone είναι το καλύτερο κινητό..Τέλος….Μετά βεβαια απο το note 9 που είναι και κινητό….Γι’αυτό συγκρίνετε το αντίστοιχα και όχι με το βασιλιά….το note 9 ειδικά στην έκδοση με 8ram και 512gb είναι ένας υπολογιστής τσέπης….έχω δουλέψει πάμπολλες συσκευές αλλά σαν note τίποτα καλύτερο..

MIMIS

Συμφωνω με ολους ότι είναι πανακριβο το κινητο,απλα να γνωρίζεται ότι,επειδη εχω ζησει αμερικη,εκει δεν θα παει ο αμερικανος να τα σκασει μετρητεις,,,όλα πλεον εκει μπαινουν στις καρτες τους ,οποτε και μενα δεν θα με ενοιαζε να δινω 30 ευρουδακια το μηνα συν 30 το συμβολαιο…εμαθα βεβαια ότι εκει τα δεδομενα δεν είναι όπως εδώ ,είναι απεριόριστα στη τιμη συμβολαιου.
Αλλα παντως για εμας εδώ είναι τραγικη η τιμη

Giannisanag

Και για να το κλείσω από μερους μου γιατι κουρασα:

Μπορουμε να βρουμε δεκάδες λογους για να μην παρει κάποιος το Α η το Β κινητο.
Ενας κάτοχος iphone μπορει απλα να πει θελω αυτό που θεωρείται το καλύτερο και μην με ζαλιζετε με σπεκς.
Εγω δεν κρινω γιατί αγόραζει καποιος. Ο καθε άνθρωπος εχει διαφορετικά κριτήρια . Αν θες να πας στη Σαντορίνη το ηλιοβασίλεμα στην Οια ειναι το ιδιο ειτε.πληρωσεις 100 ευρω τη βραδια ειτε 3000. Το ότι εσείς δεν θεωρείτε απαραιτητες τις υπηρεσίες ενος ακριβιυ ξενοδοχείου δεν σημαινει ότι αισχροκερδη επειδη προσφερει το ίδιο πραγμα αλλα με σαλτσες (για εσας).
Άλλος θέλει να νιωθει σημαντικος εχοντας ακριβα αντικειμενα. Ματιαοδοξο; Ισως αλλα ποιος ειμαι εγω για να τον κρινω;
Αλλος θελει να δειχνει ποσο ψαγμενος ειναι που κάνει τα ιδια πραγματα που κάνει το iphone με τα μισα λεφτα.

Ρωταω λοιπόν:
Αν δεν το θεωρείτε κορυφαιο
Αν δεν θελετε η δεν εχετε τα χρηματα να το αγοράσετε
Γιατι τόσο χολη γι αυτους που το πουλανε και τόση χλευη γι αυτους οου το αγοράζουν.
Σας πίεσε η απλ να το αγορασετε;
Σας ζητησε κάποιος δανεικα για να το παρει;

Nikopoup

Πιάσαμε χιλιάρικο και ακόμα δεν έβαλαν τον quick charge φορτιστή στην συσκευασία. Ξεφτίλα. Για όλα τα υπόλοιπα οποίος έχει και θέλει αγοράζει. Κανένα κουμάντο στην τσέπη του άλλου.

JohnWave

@Giannisanag, σε δύο πράγματα διαφωνούμε. Καταρχάς διαφωνούμε ως προς το θέμα της γνώσης. Εσύ λες ότι οι αγοραστές iphone ξέρουν τι παίρνουν σε σχέση με τον ανταγωνισμό και δεν τους νοιάζει. Προσωπικά έχοντας και ο ίδιος εμπειρία από τους κοινωνικούς μου κύκλους, λέω ότι όχι δεν ξέρουν τι παίρνουν σε σχέση με τον ανταγωνισμό και δεν τους νοιάζει να μάθουν. Έχουν μείνει στο brand name που έχτισε χρόνια πριν η Αpple με το 1ο iphone και τέλος. Ρώτα στον κοινωνικό σου περίγυρο άνδρες και γυναίκες, κατόχους iphone, αν πιστεύουν ότι η συσκευή τους είναι η καλύτερη. Κάνε τους τη δεύτερη απλή ερώτηση : “Γιατί;” . Άκου τις απαντήσεις. Κάποιος από όλους θα ξέρει γιατί και θα σου πει το επίχειρημά του (πχ “πιο smooth λειτουργικό”). Η πλειοψηφία τους όμως θα σου πει “γιατί είναι το iphone”. Το 2ο στο οποίο διαφωνούμε είναι το ρήμα “θαυμάζω”¨που είπες ως προς την επιχειρηματική τακτική της Apple. Aν “θαυμάζουμε” το πόσα πολλά καταφέρνει να κερδίσει κάποιος εκμεταλλευόμενος την άγνοια του κόσμου, τότε θα πρέπει να θαυμάζουμε πχ και έναν δικτάτορα σε μια χώρα που έχει καταφέρει να πείσει τους πολίτες της ότι είναι ο θεός τους. Όλους τους ηγέτες μιας χώρας που πείθουν τους… Συνέχεια »

Τακης

Ας το κανει και 5χιλ , να εχει λιγους και καλους πελατες. Περσι με λιγοτερες πωλησεις είχε παραπανω κερδη, οποτε συνεχιζει το ιδιο βιολι και αυξανει τις τιμες.

Chris_BMW

@JohnWave

Άστοχο το παράδειγμα του δικτάτορα ..Εκεί είσαι αναγκασμένος ..

Το «θαυμάζω» στην apple ταιριάζει γάντι για τον απλούστατο λόγο ότι κανένας δεν σε αναγκάζει να αγοράσεις ..

Φιλικά

Agnostos13

@JohnWave:
Θα σου απαντήσω με μια αμερικάνικη φράση στο ερώτημα σου γιατί ο κόσμος που δεν θέλει ή δεν ξέρει να να το ψάξει παίρνει με κλειστά μάτια iphone.

“It just works!”

ironmanmark 43

δε θα αγόραζα ποτέ iphone, ούτε cent για iphone, και να μου το χάριζαν θα το πούλαγα!…..

Β greekfun

υπάρχουν και ακριβότερα από το iPhone αλλά βλέπεις δεν φτάνουν ως εδώ, που να βρει ο άλλος 4 με 5 χιλιάδες ευρώ.. Άρα αγοράζει iphone 7 με μάσκα και όνομα αλλαγμένα για το 2018 και το παίζει κάποιος, η νοημοσύνη ως εκεί φτάνει… Μπράβο πάντως στην Apple γιατί μεγαλώνει σωστά πρόβατα….

panos

@johnwave γράφεις πολύ «δραματικα» χαλάρωσε ο κόσμος που παίρνει iphone έχει άγνοια και αλλά τόσα! Χαλάρωσε ένα κινητό είναι δεν είναι βιβλίο ιατρικής που διαβάζει χειρούργος ούτε εγχειρίδιο αεροπλάνου Και φυσικά δεν είσαι πιο έξυπνος ή λιγότερο επειδή έχεις ένα συγκεκριμένο κινητό! Αυτά είναι αστειότητες. Ένα προϊόν είναι όπως άπειρα άλλα. Και ο καθένας έχει το δικό του γούστο και άποψη. Έτσι γουστάρει στο κάτω κάτω το ότι δεν συμφωνεί με τη δίκη σου γνώμη δεν σημαίνει ότι έχει άγνοια. Ως αναφορά τις τιμές είναι υπερβολικές αλλά άλλο αυτό και άλλο να μας κατηγοριοποιείς τους ανθρώπους με βάση το κινητό. Και κάτι ακόμα μη ρωτασ Τους γύρω σου γιατί έχουν το κινητό που έχουν γιατί καμία μέρα θα ακούσεις «εσυ τι ζόρι τραβάς, ότι γουστάρω έχω. Τώρα σχετικά με τη δικτατορία ξέρεις την ψυχολογία του δικτάτορα …. μόνο αυτός έχει δίκιο

Giannisanag

@johnwave θα το πω οσο πιο απλα μπορω: Αν εγω ειμαι ευχαριστημένος απο την συνολικη αγοράστικη μου εμπειρία απο τα 1300 ευρω που ΟΙΚΙΟΘΕΛΩΣ θα δωσω στην apple (το τι ξερω για την τεχνολογια, το αν πιστεύω ότι είναι καλυτερο απο ολα το iphone , το γιατί το παιρνω ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ ΜΟΥ ΖΗΤΗΜΑ) ΕΣΕΝΑ και τον καθε ΕΣΕΝΑ (Δεν ειναι προσωπικο όπως και δεν θα δωσω τα 1300) ποιος σου δίνει το δικαιωμα να με αποκαλείς προβατο η θυμα; Δεν με αναγκασε κανεις η πληροφόρηση ειναι αφθονη και δωρεάν. Αυτό θέλω αυτο πηρα.πως αποφασιζεις εσυ ότι υπάρχει αισχροκέρδεια σε μια δικη μου συναλλαγή οταν εγω που την πλήρωσα δεν το θεωρω. Το λάθος σας ειναι οτι κοιτατε στεγνα σπεκς και οχι την συνολικη εμπειρία που η apple κοστολογει και ο αλλος θελει να αγοράσει: 1. Οικοσυστήμα. Η συντηρηση (cloud servers κλπ) και η seamless επικοινωνία εχουν καποιο κοστος. Θα το πληρώσει ο πελάτης ή στην περιπτωση της google o διαφημιζομενος (οταν κατι ειναι δωρεαν το εμπορευμα εισαι εσυ) 2. Πρεστίζ. Αέρας είναι αλλα αποτελει selling point για εκατοντάδες ειδη προϊόντων (αλλιως δεξ θα υπήρχαν vacheron constantin, hublot και rolex παρα μονο σεικο και καζιο) 3.υποστηριξη . Το sammy note 3… Συνέχεια »

JohnWave

@Chris_BMW, μιλώντας για δικτατορία και θαυμασμό των πολιτών προς τον δικτάκτορα, είχα στο νου μου τη B.Kορέα όπου η πλύση εγκεφάλου έχει λειτουργήσει άψογα. Μου ταιριάζει γάντι.

@panos, για τα περί άγνοιας δεν χρειάζεται να το πω εγώ. Το γνωρίζουν οι πάντες μέσα από τους κοινωνικούς τους κύκλους και μέσω του διαδικτύου. Να στο πω διαφορετικά : Πες ότι μια έρευνα δίνει τη φωτογραφία μιας κοπέλας που γράφει από κάτω “τσιρ λίντερ” και το πρόσωπο ενός φοιτητή που γράφει από κάτω “φοιτητής Πολυτεχνείου”. Η έρευνα σου ζητά να αντιστοιχήσεις το iphone στο ένα από τα δύο πρόσωπα και το OnePlus 6 στο άλλο. Από το 100% του κόσμου που θα λάβει μέρος στην έρευνα , τι ποσοστό πιστεύεις θα αντιστοιχήσει το iphone στη τσιρλίντερ; Και ξαναλέω για να μην παρεξηγούμαι από κατόχους iphone που έχουν γνώση και δεν το αγοράζουν βάσει brand name. Δεν αναφέρομαι σε εσάς. Αποτελείτε τη μειοψηφία κατόχων iphone και όχι τον κανόνα.

Giannisanag

@johnwave
Αυτοί που συνειδητά αγοράζουν iphone βασει brand name τι ακριβως κακο κανουν; Σε ποιον; Εσεις που το λετε αυτό απο ποιον διορίστηκατε αστυνομια τεχνολογιας; Πως χτίστηκε και που βασιζεται αυτο το brand name; Γιατι δεξ φτιαχνουν και οι αλλες;

Giannisanag

@johnwave
Και προς τι ο διαχωρισμος σε σπουδαγμενους και τσιρλιντερ;

Μωρε τι νομιζετε οτι γίναμε επειδή μαθαμε να αλλαζουμε ενα κερνελ και να φλασαρουμε μια ρομ; Οι νεοι χωκινγκ; Τι διακρισεις ειναι αυτες; Πατε καλα;

panos

@johnwave Θελεις να σου αντιστρέψω το παιχνιδάκι σου? Βάλε τη φωτογραφια ενός σαουδαραβα και τη φωτογραφια ενός μανάβη, Τι ποσοστο πιστεύεις θα αντιστοιχίσει το oneplus στο μαναβη? Την ερευνα την εφτιαξες όπως ηθελες εσυ!!
Νομιζω λοιπον σου εχω απαντησει ηδη αν δεν μπορεις να καταλάβεις ότι εχεις ως κριτηριο μια συσκευη ένα προιον από τα χιλιαδες εκει εξω για να χωριζεις τους ανθρωπουσ σε εξυπνους και μη τοτε δεν εχω κατι άλλο να σου πω. Αν δεν σου αρεσει η apple και τα προιοντα της απλα μην τα αγοράζεις δεν είναι μονοπωλιο ουτε σε υποχρεωνει κανεις να τα παρεις, Ασε όμως τους αλλους να παιρνουν ότι θελουν.

Miltos

Δεν νομίζω σε άλλη χώρα στον πλανήτη αυτοί που δε μπορούν να πάρουν το iPhone να κοροϊδεύουν αυτούς που μπορούν. Φαντάζομαι σε αλλα sites κοροϊδεύετε αυτούς που παίρνουν Audi,σε αλλά αυτούς που έχουν τηλεοράσεις με 3000€ ενώ υπάρχουν κινεζικές με 70€ κτλ

Νίκος

Δεν με απασχολεί το τεχνικό κομμάτι, ούτε έχω σκοπό να μπω σε διαμάχες υποστηρίζοντας ή κατηγορώντας πολυεθνικές που έχουν αναγάγει σε επιστήμη τις τεχνικές φοροδιαφυγής και εργασιακού μεσαίωνα. Φυσικά και δεν τους θαυμάζω, και είναι καθημερινά απέναντί μου στο πώς αντιλαμβανόμαστε μια δίκαιη μορφή κοινωνίας.

Επειδή όμως συχνά κάνουμε γαργάρα την ατομική ευθύνη, απέναντί μου τοποθετώ και όσους επιλέγουν να πορεύονται ως μανιώδεις καταναλωτές, ξοδεύοντας παρανοϊκά ποσά όπως τα συγκεκριμένα για αγορές που απλά διαιωνίζουν τις υπεραξίες του συστήματος. Και επειδή έχω κουραστεί με τα αφελή ερωτήματα του τύπου “αν μου τα έκλεψαν”, η σύντομη απάντηση είναι ΝΑΙ: όπως λέγαμε και στη φυσική, είναι ένα κλειστό σύστημα, και για κάθε προνομιούχο που βγάζει πολλά μηδενικά το μήνα για να μπορεί να ξοδεύει 2000 σε ένα τηλέφωνο (αν είναι δυνατόν που φτάσαμε…), σίγουρα στην εργασία του υπάρχουν πολλαπλάσιοι που πληρώνονται λίγα κατοστάρικα, και έξω από αυτήν ακόμα περισσότεροι άνεργοι, ανασφάλιστοι, χαμηλοσυνταξιούχοι κλπ.

Τουλάχιστον ας έριχναν σε τέτοια υπερπολυτελή είδη μια φορολογία 70%, μπας και έβγαινε και τίποτα ωφέλιμο από τον καταναλωτισμό του κάθε προνομιούχου μικροαστού.

Giannisanag

Οτι θα διαβαζα σε site τεχνολογιας εν ετει 2018 οτι οποιος βγαζει πολλα χρηματα απο τη δουλειά του, τα κλεβει απο τους αλλους και δεν έχει δικαιωμα να τα διαθέσει οπως νομιζει, με ξεπερνα. Τετοιο αδυσωπητο μισος για αγνωστους και τέτοιο Τσουβαλιασμα θα τα θεωρουσα λογικά πριν 90 χρονια, αλλα σημερα σε χωρα του Δυτικου Κόσμου ειναι απίστευτο….
Αννδεν υπηρχαν οι μικροαστοί που αγόρασαν το εξωφρενικα ακριβό για την εποχή του πρώτο iphone, αννδεν υπηρχαν οι φαντασμενοι νεοπλουτοι που στις αρχες του 20ου αιωνα ηθελαν να πετάνε αντι να πηγαίνουν με το τραινο, αν δεν υπήρχαν οι ψωνισμενοι μικροαστοι που αγόρασαν υπολογιστες για τα παιδια τους στις αρχες τις δεκαετιας του 90 (για να τα αποβλακωσουν) θα ημασταν σαν πλανητης ακομα στα 1800. Οπου ολα ηταν πιο απλα, οι φτωχοι ηταν περισσότεροι και φτωχοτεροι και οι συνθήκες εργασιες αθλιοτερες.
Αλλα εσας πρεπει μια απαντηση οου χρ δωσει στο βρετανικό κοινοβούλιο η Θατσερ.
Προτιματε να μην γινονται οι φτωχοί πλουσιότεροι αν είναι να πλουτιζουν σε μεγαλύτερο ποσοστό οι πλούσιοι.
Προτιματε να μειωνεται η ψαλιδα κι ας γίνονται ΟΛΟΙ φτωχοτεροι.
Δεν σας επιασε ο πονος για τους φτωχούς. Απλα δεν θελετε να βλεπετε πλουσιους.

JohnWave

@Giannisanag, δεν χρειάζεται να επαναλμβάνομαι. Το brand name χτίστηκε με το 1ο iphone. Στον εαυτό τους κάνουν κακό οι αγοραστές iphone και είναι σαφώς δικαίωμά τους να το κάνουν. Δικαίωμά δικό μας από την άλλη πλευρά είναι να κρίνουμε αρνητικά πρακτικές που δεν μας αρέσουν και καταναλωτές που δεν κάνουν έρευνα αγοράς πριν αγοράσουν κάτι. Το πως αυτή την κριτική στο μυαλό σας τη μετατρέπετε σε “απαγόρευση αγοράς iphone” , αυτό το ξέρετε μόνο εσείς. Όσο για το διαχωρισμό των καταναλωτών, διάβασε σχετικές έρευνες και δες ότι σαφώς μελετούν ηλικιακές ομάδες, επίπεδο μόρφωσης κτλ. Ρατσιστικές είναι οι επιστημονικές έρευνες; Θα μας τρελάνετε εντελώς. @panos, μπορώ σαφώς να σου απαντήσω ξεκάθαρα στην ερώτησή σου και όχι να την αποφύγω μετατρέποντας την απάντηση σε ερώτηση (αυτό είναι “παιχνιδάκι” και το κάνεις ο ίδιος). Θα αντιστοιχήσω τον Σαουδάραβα με το iphone και τον Μανάβη με τον oneplus 6 όπως θα αντιστοιχήσω το iphone με την cheerleader και το oneplus 6 με τον φοιτητή του Πολυτεχνείου. Χρήμα, brand name και άγνοια ανταγωνισμού -> iphone. Λιγότερο χρήμα (μανάβης), γνώση τεχνολογίας (φοιτητής Πολυτεχνείου), έρευνα αγοράς (φοιτητής Πολυτεχνείου) -> oneplus 6. Ψάξτε λίγο στο internet για αναλύσεις ποιοτικών χαρακτηριστικών αγοραστών iphone και αγοραστών android συσκευών. Αφού τις… Συνέχεια »

Giannisanag

@johnwave το έχεις τερματίσει “Στον εαυτό τους κάνουν κακό οι αγοραστές iphone και είναι σαφώς δικαίωμά τους να το κάνουν” Χαχαχαχαχαχα κανουν καλό στον εαυτο του επειδή αγοράζουν με τα δικα τους κριτηρια και όχι με τα δικα σου;;;; Γιατι προφανως για να γραφεις: ” Δικαίωμά δικό μας από την άλλη πλευρά είναι να κρίνουμε αρνητικά πρακτικές που δεν μας αρέσουν και καταναλωτές που δεν κάνουν έρευνα αγοράς πριν αγοράσουν κάτι.” εννοεις οτι αν ο αγοραστης κανει έρευνα αγοράς θα καταλήξει ότι δεν πρέπει να αγοράσει iphone . Και ρωτάω εγω ο κάψερος που εκανα ερευνα κι αγορασα redmi 5 plus: ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΆ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΆΣ;; καταλαβε επιτελους οτι λογω ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΓΚ της ΕΤΑΙΡΊΑΣ στα ματια των αγοραστών του καλως η κακως ενα iphone ειναι καλύτερη αγορά γιατι ετσι ΘΕΩΡΟΥΝ οι αγοραστες του. Το αν κανουν ΣΩΣΤΑ Η ΛΑΘΟΣ ειναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ γιατι ο καθενας αγοράζει με τα δικα του κριτηρια. Τα πανεπιστήμια φυσικα και αναλαμβανουν ερευνες αγορας. Αλλα οταν πετας τετοια στοιχεια καλο ειναι να εχεις και καμμια προχειρη. Δειξε μας λοιπον μια ερευνα αγοράς που λεει οτι οι φοιτητες του Πολυτεχνείου δεν παίρνουν iphone λογω ερευνας αγορας . Δειξε… Συνέχεια »

Giannisanag

@johnwave

Ας υποθέσουμε οτι εχω πανω μου 1300 ευρω και τα σκαω για ενα iphone Xs MAX

Με ποιο τροπο κανω κακο στον εαυτό μου;
Ξερω οτι με πολύ λιγοτερα λεφτα παίρνω αντίστοιχα κινητα
Ξερω οτι η qpple θα μπορουσε να το πουλαει φθηνοτερα
Το θέλω ομως

Πες μου με ποιο τρόπο στοιχιοθετεις οχι την δισφωνια σου στην αγορα (δικαιωμα σου να διαφωνείς) αλλα το οτι κανω κακο στον εαυτο μου;

Νίκος

Ευτυχώς που υπάρχουν οι πλούσιοι λοιπόν, και χάρη στο ευεργετικό 1% του παγκόσμιου πληθυσμού που κατέχει το 50% του παγκόσμιου πλούτου έχουμε γίνει τόσο καλύτερος κόσμος, και δεν μείναμε στο 1800.

Ό,τι βοηθάει για να κοιμόμαστε καλύτερα το βράδυ.

Giannisanag

@Νικος αν αυτο καταλαβες μπορεις να κοιμηθεις ήσυχος το βράδυ.

Ξαναδιαβασε πρώτα το δικό σου γεμάτο εμπαθεια σχολιο
“κάθε προνομιούχο που βγάζει πολλά μηδενικά το μήνα για να μπορεί να ξοδεύει 2000 σε ένα τηλέφωνο (αν είναι δυνατόν που φτάσαμε…), σίγουρα στην εργασία του υπάρχουν πολλαπλάσιοι που πληρώνονται λίγα κατοστάρικα, και έξω από αυτήν ακόμα περισσότεροι άνεργοι, ανασφάλιστοι, χαμηλοσυνταξιούχοι κλπ”
οπου θεωρεις προνομιούχο αυτον που αμοίβεται καλα γι αυτο που προσφέρει (βασικη αρχη της ελεύθερης οικονομιας)
Και βρες μου ΕΝΑ ΠΑΡΆΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ οπου η αντιμετωπιση ως ΚΛΕΠΤΩΝ οσων εχουν παραπανω βοηθησε στην εξάλειψη της φτωχειας.
Το χρημα φιλε μου ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ κλειστο κυκλωμα, λάθος σου τα μαθανε, το χρημα ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ αξία. Οσο οι άνθρωποι πρόσθετουν αξία στον κόσμο τόσο θα μεγαλωνει ο παγκόσμιος πλουτος .

Panos

@johnwave άσε ρε κατακαημένε που κάνεις και ανάλυση των ανθρώπων σε έξυπνους ανόητους πλούσιους και φτωχούς άξιους και μη επειδή δεν συμφωνούν με τα δικά σου κριτήρια. Κάνουν κακό στον εαυτούς τους που αγοράζουν αυτό που θέλουν!!! Τράβα να σε δει κάποιος ψυχολόγος, έχεις ψυχολογικό πρόβλημα.

Νίκος

@Giannisanag είσαι εμφανώς θιασώτης της ελεύθερης αγοράς και της ιδιωτικής οικονομίας, ενώ εγώ τα θεωρώ τις μεγαλύτερες πηγές της παγκόσμιας αδικίας. Από τα αστήρικτα που γράφεις περί “παραγωγής αξίας”, φαντάζομαι ότι αντίστοιχα αγνοείς πως αυτό που επιτρέπει στον κάθε πολυεθνικό κολοσσό να παράγει μαζικά τέτοια προϊόντα “αυξημένης αξίας” είναι τα φτηνά μεταλλεύματα του κονγκό, οι άθλιες συνθήκες εργασίας σε κάθε foxconn και οι φοροαποφυγές μέσω τριγωνικών συναλλαγών. Δεν βλέπω πώς έχει γίνει καλύτερος ο κόσμος με τις μερσεντές, τα ρόλεξ και τα iphone, και οι δαπίτικες (συγγνώμη αν σε αδικώ) αναφορές στον παράγοντα πρεστίζ, στο αξιοθαύμαστο μάρκετινγκ και στο σεβασμό στα δικαιώματα του καταναλωτή με αφήνουν παγερά αδιάφορο.

Διαφωνούμε κάθετα και είμαστε σε εντελώς αντίθετες κοσμοθεωρίες, ας μην το κουράσουμε άλλο.

Giannisanag

@Νικος

Ναι το ΔΑΠΙΤΗΣ με σοκαρε λιγο

Ναι είμαστε σε διαφορετικές κοσμοθεωρίες. Με τη δικη σου συνφωνω και μακαρι να εφαρμόζοταν. Ειμαι ομως ρεαλιστης . Το κέρδος σαν κινητρο εχει αποτελεσει βασικο παράγοντα προοδου (οχι μόνο προόδου αλλα και δεινών) . Αν δεν υπήρχε το κινητρο του κέρδους και το μάρκετιγκ ως “δημιουργός” αναγκων ισως ακομα να ημασταν με feature phones.
Αν αυτο ειχε οδηγησει στο να μην υπάρχε φτωχεια και ανισοτητες ή να υπήρχαν λιγοτερες no problem, αλλα καταλαβαινεις οτι ακομα κι αν ειχαμε μεινει στο startac της μοτορολα παλι θα δούλευαν σε αθλιες συνθηκες τα παιδια στην ΝΑ Ασια. Έτσι ειναι. Κακως. Αλλα ετσι ειναι.
Να εισαι καλα.

Ευάγγελος

Εκεί που σκάει μύτη το iPhone Χ και νόμιζα πως δεν υπάρχει πιο άσχημο κινητό ξαφνικά εμφανίζεται το iPhone XR. Μαζί με όλα τα εμετικά χαρακτηριστικά των προηγούμενων ετών (εγκοπές, στρογγυλεμένες γωνίες, “τραβηγμενες” οθόνες και διπλές κάμερες) έχουμε και notch και παχιά bezels. Νιώθω τόσο ικανοποιημένος με το Xiaomi των 150€ που έχω, που έχει bezels πιο λεπτά από το iPhone αλλά χωρίς notch, με πραγματικές γωνίες και ένα ευχάριστο 16:9 λόγο οθόνης 🙂

Lilly

Όταν ένα μέσο επικοινωνίας εξ αποστάσεως φτάσει σε τέτοια τιμή (ειδική στην Ελλάδα) και ακόμα είναι τόσοι που θέλουν να το αγοράσουν, κάτι πάει στραβά στην κοινωνία μας.

Του χρόνου ίδια εποχή που θα βγει πάλι ένα καινούργιο μοντέλο, η τιμή παίζει αν κυμαίνεται μετά από 2000 και πάνω.

George

Προσοχή, ακολουθεί ΑΛΗΘΙΝΗ ιστορία: Μια γνωστή μου καθηγήτρια φιλόλογος, νέα τόσο στο επάγγελμα όσο και στην εμπειρία, αποφάσισε να βάλει αγγελία σε εφημερίδα στην οποία έλεγε ότι αναλαμβάνει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά. Καθόσον ήταν νέα, για να μπορέσει να προσελκύσει πελάτες, αποφάσισε να βάλει μια ιδιαίτερα ελκυστική τιμή για την αμοιβή της ανά ώρα. Μετά από ένα μήνα, με ελάχιστους γονείς είχε έρθει σε συμφωνία για ιδιαίτερα μαθήματα. Οι δουλειά δεν πήγαινε καλά. Αφού λοιπόν έβλεπε ότι δεν είχε πελατεία, αποφάσισε να κάνει κάτι παράδοξο: ‘Εβαλε πάλι αγγελία, αυτή τη φορά όμως ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ το ποσό που ζητούσε για τα ιδιαίτερα μαθήματα. Και τότε ακριβώς συνέβει κάτι το πραγματικά απίστευτο: Οι πελάτες με την αύξηση της τιμής αντί να μειωθούν, αυξήθηκαν δραματικά!! ‘Ηταν κάτι το απίστευτο, κάτι το αδιανόητο! Πως όμως έγινε κάτι τέτοιο;;?? Υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που πιστεύει με ζήλο και πάθος στο εξής ρητό: “‘Ο,τι πληρώσεις θα πάρεις.” ‘Ετσι λοιπόν σκέφτηκαν ότι εφόσον η συγκεκριμένη καθηγήτρια ζητάει υψηλή αμοιβή, άρα σημαίνει ότι είναι περιζήτητη και πολύ καλή στη δουλειά της. Κάτι ανάλογο συμβαίνει με τους αγοραστές iPhones και εκεί ακριβώς ποντάρει η Apple και τους τα παίρνει: Σου λέει ο άλλος, για να κοστίζει τόσο πολύ… Συνέχεια »

Giannisanag

Δεν ειναι παραδοξο αυτο που εκανε η καθηγήτρια της ιστοριας σου. Ειναι στοιχειωδες.
Αν εχεις κοστος 10 και τιμη 15 αν πεισεις 10 πελάτες να αγορασουν θα εχεις κερδος 50.
Αν πας την τιμη στα 25 και πεισεις 10 πελάτες να αγορασουν θα εχεις κερδος 150.
Παλι 10 πελατες πρέπει να βρεις.
Επισης η ιδιαίτερα χαμηλή τιμή δειχνει την αξια που αποδιδεις εσυ στη δουλεια σου. Αν ο πελάτης ειναι διατεθειμενος να δωσει περισσοτερα (και αν στην αγορά σου υπάρχουν ακριβοτερες τινες) το μονο που θαα πετυχεις με μια πολυ χαμηλή τιμή είναι πελατες που ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝ οτι το προϊόν σου αξιζει περισσοτερο απο οσο τους το δινεις,απλα δεν μπορουν να πανε παραπάνω . Πιθανοτερο είναι ότι μολις ανέβουν τα οικονομικα τους θα τους χασεις.

John

Στην δουλεια μου εχουμε 1 ατομο που καθε χρονο κυκλοφορει με το νεο iphone (τωρα εχει το x) ενω ειναι απο τους πιο χαμηλα πληρωμενους. Την ιδια στιγμη ο διευθυντης κυκλοφορει με ενα παλιο Samsung που δεν ξερω καν τι μοντελο ειναι. Μονο σε υπαναπτυκτες χωρες με χαμηλο μορφωτικο επιπεδο νομιζουν καποιοι οτι με ενα iphone θα ανεβουν κοινωνικα και θα τους περνανε για πλουσιους ενω δεν εχουν ουτε βεσπα. Οπως στην Αλβανια που μου εχουν πει οτι οι μισοι εχουν Mercedes και ας ειναι 20-30 χρονων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.