Το Facebook μοίρασε τα προσωπικά δεδομένα χρηστών χωρίς την άδειά τους, σε τεχνολογικούς κολοσσούς

facebook
Το Facebook συνεχίζει να κρατάει την “πόρτα” ανοιχτή στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της δημοφιλούς πλατφόρμας και πολλές εταιρείες να αποκτούν πρόσβαση σε αυτά, χωρίς φυσικά οι χρήστες να γνωρίζουν το παραμικρό για τη διαχείριση των δεδομένων τους.
Η πληθώρα των δεδομένων που έχει στην κατοχή του το Facebook, όχι μόνο το καθιστούν στόχο για hackers και εφαρμογές για την εξαπάτηση των χρηστών, αλλά και για εταιρείες που θα ήθελαν να έχουν κέρδη από τα δεδομένα αυτά, με το Facebook να παρέχει πρόσβαση σε εταιρείες από το 2010 μέχρι και σήμερα.
Σύμφωνα με έρευνα της New York Times το Microsoft Bing απέκτησε πρόσβαση στο να βλέπει τους φίλους των χρηστών του Facebook, τα Netflix και Spotify μπόρεσαν να διαβάζουν τα προσωπικά μηνύματα που ανταλλάσουν μεταξύ τους οι χρήστες, το Amazon απέκτησε το καλοκαίρι τα ονόματα των φίλων από χρήστες του Facebook ενώ το Yahoo είχε τη δυνατότητα να διαβάσει το τι ανεβάζουν όλοι οι φίλοι των χρηστών στο Facebook. Όλα αυτά φυσικά χωρίς τα μέλη του Facebook να γνωρίζουν το παραμικρό αλλά και χωρίς να έχει δοθεί η άδειά τους για να γίνει κάτι τέτοιο.
Η αναφορά αυτή δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά είναι συνέχεια αυτής που έκανε η New York Times τον Ιούνιο πάνω στο ίδιο θέμα, με το Facebook να επικαλείται τη συμφωνία συγκατάθεσης του 2011 και να ονομάζει αυτές τις εταιρείες σαν “παρόχοι υπηρεσιών” έτσι ώστε να έχουν προνομιακή πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών χωρίς να χρειάζεται να ρωτήσουν το παραμικρό, κάτι με το οποίο δε συμφωνούν όλοι μέσα στο Facebook, με ορισμένους από τους μετόχους να εκφράζουν την αντίθεσή τους.
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Fanourios

“Netflix και Spotify μπόρεσαν να διαβάζουν τα προσωπικά μηνύματα που ανταλλάσουν μεταξύ τους οι χρήστες”
“Καλά” τα υπόλοιπα αλλά φτάσαμε εκεί;; Τραγικό…

Theo

Όλα αυτά τα ξέρουμε χρόνια. Όταν έχουμε στοεχευμενες διαφημίσεις σε συγκεκριμένα προϊόντα αφού έχεις μιλήσει με αυτό στο messenger δεν είναι έκπληξη ότι έχουν παραχωρήσει αυτά τα δεδομένα. Εγω θα το πάω ένα βήμα παραπέρα και θα πω ότι ξέρουν που ακριβώς είμαστε κάθε λεπτό, όχι μόνο το φβ αλλά επιλεγμένες κυβερνήσεις και οργανισμοί. Από εκεί και πέρα το να έχεις πρόσβαση σε κάμερες δεν είναι κάτι σύνολο υποθέτω..

Αλέξανδρος

Όσο δεν τα κλείνει ο κόσμος αυτό θα γίνετε. Τόσο απλά

Theo

Δυσκολο*

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Netflix

Netflix Αύγουστος 2021: Όλες οι νέες κυκλοφορίες, ταινίες, σειρές στην Ελλάδα

Αυτή είναι η λίστα με όλες τις νέες κυκλοφορίες σε ταινίες και σειρές που θα προβληθούν τον Αύγουστο του 2021 στην Ελλάδα από το Netflix.

Smartphones Realme

Realme 8s: Διαρρέουν εικόνες και τεχνικά χαρακτηριστικά

Το Realme 8s θα ανήκει στη λίστα των 5G smartphones της εταιρείας, αποτελώντας μία βελτίωση του Realme 8 στα σημεία.

Smartphones Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon 898: Τι φέρνει η νέα ναυαρχίδα;

Ο νέος high end επεξεργαστής της Qualcomm, ο οποίος θα ονομάζεται Snapdragon 898 και αναμένεται να έχει υψηλές δυνατότητες.

Smartphones Huawei P50

Huawei P50 και P50 Pro: Φωτογραφικά άρτια, αλλά όχι 5G

Ήρθε, επιτέλους, η στιγμή της επίσημης παρουσίασης του Huawei P50 και P50 Pro, όπου το 5G λάμπει διά της απουσίας του…