Το Facebook μοίρασε τα προσωπικά δεδομένα χρηστών χωρίς την άδειά τους, σε τεχνολογικούς κολοσσούς

facebook
Το Facebook συνεχίζει να κρατάει την “πόρτα” ανοιχτή στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της δημοφιλούς πλατφόρμας και πολλές εταιρείες να αποκτούν πρόσβαση σε αυτά, χωρίς φυσικά οι χρήστες να γνωρίζουν το παραμικρό για τη διαχείριση των δεδομένων τους.
Η πληθώρα των δεδομένων που έχει στην κατοχή του το Facebook, όχι μόνο το καθιστούν στόχο για hackers και εφαρμογές για την εξαπάτηση των χρηστών, αλλά και για εταιρείες που θα ήθελαν να έχουν κέρδη από τα δεδομένα αυτά, με το Facebook να παρέχει πρόσβαση σε εταιρείες από το 2010 μέχρι και σήμερα.
Σύμφωνα με έρευνα της New York Times το Microsoft Bing απέκτησε πρόσβαση στο να βλέπει τους φίλους των χρηστών του Facebook, τα Netflix και Spotify μπόρεσαν να διαβάζουν τα προσωπικά μηνύματα που ανταλλάσουν μεταξύ τους οι χρήστες, το Amazon απέκτησε το καλοκαίρι τα ονόματα των φίλων από χρήστες του Facebook ενώ το Yahoo είχε τη δυνατότητα να διαβάσει το τι ανεβάζουν όλοι οι φίλοι των χρηστών στο Facebook. Όλα αυτά φυσικά χωρίς τα μέλη του Facebook να γνωρίζουν το παραμικρό αλλά και χωρίς να έχει δοθεί η άδειά τους για να γίνει κάτι τέτοιο.
Η αναφορά αυτή δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά είναι συνέχεια αυτής που έκανε η New York Times τον Ιούνιο πάνω στο ίδιο θέμα, με το Facebook να επικαλείται τη συμφωνία συγκατάθεσης του 2011 και να ονομάζει αυτές τις εταιρείες σαν “παρόχοι υπηρεσιών” έτσι ώστε να έχουν προνομιακή πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών χωρίς να χρειάζεται να ρωτήσουν το παραμικρό, κάτι με το οποίο δε συμφωνούν όλοι μέσα στο Facebook, με ορισμένους από τους μετόχους να εκφράζουν την αντίθεσή τους.
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Fanourios

“Netflix και Spotify μπόρεσαν να διαβάζουν τα προσωπικά μηνύματα που ανταλλάσουν μεταξύ τους οι χρήστες”
“Καλά” τα υπόλοιπα αλλά φτάσαμε εκεί;; Τραγικό…

Theo

Όλα αυτά τα ξέρουμε χρόνια. Όταν έχουμε στοεχευμενες διαφημίσεις σε συγκεκριμένα προϊόντα αφού έχεις μιλήσει με αυτό στο messenger δεν είναι έκπληξη ότι έχουν παραχωρήσει αυτά τα δεδομένα. Εγω θα το πάω ένα βήμα παραπέρα και θα πω ότι ξέρουν που ακριβώς είμαστε κάθε λεπτό, όχι μόνο το φβ αλλά επιλεγμένες κυβερνήσεις και οργανισμοί. Από εκεί και πέρα το να έχεις πρόσβαση σε κάμερες δεν είναι κάτι σύνολο υποθέτω..

Αλέξανδρος

Όσο δεν τα κλείνει ο κόσμος αυτό θα γίνετε. Τόσο απλά

Theo

Δυσκολο*

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG Samsung Samsung Galaxy S22 Ultra

Η Samsung μπορεί να δανειστεί την κάμερα του S22 από την LG

Θα έχουν οι πίσω κάμερες ένα σχήμα P όπου θα έχουμε τρεις φακούς στην μια πλευρά και 2 στην άλλη ή θα έχουμε τις κάμερες σε σχήμα 11 με δύο λωρίδες κάμερας για κάθε κάθετο σετ;

Smartphones featured Pixel 6 Pixel 6 Pro

Pixel 6: Δείτε το πρώτο unboxing video

Κάθε μυστήριο που περιέβαλε το Pixel 6 έχει πλέον διαλυθεί εντελώς από ένα βίντεο unboxing και μερικές εικόνες του κουτιού του.

Smartphones Google Pixel

Pixel 6 και Pixel 6 Pro έρχονται σε τιμές πολύ πιο προσιτές από τις αναμενόμενες

To Pixel 6 με 128 GB αποθηκευτικού χώρου ίσως να κοστίζει από 599$, ενώ το Pixel 6 Pro θα μπορούσε να ξεκινά από 898$, σύμφωνα με τις πρώτες τιμές των ΗΠΑ στα καταστήματα Target.

Smartphones Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung Galaxy S22 Ultra: Nέα renders δείχνουν την water drop κάμερα

Νέα renders υψηλής ποιότητας για το Samsung Galaxy S22 Ultra πιστοποιούν την ύπαρξη water drop κάμερας.