Το Android στέλνει πολλά περισσότερα δεδομένα σε σχέση με το iOS

, Το Android στέλνει πολλά περισσότερα δεδομένα σε σχέση με το iOS

Μη γελιέσαι, είτε έχεις Android, είτε iOS, τα δεδομένα σου ταξιδεύουν… ανενόχλητα προς Google και Apple αντίστοιχα. Η διαφορά που έδειξε μία πρόσφατη έρευνα είναι ότι το Android στέλνει 20πλάσια δεδομένα σε σχέση με το iOS.

To Trinity College στην Ιρλανδία με επικεφαλής των ερευνητών τον Douglas Leith έκανε μία συγκριτική μελέτη σε Android και iOS προκειμένου να διαπιστώσει τι συμβαίνει με τα δεδομένα που στέλνουν τα δύο λειτουργικά συστήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο λειτουργικά στέλνουν ακόμα και το εάν ένας χρήστης βάζει μία κάρτα SIM ή όταν ανοίγει το μενού των ρυθμίσεων στο κινητό του.

Ο πίνακας που ακολουθεί δείχνει τα δεδομένα που στέλνει το κάθε λειτουργικό σύστημα σε πραγματικό χρόνο, ακόμα και εάν ο χρήστης δεν έχει κάνει Login στο λογαριασμό του. Η μεγάλη διαφορά εντοπίζεται στον όγκο των δεδομένων που συλλέγει η Google, με το Android να στέλνει περίπου 1 MB στην έναρξη της συσκευής, ενώ το iOS στέλνει μόνο 42 ΚΒ δεδομένων. Τον ίδιο όγκο δεδομένων στέλνει το Android κάθε ώρα, ενώ το iOS στέλνει 52 ΚΒ.

, Το Android στέλνει πολλά περισσότερα δεδομένα σε σχέση με το iOS

Αυτό που προκαλεί μεγάλη ανησυχία είναι ότι συγκεντρωτικά στις ΗΠΑ το Android συλλέγει 1.3 ΤΒ δεδομένων κάθε 12 ώρες, με την Apple να συλλέγει από τους χρήστες των συσκευών της 5.8 GB κάθε 12 ώρες. H Google απάντησε με κριτική στην έρευνα θεωρώντας ότι υπάρχει σφάλμα στη σύγκριση, ενώ η Apple σημειώνει ότι συλλέγει με διαφάνεια τα δεδομένα, γνωστοποιώντας στον χρήστη τι συλλέγει.

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι κάτοχοι smartphones είναι ότι η συλλογή δεδομένων γίνεται όλο το 24ωρο.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Ας ελπισουμε η ΕΕ και η Κομισιον να εντεινουν τις προσπάθειες τους για τη προστασία της ιδωτικότητας των πολιτών..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Oι πρώτες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης δεν θα χρησιμοποιούν διακομιστές Cloud

Το πρώτο σύνολο νέων χαρακτηριστικών ΑΙ της Apple που έχει προγραμματιστεί για το iOS 18 δεν θα βασίζεται καθόλου σε διακομιστές cloud.i