Το επόμενο Pixel Phone θα μπορεί και να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο

, Το επόμενο Pixel Phone θα μπορεί και να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο

Ολοένα πιο κοντά είμαστε στην εποχή που το smartphone μας θα κάνει… καφέ, όπως δείχνουν οι νεότερες φήμες για το επερχόμενο Pixel. Στο πλαίσιο του Android Ready SE Alliance τα smartphones θα μπορούν να κάνουν πολλά και διάφορα.

H Google επιδιώκει να ενισχύσει την Android Ready SE Alliance, στο πλαίσιο της οποίας η κρυπτογραφημένη επικοινωνία μεταξύ των συσκευών θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, πράγμα που σημαίνει ότι το επόμενο Pixel smartphone θα μπορεί ακόμα και να λειτουργήσει ως συσκευή που θα ξεκλειδώνει αυτοκίνητα.

Η Google ανακοίνωσε ότι πολλοί κατασκευαστές είναι ήδη έτοιμοι να ενσωματώσουν ανάλογες λειτουργίες στα smartphones της. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη του Secure Element, ενός ειδικού chip που θα αναλαμβάνει την κρυπτογράφηση μεταξύ hardware. Ο σκοπός της Google είναι να εδραιωθεί αυτό το πρωτόκολλο επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των συσκευών.

Το επόμενο Google Pixel θα έχει ενσωματωμένη την τεχνολογία αυτή, προσφέροντας επιπρόσθετους τρόπους επικοινωνίας και νέες λειτουργίες, όπως είναι το ξεκλείδωμα αυτοκινήτων. Ίσως αργότερα να δούμε και το πρώτο Pixel που κάνει και… καφέ.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Peter

Ωχ κατάλαβα…στον ουρανό θα φτάσει η τιμή του 🙁
Τουλάχιστον να δούμε τα α series.

Σάκης

Τα πάντα θα κάνει ο Γούγλης για να καταφέρει να μπει ακόμη και στο μυαλό μας.

Χρήστος

Αυτό μάλιστα! Αυτό είναι τεχνολογία! Σου κλέβουν το κινητό και αμέσως δυνητικά σου έχουν κλέψει και το αυτοκίνητο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.