Το επόμενο αναδιπλούμενο smartphone της Samsung θα είναι 3,5 χιλιοστά πιο λεπτό

Samsung, Το επόμενο αναδιπλούμενο smartphone της Samsung θα είναι 3,5 χιλιοστά πιο λεπτό

Το Samsung Galaxy Z Fold6 που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα έχει πάχος 5,6 mm όταν είναι ξεδιπλωμένο και 12,1 mm όταν είναι κλειστό, δηλαδή αρκετά παχύ σε σύγκριση με ορισμένους Κινέζους ανταγωνιστές.

Ωστόσο, το επόμενο πτυσσόμενο smartphone της Samsung θα μπορούσε να είναι σημαντικά πιο λεπτό αφού η KED Global αναφέρει ότι ο TM Roh, ο Πρόεδρος και Επικεφαλής της ομάδας MX της Samsung, θέλει τα επόμενα αναδιπλούμενα smartphone Galaxy να είναι πιο λεπτά και ζήτησε από την ομάδα να αναπτύξει ένα “εξαιρετικά λεπτό αναδιπλούμενο smartphone”.

Επικαλούμενο πηγές του κλάδου, το δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι ο Roh ζήτησε από τους μηχανικούς της Samsung να αναπτύξουν ένα αναδιπλούμενο που είναι τόσο λεπτό όσο το Galaxy S24 όταν είναι διπλωμένο. Το S24 είναι 7,6 mm λεπτό, ενώ το S24+ και το S24 Ultra έχουν πάχος 7,7 mm και 8,6 mm αντίστοιχα.

Ακόμα κι αν η Samsung καταφέρει να ταιριάξει με το πάχος του S24 Ultra, το επόμενο πτυσσόμενο της θα ήταν 3,5 mm πιο λεπτό από το Fold6 όταν διπλωθεί, το οποίο είναι 1,3 mm πιο λεπτό από το Fold5 του περασμένου έτους. Η πηγή ισχυρίζεται επίσης ότι η ομάδα MX εργάζεται για να μειώσει το βάρος του επόμενου αναδιπλούμενου κάτω από τα 239 g – τόσο βαρύ είναι το Fold6.

Η Samsung λέγεται επίσης ότι θα αποκαλύψει ένα Galaxy Z Fold6 Slim πάχους 10 mm μέχρι το τέλος του 2024, με τα επόμενα μοντέλα να είναι πιο λεπτά. Θα διαθέτει μια αναδιπλούμενη οθόνη 8″, η οποία θα ήταν μεγαλύτερη από την αναδιπλούμενη οθόνη του Fold6 με μέγεθος 7,6″.

Εκτός από την ανάπτυξη ενός πιο αδύνατου αναδιπλούμενου smartphone, η Samsung φέρεται να εργάζεται για τη δημιουργία ειδικού περιεχομένου για πτυσσόμενο και συνεργάζεται με την Google και άλλους προγραμματιστές εφαρμογών που βασίζονται στο σύστημα Android για εφαρμογές που αναδιπλώνονται.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Δείτε το επερχόμενο smartphone σε τέσσερα χρώματα

Η Samsung είναι έτοιμη για την κυκλοφορία του Galaxy S24 FE και τις τελευταίες εβδομάδες μαθαίνουμε πολλά γι’ αυτό.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung One UI

Samsung One UI 6.1.1.: Έρχεται σε παλαιότερες συσκευές Galaxy την επόμενη εβδομάδα

Μετά την κυκλοφορία του One UI 6.1.1. στο Galaxy S24, η Samsung ανακοίνωσε ότι θα επεκταθεί σε περισσότερες συσκευές την επόμενη εβδομάδα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Fold Special Edition: Αυτή είναι – μάλλον – η πρώτη του εικόνα που βλέπουμε

Το Galaxy Z Fold Special Edition της Samsung το περιμένουμε εδώ και καιρό και τώρα φαίνεται πως έχουμε την πρώτη του εικόνα.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24: Αποκτά τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης του Z Fold 6

Η σειρά Galaxy S24 της Samsung έχει λάβει αρκετές ενημερώσεις από την κυκλοφορία, ωστόσο περιμένουμε μια σημαντική αναβάθμιση για την κάμερα.