Το Android 10 έρχεται στο Fairphone 2

, Το Android 10 έρχεται στο Fairphone 2

Ο κατασκευαστής βιώσιμων smartphone Fairphone κυκλοφόρησε μια ενημέρωση Android 10 για το Fairphone 2, μια συσκευή που κυκλοφόρησε αρχικά με Android 5 το 2015. Η ενημέρωση είναι σε beta έκδοση προς το παρόν, αλλά η εταιρεία λέει ότι ελπίζει να κυκλοφορήσει μία σταθερή έκδοση στις αρχές του επόμενου έτους. Παράλληλα, η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει τη δοκιμή beta μιας ενημέρωσης Android 11 για τα Fairphone 3 και Fairphone 3 Plus 2020.

Αν και η λήψη μιας ενημέρωσης Android δύο χρόνια μετά την αρχική της κυκλοφορία δεν θα ήταν κανονικά λόγος για γιορτή, είναι βασικά ανήκουστο για έναν κατασκευαστή Android να ενημερώνει ακόμα μία συσκευή, έξι χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία. Μόνο η Apple πλησιάζει αυτού του είδους την υποστήριξη και πρόσφατα κυκλοφόρησε την τελευταία της ενημέρωση iOS 15 για το iPhone 6S του 2015.

Εν τω μεταξύ, η Samsung προσφέρει τέσσερα χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας και τρεις γενιές ενημερώσεις Android για τα πρόσφατα τηλέφωνά της. Η Google έχει υποσχεθεί να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας για τις πιο πρόσφατες συσκευές Pixel 6 για πέντε χρόνια και ενημερώσεις έκδοσης Android για τρία χρόνια.

Η προσφορά ενημερώσεων για αυτό το χρονικό διάστημα δεν είναι εύκολη, όπως εξήγησε η Fairphone σε μια ανάρτηση ιστολογίου όταν κυκλοφόρησε τη δημόσια beta έκδοση του Android 9 που τρέχει στο Fairphone 2. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της Fairphone είναι τα chipset, καθώς η Qualcomm προσφέρει υποστήριξη στους επεξεργαστές της για συγκεκριμένο αριθμό ετών. Από τον περασμένο Δεκέμβριο, η Qualcomm υποστηρίζει τα τσιπ της για τρεις σημαντικές ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος και τέσσερα χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας. Ωστόσο, μόλις λήξει αυτή η υποστήριξη, κατασκευαστές όπως το Fairphone είναι μόνοι τους αν θέλουν να συνεχίσουν να ενημερώνουν τα τηλέφωνά τους.

Για την ενημέρωση Android 10 του Fairphone 2, η εταιρεία λέει ότι συνεργάστηκε με την κοινότητά της για να επιταχύνει τη διαδικασία ενημέρωσης. Μαζί με τη βοήθεια του Ινδού προγραμματιστή λογισμικού Bharath Ravi Prakash, η Fairphone λέει ότι η ενημέρωση Android 10 του Fairphone 2 χρειάστηκε μόλις 10 μήνες για να αναπτυχθεί, σε σύγκριση με τους 18 μήνες που χρειάστηκε για το Android 9.

Τα σημερινά νέα αφορούν όποιον εξακολουθεί να χρησιμοποιεί Fairphone 2 και θέλει να επωφεληθεί από τις λειτουργίες του Android 10, όπως η πλοήγηση με χειρονομίες και η υποστήριξη για μια σκοτεινή λειτουργία σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος. Αλλά είναι επίσης καθησυχαστικό για όποιον σκέφτεται να πάρει το τελευταίο της τηλέφωνο, το Fairphone 4, το οποίο η εταιρεία ελπίζει να συνεχίσει να υποστηρίζεται για έξι χρόνια μέχρι το 2027.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones Lenovo Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Lenovo Yoga Slim 7 14,5″: Το πρώτο laptop Snapdragon X Elite – Λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα

Μια πρώτη ματιά στο Lenovo Yoga Slim 7 14 2024 Snapdragon Edition αποκαλύπτει ότι είναι λεπτό και χωρίς ανεμιστήρα.