Το Emergency SOS του iPhone έσωσε 10 πεζοπόρους από φαράγγι

emergency sos iphone, Το Emergency SOS του iPhone έσωσε 10 πεζοπόρους από φαράγγι

Ακόμα μια διάσωση πραγματοποιήθηκε χάρη στο Emergency SOS μέσω δορυφόρου του iPhone. Αυτή τη φορά δέκα πεζοπόροι σώθηκαν από την περιοχή «Τελευταία Ευκαιρία» του φαραγγιού Santa Paula στην Καλιφόρνια στις 12 Μαΐου.

Γύρω στις 8 το βράδυ εκείνης της Παρασκευής, ο Σερίφης της Κομητείας Ventura έλαβε ένα μήνυμα από μια ομάδα δέκα πεζοπόρων που χάθηκαν στο φαράγγι της Santa Paula.

Οι πεζοπόροι χρησιμοποίησαν τη συσκευή τους από τη σειρά iPhone 14 και μπόρεσαν να ενημερώσουν τους διασώστες. Τους έδωσαν μερικές χρήσιμες πληροφορίες, όπως πού μπορεί να βρίσκονται και αν κάποιος χρειαζόταν άμεση ιατρική φροντίδα. Η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Upper Ojai (SAR) ενεργοποιήθηκε μισή ώρα αργότερα, και στις 11:15, οι πεζοπόροι εντοπίστηκαν και οδηγήθηκαν έξω από το φαράγγι.

Σύμφωνα με την ομάδα του Ojai SAR, «Οι περισσότεροι από τους πεζοπόρους δεν ήταν προετοιμασμένοι για την πεζοπορία και τους παρασχέθηκε φαγητό, πόσιμο νερό και εξοπλισμός φωτισμού καθώς οδηγήθηκαν στο μονοπάτι Santa Paula Canyon Trailhead».

Το μονοπάτι Santa Paula Canyon στην επαρχία Ventura εκτείνεται για έξι μίλια και έχει ένα τεράστιο υψόμετρο πάνω από 3.700 πόδια. Οι άνθρωποι που το έχουν επισκεφθεί το περιγράφουν ως σκληρό και τραχύ, με πολύ δύσκολο έδαφος.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.