Tizen OS, Νέο λειτουργικό με μπροστάρη τη Samsung “σκοτώνει” το MeeGo

Οι σημερινές ανακοινώσεις τις Nokia ότι θα υποστηρίξει με updates το Nokia N9 με MeeGo OS έρχονται και “κουμπώνουν” με την είδηση ότι Intel και Samsung θα ηγηθούν της ανάπτυξης ενός νέου λειτουργικού συστήματος κινητά, tablets και SmartTV’s, το οποίο ονομάστηκε Tizen και βασίζεται όπως και το MeeGo στο Linux!

Η ομάδα του MeeGo project ήδη “ενθαρρύνει” τα μέλη της να κάνουν τη μετάβαση στο Tizen. Άλλες εταιρίες που υποστηρίζουν το Tizen OS είναι οι ACCESS, Panasonic Mobile, NEC Casio, NTT DoCoMo, SK Telecom, Telefonica και Vodafone. Το Tizen θα δώσει έμφαση στην υποστήριξη και ανάπτυξη εφαρμογών HTML5, ενώ αν ρωτήσετε τι θα κάνει η Samsung με το Bada; Μάλλον θα το διαθέσει Open Source την επόμενη χρονιά.

, Tizen OS, Νέο λειτουργικό με μπροστάρη τη Samsung “σκοτώνει” το MeeGo

Διαβάστε περισσότερα εδώ www.tizen.org/blogs

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilis

πολύ ωραία άλλος ένας αναταγωνιστης στα στα λογισμικά γεννιέται.

lorentzos

σε τοσο δύσκολη αγορά τέτοια κίνηση ειναι ριψοκίνδυνη, δύσκολα θα το εμπιστευτεί η αγορά εκτός και αν έχει να επιδείξει κατι πολύ δυνατό!!

Panagiotis G

αυτό πρέπει να είναι το λειτουργικό που λέγεται ότι LG και Samsung θα υιοθετήσουν αντί για Android στο μέλλον

Με δυο λόγια, χαμός στο ίσιωμα!!!

Για να δούμε, τι μέλλει γενέσθαι…

Κρατάω επιφυλάξεις, αν και τα ονόματα της Samsung και της Intel από μόνα τους προκαλούν δέος!

Karma

Γέμισε το Internet πως αυτό είναι ο θάνατος του MeeGo … Και αναρωτιέμαι .. Γιατί είναι ο θάνατος του MeeGo ???? Μάλλον περισσότερο είναι ο θάνατος του Android μιας και η Samsung θα το χρησιμοποιήσει για να φύγει από την μάζα και να προσφέρει κάτι διαφορετικό …

Karma

Σεβαστή, αλλά δεν καταλαβαίνω με ποιο σκεπτικό συσχετίζονται αυτά τα δύο … Μέχρι να κυκλοφορήσει το καινούργιο λειτουργικό, πιστεύω το MeeGo θα μας έχει δείξει τα δόντια του …

Karma

Δεν είπα ότι έκανες κάτι λάθος με το άρθρο, το άρθρο είναι απλό και ευανάγνωστο, απλά εγώ έχω μπερδευτεί .. Πως γίνετε να σκοτώνει, ενώ στην ουσία τίθετε θέμα διαδοχής ???? Αλλά το ακόμα κυριότερο, τι εννοούνε στην ομάδα του MeeGo, το έχουν δει το Tizen ???? ΄Εχει το ίδιο UI για να τα λένε όλα αυτά, είναι καν ένα έτοιμο λειτουργικό ???? Είναι αναβάθμιση όπως το παρουσιάζουν ή τελείως διαφορετικό λειτουργικό που απλά ανέφεραν πως καλό θα ήταν να γίνει μετάβαση ????

Αυτά δεν καταλαβαίνω, γιατί μου φαίνονται πολύ περίεργα …

Kris

Καθε 6 μηνες γεννιεται και ενα νεο λειτουργικο που δηθεν θα σκοτωσει το Android.
Symbian 3, Maemo, Meego, Bada, Symbian Anna, Mango, Tizen κτλ κτλ..
Οπως καθε 6 μηνες βγαινει ενα iPhone Killer…

orestis

@Kris Ποιός είπε ότι βγαίνει για να “σκοτώσει” το android ή το iphone ή οποιονδήποτε άλλο “μεγιστάνα”(σιγά το μεγιστάνα δηλαδή αλλά αφού έτσι θες να πιστεύεις..)?! Μόνο εσύ το λες αυτό! Σκοπός δεν είναι να σκοτώσει κανένα αλλά να καλύψει τις ανάγκες των υπόλοιπων 2/3ων που δεν αγοράζουν android ή iphone! Ναι δεν έκανα λάθος! 2/3! Υπάρχει πληθυσμός που δε γνωρίζει καν τι πάει να πει iphone γιατί πολύ απλά δεν το αντέχει η τσέπη τους! Και πίστεψέ με είναι περισσότεροι από τα 2/3 σε κάθε “αναπτυγμένη-αναπτυσσόμενη” χώρα!

Kris

1. Συμφωνα με την Nielsen Research το τελευταιο 3μηνο Android 56% + iOS 28%=84%
Εσυ τωρα αν εκανες ερευνα και οι 2 στους 3 θελουν κατι αλλο, οκ!
2. Ποιος μιλησε για μεγιστανες?
3. Διαβασε ολα τα μηνυματα και θα δεις οτι βιαζονται να θαψουν το Android.
4. iOS, Android, Symbian, Blackberry, WP7 δεν ειναι αρκετα κ χρειαζεσαι κι αλλο λειτουργικο για να καλυψεις τις αναγκες σου?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.