Το μέλλον αλλάζει μορφή με το Galaxy Z Fold2

Η Samsung έχει ήδη κάνει τα πρώτα βήματά της στον τομέα των αναδιπλούμενων smartphone και το Galaxy Z Fold2 να είναι η απόδειξη της καινοτομίας σε αυτή τη νέα κατηγορία συσκευών, προσφέροντας μια αναδιπλούμενη συσκευή με καινοτομίες που θα δώσουν στους χρήστες μια τεχνολογία αιχμής και εμπειρία χρήσης που δεν έχουν συναντήσει μέχρι σήμερα.

Λένε πως “η πρώτη εντύπωση μετράει” και αυτό που αντικρίζουν οι χρήστες μόλις πιάσουν στα χέρια τους το Galaxy Z Fold2 είναι μια πολύ στιβαρή κατασκευή η οποία αποτελείται από 2 οθόνες. Η μπροστινή οθόνη Infinity-O είναι τεχνολογίας Super AMOLED με αναλογία 25:9 και φτάνει τις 6.2 ίντσες και έχει ανάλυση 2260×816 pixels, που αντιστοιχεί σε 386ppi, ενώ μόλις ανοίξουμε το κινητό, η εσωτερική Infinity Flex Display είναι μια Dynamic AMOLED 2X οθόνη στις 7.6 ίντσες και ανάλυση 2208×1768 pixels στα 373ppi.

, Το μέλλον αλλάζει μορφή με το Galaxy Z Fold2

Αυτό που βιώνει ο χρήστης με το που αρχίζει να χειρίζεται το Galaxy Z Fold2, είναι μια καθηλωτική εμπειρία παρακολούθησης περιεχομένου, καθώς όχι μόνο μπορεί να διαβάσει τα e-mails, να καθοδηγηθεί στους χάρτες αλλά και να παρακολουθήσει video και φωτογραφίες στην εξωτερική οθόνη, αλλά μόλις ξεδιπλώσει τη συσκευή να δει την εσωτερική οθόνη των 7.6 ιντσών με ελαχιστοποιημένα bezels, ρυθμό ανανέωσης 120Hz για ομαλή περιήγηση και gaming με τρόπο που δεν έχει συναντήσει ως τώρα.

Εντυπωσιακό είναι επίσης και το setup των καμερών του Galaxy Z Fold2, μιας και στο πίσω μέρος της συσκευής υπάρχει μια Ultra Wide στα 12MP (f/2.2), μια Wide στα 12MP (f/1.8) με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας για ακόμα πιο βελτιωμένες λήψεις, αλλά και μια Telephoto στα 12MP (f/2.4). Όσον αφορά τις selfie κάμερες, έχουμε μια στην εξωτερική οθόνη στα 10MP (f/2.2) και μια στην εσωτερική οθόνη των 7.6 ιντσών με ανάλυση 10MP (f/2.2).

Αυτό που πολλοί χρήστες αναρωτιούνται, είναι το τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει μια αναδιπλούμενη συσκευή, με τη Samsung να έχει τις απαντήσεις, με καινοτόμες δυνατότητες βασισμένες σε τεχνολογία αιχμής που βελτιώνουν την εμπειρία χρήσης μιας τέτοιας συσκευής.

, Το μέλλον αλλάζει μορφή με το Galaxy Z Fold2

Πιο συγκεκριμένα, όταν επιλέξουμε να παρακολουθήσουμε ένα video στο YouTube, μπορούμε να διπλώσουμε τη συσκευή στο μισό και να βάλουμε το ένα μέρος της να “κάθεται” και να έχουμε στο πάνω μέρος της οθόνης το video και στο κάτω μέρος, την περιγραφή, τα σχόλια και όλες τις επιλογές που προσφέρει το YouTube, όπως αν βλέπαμε ένα video μέσω browser. Επιπλέον, όταν χρησιμοποιούμε τη συσκευή με αυτόν τον τρόπο, έχουμε αναπαραγωγή ήχου από τα διπλά ηχεία, με την εμπειρία της διασκέδασης να φτάνει σε υψηλά επίπεδα.

Μια αναδιπλούμενη συσκευή βασίζεται στο μηχανισμό αναδίπλωσης, με τη Samsung να φαίνεται να έχει βαδίσει σε υψηλά standards καθώς με το μηχανισμό Hideaway Hinge που έχει χρησιμοποιήσει, το δίπλωμα και το ξεδίπλωμα της συσκευής γίνεται με πολύ ομαλό τρόπο, με το χρήστη να μπορεί να ξεδιπλώσει τη συσκευή μέχρι το σημείο που επιθυμεί και τον εξυπηρετεί για να τη χρησιμοποιήσει.

Με την οθόνη που βρίσκουμε στο Galaxy Z Fold2 έχουμε τη δυνατότητα ενεργοποίησης του Multi-Active Window το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να έχουν ανοιχτές πολλαπλές εφαρμογές στην οθόνη την ίδια στιγμή, χωρίς να χρειάζεται να εναλλάσσονται μεταξύ εφαρμογών με τον παραδοσιακό τρόπο που είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Με αυτή τη λειτουργία, οι χρήστες θα μπορούσαν να έχουν ανοιχτό το e-mail τους ενώ έχουν παράλληλα ανοιχτή κάποια σελίδα στο browser ενώ θα μπορούσαν να έχουν ακόμα και μια τρίτη εφαρμογή στην οθόνη τους, όπως για παράδειγμα να παρακολουθούν κάποιο video στο YouTube, έτσι ώστε να μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο από το να κάνουν πολλές λειτουργίες ξεχωριστά.

Επίσης, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μια προεπιλογή για ταυτόχρονο άνοιγμα 3 εφαρμογών μέσω του App Pair έτσι ώστε να ανοίγουν τις εφαρμογές αυτές τη στιγμή που επιθυμούν, χωρίς να πρέπει να κάνουν όλη τη διαδικασία του Multi-Active Window από την αρχή και να ψάχνουν να βρουν τις εφαρμογές αυτές. Ακόμα, κατά την ταυτόχρονη εμφάνιση εφαρμογών στην οθόνη, είναι επίσης δυνατή η μεταφορά κειμένου, φωτογραφιών και αρχείων μεταξύ συμβατών εφαρμογών σε πραγματικό χρόνο. Για παράδειγμα, ένας χρήστης θα μπορούσε να έχει ανοιχτά τα Microsoft Excel και PowerPoint και να μεταφέρει ένα γράφημα από τη μια εφαρμογή στην άλλη, σύροντάς το από εφαρμογή σε εφαρμογή, εξοικονομώντας χρόνο για τη δουλειά του.

, Το μέλλον αλλάζει μορφή με το Galaxy Z Fold2

Μια ακόμη επιλογή που προσφέρεται στους χρήστες, είναι να επιλέξουν πως θα φαίνεται το UI κατά τη χρήση έτσι ώστε να βλέπουν όσο περισσότερο περιεχόμενο επιθυμούν, είτε δηλαδή με τον παραδοσιακό τρόπο που έχουμε συνηθίσει με τα συμβατικά smartphones, είτε με τον τρόπο που μπορεί να εμφανίζεται στο Galaxy Z Fold2 όπου θα εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες της αναδιπλούμενης οθόνης των 7.6 ιντσών. Σαν παράδειγμα θα μπορούσαμε να πάρουμε το Microsoft Outlook, όπου με το συμβατικό τρόπο θα επιλέγαμε ένα e-mail και θα μεταφερόμασταν σε νέα οθόνη με το περιεχόμενο του e-mail, ενώ με την οθόνη του Z Fold2, θα είχαμε τη λίστα των εισερχομένων e-mail στην αριστερή πλευρά της οθόνης και ανάλογα με το e-mail που θα επιλέγαμε, θα εμφανιζόταν το αντίστοιχο περιεχόμενο στη δεξιά πλευρά της οθόνης, όπως δηλαδή γίνεται κατά τη χρήση σε υπολογιστή.

Οι καινοτομίες δε σταματούν όμως εδώ, καθως με το Flex Modw του Galaxy Z Fold2 μπορούμε να παρακολουθούμε ένα video, να διαβάζουμε ένα μήνυμα, να βλέπουμε μια φωτογραφία στην εξωτερική οθόνη των 6.2 ιντσών με τη συσκευή διπλωμένη σε όποιο σημείο επιθυμούμε. Όμως, όταν ανοίγουμε τη συσκευή να μας μεταφέρει στην ίδια εφαρμογή στη μεγάλη οθόνη των 7.6 ιντσών στο σημείο στο οποίο βρισκόμασταν στην εξωτερική οθόνη, χωρίς να έχουμε την παραμικρή απώλεια σε αυτό που παρακολουθούμε, ενώ σε περίπτωση που ξεδιπλώσουμε εντελώς τη συσκευή, το video που παρακολουθούμε να μπαίνει σε Full Screen mode.

, Το μέλλον αλλάζει μορφή με το Galaxy Z Fold2

Όσον αφορά τη λήψη φωτογραφιών, έχουμε τη δυνατότητα χρήσης της συσκευής σε Flex mode, και ενώ στο πάνω μέρος της οθόνης να εμφανίζεται το παράθυρο της κάμερας, να έχουμε τις λειτουργίες της κάμερας στο κάτω μέρος αλλά και να βλέπουμε το υλικό που έχουμε καταγράψει ενώ στην πάνω μεριά της οθόνης να είναι ενεργή η κάμερα. Στον τομέα των selfie, υπάρχει η λειτουργία Dual Preview όπου οι χρήστες μπορούν να βγάλουν μια selfie φωτογραφία με τις πίσω κάμερες, τη στιγμή που η εξωτερική οθόνη λειτουργεί ως οθόνη προβολής.

Τέλος, αυτό που κάνει το Galaxy Z Fold2 τόσο ιδιαίτερο και σημαντικό, είναι το ότι η Samsung κατάφερε να ενσωματώσει σε αυτό λειτουργίες οι οποίες όχι μόνο δεν υπήρχαν στα συμβατικά smartphone μέχρι σήμερα, αλλά και να βοηθήσει τους χρήστες να εξοικονομήσουν χρόνο σε διεργασίες που πραγματοποιούν, με τη βοήθεια τεχνολογίας αιχμής που είναι χαρακτηριστικό της Samsung για να θέτει τα standards στην κατασκευή smartphones και στην εμπειρία χρήσης που τόσα χρόνια έχει αποδείξει ότι είναι ικανή να προσφέρει.

Το Youtube είναι εμπορικό σήμα της Google LLC.

Sponsored by Samsung

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.