Το Android 14 θα αποκλείσει τις εφαρμογές για παλαιότερες εκδόσεις λογισμικού

Android 14, Το Android 14 θα αποκλείσει τις εφαρμογές για παλαιότερες εκδόσεις λογισμικού

Το Android 14 θα κάνει μια μεγάλη αλλαγή για να διατηρήσει το τηλέφωνό σας ασφαλές από κακόβουλο λογισμικό, καθώς η Google θα εμποδίσει ουσιαστικά την παράπλευρη φόρτωση πολλών παλιών εφαρμογών.

Η Google απαιτεί ήδη οι εφαρμογές να είναι ενημερωμένες και να χρησιμοποιούν τις πιο πρόσφατες λειτουργίες Android για ασφάλεια, αλλά αυτό επιβάλλεται μόνο για εφαρμογές που ανεβαίνουν στο Play Store. Προς το παρόν, όλες οι εφαρμογές που αναφέρονται πρέπει να στοχεύουν Android 12 ή μεταγενέστερη έκδοση για να περάσουν αυτήν την απαίτηση.

Αλλά οι προγραμματιστές μπορούν εύκολα να παρακάμψουν αυτόν τον κανόνα τοποθετώντας τις εφαρμογές τους σε ένα κατάστημα τρίτου μέρους. Με τις προγραμματισμένες αλλαγές, οι περιορισμοί API θα μετακινηθούν σε τοπικό επίπεδο, αποκλείοντας την εγκατάσταση απευθείας από το λειτουργικό σύστημα στην τρέχουσα συσκευή. Αυτή η κίνηση θα καταστήσει πολύ πιο δύσκολη την εγκατάσταση παλαιότερων εφαρμογών σε νεότερα τηλέφωνα Android, με την ασφάλεια να επισημαίνεται ως ο κύριος λόγος για την αλλαγή. Πολλές εφαρμογές κακόβουλου λογισμικού στοχεύουν παλαιότερες εκδόσεις Android που χρησιμοποιούν ασθενέστερους κανόνες και περιορισμούς ασφαλείας.

Αρχικά, η αλλαγή θα επηρεάσει μόνο εφαρμογές που είναι πολύ παλιές και στοχεύουν σε αρχαίες εκδόσεις του Android, αλλά ο στόχος είναι σύντομα να μετακινηθεί το όριο στο Android 6.0 και να συνεχίσει να ανεβάζει τον πήχη μετά από αυτό.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νίκος

Παιδιά εκεί στη google κάνετε λίγο κράτει! Δεν χρειαζόμαστε νέο λειτουργικό κάθε 6 μήνες… Φτιάξτε σωστά μόνο όσα δεν λειτουργούν σωστά και κάντε “καινοτομίες” πιο αραιά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.

Smartphones Android Apple featured

Η μετάβαση από iPhone σε Android θα γίνει πολύ πιο εύκολη του χρόνου

H Apple προχωρά σε πολλές άλλες αλλαγές για να συμμορφωθεί με τους όρους του νόμου για τις ψηφιακές αγορές.