Το Face ID είναι η ασφαλέστερη μέθοδος face unlock σε σύγκριση με τα Android smartphone, σύμφωνα με έρευνα

Face ID ασφαλέστερη μέθοδος face unlock σύγκριση Android smartphone έρευνα, Το Face ID είναι η ασφαλέστερη μέθοδος face unlock σε σύγκριση με τα Android smartphone, σύμφωνα με έρευνα

Είναι αλήθεια πως όλο και περισσότερα smartphone χρησιμοποιούν το ξεκλείδωμα μέσω αναγνώρισης προσώπου, είτε μιλάμε για iPhone είτε για Android smartphones. Σύμφωνα όμως με έρευνα που έγινε πρόσφατα, χρησιμοποιήθηκε κεφάλι από 3D εκτυπωτή για face unlock, το οποίο ξεγέλασε όλες τις συσκευές εκτός από το iPhone X.

Το iPhone X ήταν το μόνο smartphone που δεν ξεκλείδωσε από το ψεύτικο 3D κεφάλι το οποίο ήταν ένα πολύ λεπτομερές αντίγραφο αυτού που πραγματοποίησε τη δοκιμή, το οποίο μετά την εκτύπωσή του τροποποιήθηκε με το χέρι έτσι ώστε να μοιάζει όσο περισσότερο γίνεται με πραγματικό, έτσι ώστε η δοκιμή να είναι όσο πιο κοντά γίνεται σε πραγματικές συνθήκες.

Τα τέσσερα Andrpod smartphone που συμμετείχαν στη δοκιμή ήταν τα LG G7 ThinQ, Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy Note 8 και OnePlus 6, τα οποία ξεκλείδωσαν μέσω του ψεύτικου κεφαλιού. Είναι όμως κάπως απογοητευτικό το ότι μέσω συνέντευξης στο Forbes, οι κατασκευαστές των συγκεκριμένων Android συσκευών αποκάλυψαν πως δεν παρέχουν το ίδιο επίπεδο ασφάλειας και ακρίβειας με αυτό που παρέχει η Apple.

Αυτό που προτείνουν στους χρήστες είναι να χρησιμοποιούν τον ψηφιακό αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων για το ξεκλείδωμα της συσκευής μιας και παρέχει περισσότερη ασφάλεια. Επιπλέον, σχεδόν κανένας από αυτούς τους κατασκευαστές δεν έχει την ίδια τεχνολογία για τρισδιάστατη σάρωση προσώπου για το ξεκλείδωμα των smartphone, ενώ δε θα πρέπει να ξεχάσουμε πως τόσο η OnePlus όσο και η Samsung δεν έχουν τόσο ασφαλείς μεθόδους ξεκλειδώματος, τουλάχιστον για τις συγκεκριμένες συσκευές.

Τελικά φαίνεται πως ίσως υπάρχει ακόμα μεγάλο περιθώριο βελτίωσης για τα Android smartphone να φτάσουν στα ίδια επίπεδα με την Apple για το ασφαλές ξεκλείδωμα των συσκευών, κάτι το οποίο θα είναι ένα ακόμα εφόδιο αναφορικά με τον ανταγωνισμό αλλά και της ασφάλειας που θα παρέχουν στους χρήστες των smartphone.

Face ID ασφαλέστερη μέθοδος face unlock σύγκριση Android smartphone έρευνα, Το Face ID είναι η ασφαλέστερη μέθοδος face unlock σε σύγκριση με τα Android smartphone, σύμφωνα με έρευνα

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos Spanos

Έχει αναφερθεί από την αρχή από πολλές συσκευές ότι δεν μπορούν να φτάσουν το επίπεδο ασφάλειας της Apple
Εγώ νομίζω όμως ότι σε περιπτώσεις πχ απαγωγής ενός ας πούμε αρκετά πλούσιου ατόμου τότε αυτές οι μέθοδοι όλες είναι οι χειρότερες
Σε δένουν σε ξεκλειδώνουν το τηλέφωνο άμεσα είτε με face id είτε με δαχτυλικο αποτύπωμα και σου παίρνουν και τα σοβρακα

Συνεχίζω να πιστεύω ότι η μέθοδος με την μεγαλύτερη ασφάλεια είναι το PIN εδώ και πολλά χρόνια

Σε περίπτωση κλοπής της συσκευής τίποτα αυτά δεν μπορείς να προσπεράσεις οπότε εκεί όλα παρέχουν ασφάλεια ίδια έτσι κι αλλιώς

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε βλέπω όλα τα νέα χαρακτηριστικά αυτά από τις εταιρείες γιατί στην ουσία του πράγματος δεν μας προσφέρουν κάτι ουσιώδες
Μιλάω για την μεγάλη μάζα των καταναλωτών που είναι και το 90% του συνόλου

NikosAr

Έτσι….γιατί συνολικά είναι καλύτερες οι συσκευές της Apple σε όλα τα επίπεδα.

John Real

Όσο πέφτουν οι πωλήσεις της Apple τόσο συχνότερα θα βλέπουμε άρθρα που θα μας λένε πόσο καλά είναι τα κινητά της.
Για το ότι πουλάνε συσκευή στα 1000 ευρώ όπως το iphone XR με β διαλογής οθόνη και μία κάμερα ή πόσο καλύτερη απόδοση έχουν τα ενσύρματα ακουστικά σε σχέση με τα ασύρματα (ως γνωστόν δεν έχουν headphone jack) δεν μας λένε τίποτα.

NikosAr

@John Real
Μπορείς να δώσεις τα ίδια χρήματα για συσκευή Android εφόσον δεν σου κάνει η Apple

Chris

@NikosAR
Δεν έχει άδικο σε αυτό που λέει. Τα iPhone xs, xsmax αν και πανάκριβα και απαγορευτικά λόγο τιμής τουλάχιστον για εμένα, είναι καλά τηλέφωνα. Το xr είναι μια αηδία και το κυρίως πρόβλημα είναι η οθόνη του η οποία είναι σάπια hd στις 6 ιντσες χοντρικά, που για μένα η οθόνη είναι το σημαντικότερο πράγμα, καθώς είτε είναι καλό είτε όχι στο σύνολο το τελικό αποτελεί από τα μάτια σου περνάει. Άρα ναι αν είσαι apple boy πας σε xs ή μετά είναι καλύτερη επιλογή να πας σε κάποιο Android.

Nickolas

Καλά αν τα android Smartphones είχαν μόνο αυτή τη μέθοδο ξεκλειδώματος θα υπήρχε ένα θέμα, αλλά από τη στιγμή που έχουν και το δαχτυλικό…
Επίσης διάλεξαν λιγάκι παλαιότερα μοντέλα, το Huawei Mate 20 Pro έχει ακριβώς την ίδια τεχνολογία με αυτή του iPhone οπότε ούτε αυτό θα ξεκλείδωνε, εκτός και αν μιλάμε για δίδυμα που όπως και στην περίπτωση του iPhone υπάρχει πρόβλημα.
Τέλος τα Samsung έχουν υβριδικό άνοιγμα προσώπου που συνδυάζει την αναγνώριση προσώπου με το διάβασμα της ίριδας του ματιού (τεχνολογία που δεν ξεγελιέται ούτε από δίδυμα :p ), φαντάζομαι σε αυτό το τεστ θα το είχαν απενεργοποιημένο γιατί το κεφάλι που έβαλαν δεν το κόβω να έχει ίριδες χαχα

wave

Ετσι ……!

mech.al.

Ακόμα μια είδηση επί πληρωμής που έχει σκοπό τη διαφήμιση της Apple… Μάθαμε το κόλπο τώρα…

Κώστας Βλαχάκης

mech.al., Δεν πήραμε δραχμή.

mech.al.

Κώστα, δε το λέω για σένα. Εσύ αναπαράγεις μια είδηση εξωτερικού… 😀

nikos2018

Και τώρα θα βγει άλλη μία έρευνα που θα λέει ότι πιο σταθερή είναι η λύση του android και επισφαλής η αντίστοιχη της apple. Και όλως τυχαίως πίσω από την “έρευνα” θα κρύβεται κάποια ΜΚΟ με κάποιο μέλος μπατζανάκη του κουνιάδου του αφεντικού της Google.

Thanoslam

Κώστα δραχμή σίγουρα δεν πήρατε όπως λες για ευρώ όμως κουβέντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.