Το απίστευτο iPhone 6s καμαρώνει που είναι “made in India”

iPhone 6s made in India, Το απίστευτο iPhone 6s καμαρώνει που είναι “made in India”

Τα νέα μοντέλα iPhone είναι ιδιαίτερα ακριβά για το πορτοφόλι του μέσου καταναλωτή στην Ινδία και η Apple αλλάζει στρατηγική στοχεύοντας σε πιο οικονομικά μοντέλα για την συγκεκριμέν αγορά και δεν εννούμε το iPhone Xr αλλά το iPhone 6s που κυκλοφόρησε το 2015.

Με διαφήμιση που τρέχει αυτές τις μέρες στην Ινδία, η Apple καμαρώνει που το iPhone 6s που πουλάει στην χώρα είναι made in India και το χαρακτηρίζει ως “απίστευτο”. Οι κάτοικοι της Ινδίας θα πρέπει να ξοδέψουν περίπου 340 ευρώ για να αποκτήσουν το iPhone 6s.

Τα iPhone που πωλούνται στον υπόλοιπο κόσμο είναι made in China, λέτε να δούμε κάποτε και στη χώρα μας iPhone made in India;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John Real

Στην Ινδια η Apple εχει πατωσει , απο οτι φαινεται εκει οι καταναλωτες δεν πιανονται ευκολα κοροιδα οπως οι Ευρωπαιοι και οι Αμερικανοι να αγοραζουν προιοντα made in China με τιμη διπλασια-τριπλασια μονο λογω σηματος με το μηλο.

I am

Δεν είναι όλα θέμα κοροιδου. Στην Γερμανία βγάζεις 1500 ενώ στην Ινδία 100 ευρώ τον μήνα. Οι τιμές κινητών κτλ είναι σχετικά σταθερές αφού είναι πολυεθνικές και κόστος παραγωγής είναι σταθερό. Το περίεργο είναι στην Ελλάδα που βγάζεις 600 και παίρνεις I phone

dimitris

πολυ σωστα τα λες και συμφωνω απλα εκει που λες για την ελλαδα δεν το θεωρω περιεργο,γιατι ο καθενας αγοραζει οτι θελει με τα χρηματα του ,με την λογικη αυτη δεν θα επρεπε στην ελλαδα να εχουμε αυτοκινητα πχ γιατι το εισοδημα μεσου ελληνα ΑΝ δουλευει ειναι 400 ευρω περιπου…απλα οσο πιο πολυ καλυτερους μισθους παιρνει μια χωρα τοσο πιο μεγαλες επενδυσεις σε ακριβα αγαθα γινονται βαση στοιχειων,αππο εκει και περα τιποτα ππεριεργο,τιποτα παραλογο θεωρω!

Dimos

Ένα πράγμα, που πιστεύω συμφωνούμε όλοι, είναι ο,τι αυτή η εταιρεία έχει το καλύτερο marketing.
(Μετά από αυτό, μπορείτε να πέσετε να την φάτε για το ξεστοκάρισμα!!!)
”the incredible”…

Ekimolaos

Είχε το καλύτερο marketing όσο ήταν ο Steve Jobs ζωντανός. Πλέον προσπαθούν να κάνουν ό,τι έκανε αλλά δεν μπορούν. Ούτε το 1/20 του μυαλού του δεν έχουν όλοι μαζί.

Dimos

Όσο ήταν ο Jobs, η apple πραγματικά καινοτομούσε, και το marketing ήταν αντάξιο του προϊόντος που πουλούσε.
Αυτή είναι η διαφορά με σήμερα.
Το marketing εννοείται ο,τι είναι κορυφαίο, απλά ο κόσμος πλέων την έχει πάρει χαμπάρι.
Αλλού ήταν το point μου..

George

Καλή η προσπάθεια της Apple, αλλά δεν πρόκειται να φέρει κανένα αποτέλεσμα. Στην Ινδία ειδικά ο κόσμος έχει ξυπνήσει για τα καλά. Πρώτη σε πωλήσεις στην Ινδία είναι η Xiaomi. Σχεδόν κανείς δεν πρόκειται να αγοράσει ένα κινητό παλαιολιθικής τεχνολογίας, όταν με τα ίδια χρήματα αγοράζεις πραγματικούς “πυραύλους” όπως Xiaomi Mi 9 κτλ. Επίσης η δήλωση περί “long battery life” στην διαφήμιση του συγκεκριμένου κινητού, δεν θα έλεγα ότι ανταποκρίνεται και ιδιαίτερα στην αλήθεια.

Tech rabbit

Για τα σκουπίδια καλά είναι τα xiaomi για πύραυλος όμως όχι. Φθηνά σε όλα τους. Για τους πιτσιρικαδες επισης ειναι μια χαρά. Μια φορά έκανα την μ@@@@@α να αγοράσω συσκευή αυτής της εταιρείας… ποτέ ξανα.

George

Γράφεις πράγματα με “οπαδική” διάθεση, χωρίς φυσικά να τα τεκμηριώνεις. Όταν όμως θέλουμε να πούμε την ΑΛΗΘΕΙΑ, τότε πρέπει να μιλήσει με αποδείξεις: Λες ότι τα Xiaomi είναι για τα “σκουπίδια”. Πουθενά και με κανένα τρόπο δεν ισχύει, ούτε αποδεικνύεται αυτό που λες. Αντίθετα θα σου έλεγα ότι αυτή την στιγμή η Xiaomi είναι η τέταρτη εταιρεία σε πωλήσεις κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, με ένα ποσοστό μόλις 3,9% πίσω από την Apple. Πρώτη είναι η Samsung, δεύτερη η εκρηκτικά αναπτυσσόμενη Huawei, τρίτη η Apple με τα iPhone που έχουν όμως τους τελευταίους μήνες έχουν τεράστιες απώλειες σε πωλήσεις, και ένα κλικ πιο κάτω στην τέταρτη θέση η Xiaomi. Σύντομα όμως όπως δείχνουν τα στοιχεία του ρυθμού των πωλήσεων, η Xiaomi θα ξεπεράσει την Apple και θα βρεθεί αυτή στην τρίτη θέση, ενώ η Apple στην τέταρτη. Λες ότι δεν είναι “πύραυλος”. Σε προκαλώ να πιάσεις στα χέρια σου ένα π.χ Pocophone F1, ένα κινητό που πουλιέται σήμερα μόλις 250 ευρώ. ‘Η ρώτησε κάποιον που το έχει. ‘Η δες στο YouTube συγκριτικό “Pocophone F1 vs iPhone Xs Max.” Λοιπόν, έχεις απόλυτο άδικο. Λες ότι είναι φτηνά δε όλα. Ναι, ακριβώς αυτό είναι: Ποιότητα, σε προσιτή τιμή. Ο κυριότερος λόγος που η Xiaomi… Συνέχεια »

Makis

Εργάζεσαι ή παίζει ανεργία. Όχι ότι διάβασα το σχόλιό σου αλλά εντυπωσιάστηκα από το μέγεθος και το βλέπω σε 9.7 ίντσες ταμπλετ.

dialteo

Εντάξει, έχω iphone 6S και δεν λέω οτι αξίζει πλέον τα 340€ που το πουλάνε στην Ινδία (ούτε καν τα 280 που το πουλάνε στην Ελλάδα). Αλλά μην το λέμε και παλαιολιθικής, είναι καλύτερο από πολλά κινητά μοντέλα 2019 των 200€. Ικανός επεξεργαστής (antutu 150.000 + ), αξιοπρεπής κάμερα και γενικά σταθερό και γρήγορο με ικανή gpu ακόμα και σήμερα. Λαμβάνοντας υπόψη και την ποιότητα και την στιβαρότητά του αλλά και την software υποστήριξη σίγουρα για ακόμα 1-2 χρόνια, μια τιμή γύρω στα 180-200€ θα ήταν τίμια.

Kostas-DOHA

Λογω της δουλειας μου ταξιδευω σε ολη την Ασια τα τελευταια 18 χρονια, στην Ινδια το 85 – 90% του πληθυσμου την βγαζει με ελαχιστα λεφτα και το συνολο του κοσμου χρησιμοποιει φτηνα κινεζικα αντροιντ αμφιβολου ποιοτητας. Οι ανθρωποι θα εδιναν το δεξι τους χερι για ενα iphone (υπερβολικο λιγο) αλλα η λαχταρα τους για να το αποκτησουν ειναι απλα απεριγραπτη. Εξυπνη κινηση των Αμερικανων για ανοιγμα σε αυτη την αγορα.

Gim

Διαβάζω για τα Xiaomi και έχω σκάσει στα γέλια.. Είχα Redmi note 5 και Pocophone.. Για τα σκουπίδια καί τά δύο.. Ότι πληρώνεις παίρνεις.. Τό φτηνό κρέας το τρώνε οι σκύλοι έλεγαν οι παλιοί..

George

Είχες Xiaomi και δεν έμεινες ευχαριστημένος, για κάποιον ειδικό δικό σου προσωπικό λόγο. Ας δούμε όμως το τι λένε οι υπόλοιποι αγοραστές των smartphones, μέσα από την κριτική που αφήνουν π.χ στο skroutz, μετά που έχουν αγοράσει ήδη την συσκευή: Pocophone F1: Μέση βαθμολογία 4,8 αστέρια, από 5 αστέρια που είναι το μέγιστο. Ένα κινητό που κοστίζει μόλις 250 ευρώ. Και συνεχίζουμε με το Xiaomi Redmi Note 5: Μέση βαθμολογία 4,7 αστέρια. Ένα κινητό που τώρα πια κοστίζει μόλις 150 ευρώ περίπου. Ιδιαίτερη σημασία έχουν όμως οι κριτικές αρκετών χρηστών, που δηλώνουν ότι ήταν πρώην χρήστες iPhones, αλλά το Xiaomi που έχουν τώρα είναι για αυτούς καλύτερο. Ας πάμε τώρα και στο iPhone Xs Max, που κοστίζει πάνω από 1.200 ευρώ: Εδώ θα περίμενε κανείς βαθμολογία 5 αστέρων. Τίποτα λιγότερο. Και όμως όχι. Οι ιδιοκτήτες που το αγόρασαν, το βαθμολογούν μέσο όρο με 4,7 αστέρια. Ίδια ακριβώς βαθμολογία με το Xiaomi Redmi Note 5 των 150 ευρώ!! Θες και αξιολόγηση από μεγάλα και σοβαρά site αξιολόγησης κινητών; Έχουμε και λέμε: Pocophone F1 review gsmarena: Βαθμολογία 92%. Xiaomi Redmi Note 5 Dual AI camera review gsmarena: Βαθμολογία 82%. Και για το τέλος το iPhone Xs Max των 1.200++ ευρώ. Αξιολόγηση από… Συνέχεια »

Πανος

Το οτι φτιαχνει η apple πλεον κινητα και στην Ινδια, γινεται για τον λογο οτι η Ινδια αναγκαζει της εταιριες που θελουν να πουλανε κινητα στην χωρα τους, να παραγουν ενα ποσοστο μεσα στην Ινδια. Και για αυτο τον λογο πλεον φτιαχνει η Apple, κινητα και στην Ινδια.

George

Σωστός. Και επίσης στην Ινδία κατασκευάζονται όσα κινητά προορίζονται για την εγχώρια και μόνο κατανάλωση. Εδώ στην δύση δεν πρόκειται να δούμε κινητά “made in India.” Εξάλλου τι “made in India”, τι “made in China”, που είναι όλα τα υπόλοιπα. Δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά. Όλα τα κινητά, όλων των κατασκευαστών, κατασκευάζονται σε τέτοιες χώρες, για μείωση του κόστους παραγωγής.

MakS

Μου κάνουν φοβερή εντύπωση τα dislike στον George ο οποίος μιλάει για τα iPhone.. Τώρα όλοι αυτοί που πάτησαν dislike είτε είναι τα πρόβατα της Apple ή βλέπουν κάτι άλλο στην σημερινή Apple που δεν βλέπουν οι υπόλοιποι. Κακά τα ψέματα όταν η Apple έβγαλε το iPhone 6 αναμφίβολα το καλύτερο κινητό από κάθε άποψη και τα λεφτά του τα άξιζε (700-800€). Σήμερα με βάση τον ανταγωνισμό και τα βήματα που κάνει η Apple το χιλιάρικο είναι απλά αδικαιολογητο, καθόλου καινοτομία. Η Apple έχει χάσει την δύναμή της στην αγορά,προς το παρόν μόνο το design επηρεάζει. Πολλοί γνωστοί μου,λάτρεις γενικά όλων των προϊόντων της Apple, αγοραζαν iPhone εποχές 2014-2016 χωρίς δεύτερη σκέψη πλέον δεν βρίσκουν νόημα στην αγορά καινούργιου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.