Τα Pixel 7 και Pixel 7 Pro, ως γνωστόν, διαθέτουν τη λειτουργία αναγνώρισης προσώπου Face Unlock. Η Google είπε ότι αυτή η εφαρμογή της αναγνώρισης προσώπου θα βασίζεται στο chipset Tensor 2 και στα “προηγμένα μοντέλα machine learning” για να λειτουργήσει.
Το Reuters αναφέρει τώρα ότι η Google δεν είναι έτοιμη να χαρακτηρίσει το Face Unlock αρκετά ασφαλές για τον έλεγχο ταυτότητας των πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου. Έτσι, μόνο ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη θα μπορεί να επαληθεύσει την ταυτότητα ενός χρήστη της σειράς Pixel 7 που κάνει check out από ένα κατάστημα χρησιμοποιώντας το Google Pay. Η Google δεν θεωρεί το σύστημα αναγνώρισης προσώπου της αρκετά ασφαλές ώστε να επιτρέπει τη χρήση του Face Unlock για την επαλήθευση της ταυτότητας ενός χρήστη Pixel 7 ή Pixel 7 Pro που συνδέεται σε μια εφαρμογή χρησιμοποιώντας τον Λογαριασμό του Google.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η αναγνώριση προσώπου πρέπει να επιτρέπει να ανοίξει ένα τηλέφωνο με πλαστογραφία 7% ή λιγότερο για να θεωρείται ασφαλές. Εδώ γίνεται λόγος για περισσότερο από το 20%. Η Alphabet προειδοποιεί επίσης τους χρήστες ότι το Face Unlock μπορεί να έχει προβλήματα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Αντιθέτως, επειδή το iPhone χρησιμοποιεί κάμερα υπερύθρων για Face ID, οι συνθήκες χαμηλού φωτισμού δεν αποτελούν πρόβλημα για την TrueDepth Camera της Apple.
Πηγαίνοντας πίσω στο 2019, θυμόμαστε ότι η σειρά Pixel 4 είχε ασφαλές Face Unlock χρησιμοποιώντας τα ίδια στοιχεία που χρησιμοποιεί η Apple με την TrueDepth Camera. Ωστόσο, η προμήθεια των ανταλλακτικών ήταν πολύ πιο ακριβή για την Google, καθώς κατασκευάστηκαν πολύ λιγότερα ακουστικά Pixel 4 σε σύγκριση με τον αριθμό των iPhone.
Το Face ID στα μοντέλα iPhone της Apple ξεκίνησε με το iPhone X το 2017 και παράγει τρισδιάστατους χάρτες βάθους των προσώπων των χρηστών, καθιστώντας πιο δύσκολο να παραπλανήσουν τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου. Ο ακριβής τρόπος λειτουργίας του Face Unlock στα Pixel 7 δεν είναι γνωστός, αλλά εάν η Google δεν προτείνει τη χρήση του για την επιβεβαίωση πληρωμών μέσω κινητού, πιθανότατα είναι ευάλωτη σε όσους έχουν κακόβουλη πρόθεση.
Για να βεβαιωθεί ότι μια φωτογραφία δεν χρησιμοποιείται για χακάρισμα σε ένα από τα νέα μοντέλα Pixel, η Google φλέρταρε με την ιδέα να απαιτήσει από τον χρήστη να χαμογελά ή να ανοιγοκλείνει τα μάτια του στο Face Unlock. Αυτό θα αποδείκνυε ότι πρόκειται για κάποιον ζωντανό που βρίσκεται μπροστά στην κάμερα. Ωστόσο τελικά απέρριψε την ιδέα, σύμφωνα με πηγή του Reuters, επειδή έκανε τη διαδικασία Face Unlock πιο αργή.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ