To ChatGPT θα μπορεί “να βλέπει, να ακούει και να μιλάει”

ChatGPT, To ChatGPT θα μπορεί “να βλέπει, να ακούει και να μιλάει”

Η OpenAI ανακοίνωσε μια σημαντική ενημέρωση για το ChatGPT που θα κάνει την τεχνητή νοημοσύνη να μπορεί “να βλέπει, να ακούει και να μιλάει”.

Πιο συγκεκριμένα, θα επιτρέπει στα μοντέλα GPT-3.5 και GPT-4 AI να αναλύουν εικόνες και να αντιδρούν σε αυτές στο πλαίσιο μιας συνομιλίας κειμένου. Σύμφωνα με την εταιρεία, η εφαρμογή για κινητά ChatGPT θα προσθέσει επιλογές σύνθεσης ομιλίας που, όταν συνδυαστούν με τις υπάρχουσες λειτουργίες αναγνώρισης ομιλίας, θα επιτρέψουν πλήρως λεκτικές συνομιλίες με τον βοηθό AI.

Η εταιρεία αναφέρει ότι η νέα δυνατότητα αναγνώρισης εικόνας στο ChatGPT επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν μία ή περισσότερες εικόνες για συνομιλία, χρησιμοποιώντας είτε τα μοντέλα GPT-3.5 είτε GPT-4. Στην προωθητική ανάρτηση ιστολογίου της, υποστηρίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια ποικιλία καθημερινών εφαρμογών, όπως το να βρει τι φαγητό να μαγειρέψετε από φωτογραφίες του ντουλαπιού και του ψυγείου ή να καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημα και δε λειτουργεί η ψησταριά σας. Λέει επίσης ότι οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την οθόνη αφής της συσκευής τους για να κυκλώσουν μέρη της εικόνας στα οποία θα ήθελαν να επικεντρωθεί το ChatGPT.

Η OpenAI δημοσίευσε και ένα βίντεο (που μπορείτε να δείτε παραπάνω) που ένας χρήστης φέρεται να ρωτά πώς να σηκώσει ένα κάθισμα ποδηλάτου, παρέχοντας φωτογραφίες καθώς και ένα εγχειρίδιο οδηγιών και μια εικόνα της εργαλειοθήκης του χρήστη. Το ChatGPT αντιδρά και συμβουλεύει τον χρήστη πώς να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Η εταιρεία σχεδιάζει να διαθέσει αυτές τις δυνατότητες στο ChatGPT στους συνδρομητές Plus και Enterprise «μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες». Σημειώνει επίσης ότι η σύνθεση ομιλίας έρχεται μόνο σε iOS και Android και η αναγνώριση εικόνας θα είναι διαθέσιμη τόσο στην έκδοση web όσο και στην εφαρμογή για κινητά.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

xaxaxaxa. Ότι κ να κάνετε εσείς οι παραθυράκηδες κ οι ρομποτάκηδες , η θεάρα μας θα ναι απο πάνω
Ενθυλάκωση της SIRI σε πλαίσιο από ΤΙΤΑΝΙΟ!! Που τα δατε εσεις αυτά ρε γατούληδες!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones featured Redmi Xiaomi

Xiaomi Redmi K70 & K70 Pro: Hands-on εικόνες αποκαλύπτουν λεπτομέρειες πριν την κυκλοφορία

H Xiaomi είναι έτοιμη να λανσάρει τη νέα σειρά της Redmi K70 την Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, με τρία smartphones.

Smartphones featured

Ρεκόρ Γκίνες στην τεχνολογία: Αυτή είναι η μεγαλύτερη συλλογή κινητών τηλεφώνων στον κόσμο

Ο Andrei Bilbie Argentis που ζει στο Cluj-Napoca της Ρουμανίας είναι ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη συλλογή κινητών τηλεφώνων στον κόσμο.

Smartphones featured OnePlus

OnePlus 12: Οι πρώτες επίσημες εικόνες του smartphone

To OnePlus 12 είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 4 Δεκεμβρίου και η εταιρεία μόλις μοιράστηκε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του.