Το μερίδιο αγοράς του iPhone πέφτει λίγο πριν έρθει το iPhone 13

, Το μερίδιο αγοράς του iPhone πέφτει λίγο πριν έρθει το iPhone 13

Καθώς όλος ο τεχνολογικός κόσμος αναμένει τον ερχομό του iPhone 13, το μερίδιο αγοράς της Apple στα smartphones σημειώνει πτώση. Ιστορικά το δεύτερο τρίμηνο του έτους είναι εκείνο που η Apple παρατηρεί πτώση στις αγορές, λόγω της αναμονής για την έλευση των νέων μοντέλων.

Σε λίγες ημέρες θα έχει αποκαλυφθεί πλήρως το iPhone 13, μαζί με όλες τις διαφορετικές εκδοχές του, με την Apple να χάνει σε μερίδιο αγοράς κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του οικονομικού έτους. Η πτώση ήταν της τάξης του 13.7% τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο του 2021, με την Apple να μπαίνει στην τέταρτη θέση στην κατάταξη των κατασκευαστών smartphones σε σχέση με το μερίδιο που κατέχουν στην παγκόσμια αγορά, μετά την Samsung, την Oppo και την Xiaomi.

Μετά την παρουσίαση του iPhone 13 αναμένεται αναζωπύρωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος από τους καταναλωτές, κάτι που εκτιμάται ότι θα φανεί και στο μερίδιο αγοράς για το επόμενο τρίμηνο, μαζί με τη συνεπακόλουθη πτώση της αξίας του iPhone 12.

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικος

Ποιά θα είναι η τιμή ; Την περασμένη χρονιά το φθηνότερο το μίνι ήταν στα 869 ευρώ. Φέτος το μίνι πόσο θα είναι ;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iOS iPhone 13

iOS 17.2: Φέρνει ασύρματη φόρτιση 15W στα iPhone 13 και 14

Η Apple πρόκειται να προσθέσει “υποστήριξη φορτιστή Qi2 για όλα τα μοντέλα iPhone 13 και iPhone 14” με την ενημέρωση iOS 17.2. 

Smartphones Apple iPhone iPhone 13

Η Apple κυρίαρχος στη λίστα με τα πιο δημοφιλή smartphone για το 2022

Το 2022 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την Apple, αφού τα iPhone που κυκλοφόρησε κυριάρχησαν στη λίστα με τα δέκα κορυφαία τηλέφωνα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Smartphones Apple featured iPhone 13

Η Apple πουλά τώρα refurbished iPhone 13 στην Ευρώπη

H Apple ξεκίνησε να πουλά refurbished μοντέλα iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Smartphones Apple iPhone iPhone 13

Τον λήστεψαν με το που αγόρασε 300 iPhone από το Apple Store

Ένας 27χρονος άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά, αγόρασε 300 iPhone από τo Apple Store στη Fifth Avenue τη Δευτέρα μετά τα μεσάνυχτα, και λίγο μετά την έξοδό του από το κατάστημα, έπεσε θύμα ληστείας.