Το δεύτερο smartphone της Leica έρχεται με τεράστιο αισθητήρα 47,2 MP 1″

leica smartphone, Το δεύτερο smartphone της Leica έρχεται με τεράστιο αισθητήρα 47,2 MP 1″

Το δεύτερο smartphone της κυκλοφόρησε η Leica, με το όνομα Leica Leitz Phone 2, το οποίο – όπως και το πρώτο – θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στην Ιαπωνία.

Η εταιρεία, που είναι ίσως η πιο γνωστή μάρκα οικιακής χρήσης όταν πρόκειται για τη λήψη απίστευτων φωτογραφιών, συνεργάζεται περιστασιακά με εταιρείες, όπως η Xiaomi και η Huawei, αλλά πουλάει και smartphones με την επωνυμία της.

Το Leica Leitz Phone 2 μόλις ανακοινώθηκε από τη SoftBank και είναι ένα τηλέφωνο που μοιάζει να αποτελεί μια πολύ συναρπαστική προσφορά για τους Ιάπωνες λάτρεις της κάμερας. Μοιάζει πολύ με τον προκάτοχό του και οι τετράγωνες γωνίες και το camera bump της πίσω κάμερας έχουν ομοιότητες με ένα άλλο δημοφιλές, αλλά πολύ παλαιότερο, ισχυρό τηλέφωνο με κάμερα, το Nokia Lumia 1020. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με SoC Snapdragon 8 Gen 1 και τρέχει το Android 12. Το αν και πότε θα αποκτήσει Android 13 παραμένει άγνωστο.

Το δυνατό του χαρακτηριστικό προφανώς και είναι η κάμερα. Διαθέτει έναν κύριο αισθητήρα 1″ 47,2 MP που, σύμφωνα με τη Leica, θα συνεργάζεται με το τσιπ Snapdragon 8 Gen 1 για να αλλάζει λειτουργίες αισθητήρα ανάλογα με το περιβάλλον και τις συνθήκες φωτισμού.

leica smartphone, Το δεύτερο smartphone της Leica έρχεται με τεράστιο αισθητήρα 47,2 MP 1″

Το πρώτο είχε κάμερα 20MP, επομένως μιλάμε για μια αρκετά μεγάλη αναβάθμιση που ανυπομονούμε να δούμε εν δράση. Έστω και από μακριά.

Κάποιος που παρακολουθεί εξειδικευμένα smartphones μπορεί να αναγνωρίσει αυτήν τη συσκευή – και τις προδιαγραφές της κάμερας – ως το Sharp Aquos R7. Και θα έχει δίκιο. Αυτή η έκδοση Leica είναι ουσιαστικά το ίδιο smartphone με νέο λογότυπο. Το πρωτότυπο μοιράστηκε ακόμη και την κάμερα Leica Leitz, καθώς οι δύο εταιρείες εργάστηκαν για την ανάπτυξη του αισθητήρα. Υπάρχουν μερικές μικρές οπτικές αλλαγές στο πλαίσιο, αλλά τα δύο μοντέλα είναι σε όλα τα υπόλοιπα πανομοιότυπα.

Όπως με το Leitz Phone 1 και το Aquos R7 της Sharp, έτσι και αυτή η συσκευή μάλλον δεν θα βρεθεί εκτός Ιαπωνίας.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Leica Xiaomi

Xiaomi 14 & 14 Pro: Έφτασαν με HyperOS και ανανεωμένες κάμερες Leica

H Xiaomi αποκάλυψε την καινούργια της σειρά Xiaomi 14, που τροφοδοτείται από το ολοκαίνουργιο chipset της Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 3.

Smartphones Leica Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Αποκαλύφθηκε ο σχεδιασμός του και δείγματα της κάμερας

Κυκλοφόρησαν επίσημες εικόνες που αποκαλύπτουν τη σχεδίαση του Xiaomi 14, καθώς και ορισμένα δείγματα της κάμερας.

Smartphones featured Leica Qualcomm Snapdragon

Xiaomi 14: Επίσημο! Η σειρά φτάνει στις 26 Οκτωβρίου

Η Xiaomi είχε ήδη αποκαλύψει ότι θα παρουσιάσει τη νέα της σειρά Χiaomi 14 μέσα στο μήνα και τώρα μας έδωσε και ακριβή ημερομηνία.

Smartphones featured Leica Xiao

Xiaomi 14: Επίσημο! Η σειρά έρχεται αυτό το μήνα με κάμερες Leica

H Xiaomi επιβεβαίωσε στο Weibo πως η σειρά Xiaomi 14 θα ανακοινωθεί αυτό το μήνα, χωρίς να αναφέρει την ακριβή ημερομηνία.