Το Facebook μοίρασε τα προσωπικά δεδομένα χρηστών χωρίς την άδειά τους, σε τεχνολογικούς κολοσσούς

Facebook μοίρασε προσωπικά δεδομένα χρηστών τεχνολογικούς κολοσσούς, Το Facebook μοίρασε τα προσωπικά δεδομένα χρηστών χωρίς την άδειά τους, σε τεχνολογικούς κολοσσούς
Το Facebook συνεχίζει να κρατάει την “πόρτα” ανοιχτή στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της δημοφιλούς πλατφόρμας και πολλές εταιρείες να αποκτούν πρόσβαση σε αυτά, χωρίς φυσικά οι χρήστες να γνωρίζουν το παραμικρό για τη διαχείριση των δεδομένων τους.
Η πληθώρα των δεδομένων που έχει στην κατοχή του το Facebook, όχι μόνο το καθιστούν στόχο για hackers και εφαρμογές για την εξαπάτηση των χρηστών, αλλά και για εταιρείες που θα ήθελαν να έχουν κέρδη από τα δεδομένα αυτά, με το Facebook να παρέχει πρόσβαση σε εταιρείες από το 2010 μέχρι και σήμερα.
Σύμφωνα με έρευνα της New York Times το Microsoft Bing απέκτησε πρόσβαση στο να βλέπει τους φίλους των χρηστών του Facebook, τα Netflix και Spotify μπόρεσαν να διαβάζουν τα προσωπικά μηνύματα που ανταλλάσουν μεταξύ τους οι χρήστες, το Amazon απέκτησε το καλοκαίρι τα ονόματα των φίλων από χρήστες του Facebook ενώ το Yahoo είχε τη δυνατότητα να διαβάσει το τι ανεβάζουν όλοι οι φίλοι των χρηστών στο Facebook. Όλα αυτά φυσικά χωρίς τα μέλη του Facebook να γνωρίζουν το παραμικρό αλλά και χωρίς να έχει δοθεί η άδειά τους για να γίνει κάτι τέτοιο.
Η αναφορά αυτή δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά είναι συνέχεια αυτής που έκανε η New York Times τον Ιούνιο πάνω στο ίδιο θέμα, με το Facebook να επικαλείται τη συμφωνία συγκατάθεσης του 2011 και να ονομάζει αυτές τις εταιρείες σαν “παρόχοι υπηρεσιών” έτσι ώστε να έχουν προνομιακή πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών χωρίς να χρειάζεται να ρωτήσουν το παραμικρό, κάτι με το οποίο δε συμφωνούν όλοι μέσα στο Facebook, με ορισμένους από τους μετόχους να εκφράζουν την αντίθεσή τους.
Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Fanourios

“Netflix και Spotify μπόρεσαν να διαβάζουν τα προσωπικά μηνύματα που ανταλλάσουν μεταξύ τους οι χρήστες”
“Καλά” τα υπόλοιπα αλλά φτάσαμε εκεί;; Τραγικό…

Theo

Όλα αυτά τα ξέρουμε χρόνια. Όταν έχουμε στοεχευμενες διαφημίσεις σε συγκεκριμένα προϊόντα αφού έχεις μιλήσει με αυτό στο messenger δεν είναι έκπληξη ότι έχουν παραχωρήσει αυτά τα δεδομένα. Εγω θα το πάω ένα βήμα παραπέρα και θα πω ότι ξέρουν που ακριβώς είμαστε κάθε λεπτό, όχι μόνο το φβ αλλά επιλεγμένες κυβερνήσεις και οργανισμοί. Από εκεί και πέρα το να έχεις πρόσβαση σε κάμερες δεν είναι κάτι σύνολο υποθέτω..

Αλέξανδρος

Όσο δεν τα κλείνει ο κόσμος αυτό θα γίνετε. Τόσο απλά

Theo

Δυσκολο*

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Messenger Meta

Η Meta φέρνει τα Community Chats σε Messenger και Facebook Groups

Η Meta μόλις ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει μια νέα λειτουργία στο Facebook και το Messenger, το Community Chats.

Internet Facebook Meta

Facebook: Καταργούνται τα podcast στις 3 Ιουνίου

Από αυτή την εβδομάδα δεν θα επιτρέπει στους podcasters να προσθέτουν εκπομπές στο Facebook, ενώ η δυνατότητα θα καταργηθεί εντελώς στις 3 Ιουνίου.

Internet Facebook Apple Hackers

Apple και Facebook εξαπατήθηκαν και έδωσαν προσωπικά δεδομένα σε hackers

Στα μέσα του 2021 το Facebook και η Apple έδωσαν προσωπικά δεδομένα χρηστών τους σε hackers που παρουσιάστηκαν ως Αστυνομικές Αρχές.

Internet Facebook Instagram

Η Ρωσία απαγορεύει όλες τις υπηρεσίες της Meta εκτός από το WhatsApp

H Ρωσία θεωρεί ότι όλες οι πλατφόρμες της Meta αποτελούν δυνητικούς πομπούς παραπληροφόρησης και επιλέγει να τις απαγορεύσει.