To Nokia 6.1 αναβαθμίζεται σε Android 9 Pie πιο σύντομα από άλλα Nokia smartphone

nokia 6.1 αναβαθμίζεται android pie σύντομα, To Nokia 6.1 αναβαθμίζεται σε Android 9 Pie πιο σύντομα από άλλα Nokia smartphone

Ευχάριστα τα νέα για τους κατόχους του Nokia 6.1 που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο από την HMD Global. Σύμφωνα με τον Juho Sarvikas, Chief Product Officer της εταιρείας, το Nokia 6.1 δεν πρόκειται να περάσει από τη γνωστή διαδικασία των beta labs και θα αναβαθμιστεί απευθείας σε Android 9 Pie.

H HMD Global συνηθίζει να δοκιμάζει τις μεγάλες αναβαθμίσεις του λειτουργικού λίγο πριν τις διαθέσει για τις συσκευές της. Αυτό συμβαίνει μέσω προγραμμάτων beta, όπου όλοι οι χρήστες μπορούν να δοκιμάσουν τις νέες λειτουργίες του λογισμικού μέσα από δοκιμαστικές εκδόσεις λίγο πριν διατεθεί η τελική και συνάμα πιο σταθερή έκδοση.

Τη διαδικασία αυτή ακολούθησαν τόσο το Nokia 7 plus όσο και το Nokia 6.1 plus. Ωστόσο, δε θα υπάρξει κάποια δοκιμαστική έκδοση για το Nokia 6.1 μιας και θα υποδεχθεί αμέσως το Android 9 Pie, κάτι που αναμένεται να συμβεί σύντομα, σύμφωνα πάντα με το Juho Sarvikas. Υπάρχουν αρκετά Nokia smartphone τα οποία πρόκειται να αναβαθμιστούν σε Android Pie και θα πρέπει να περάσουν από τις δοκιμαστικές εκδόσεις μέχρι την τελική έκδοση, με το Nokia 6.1 να εξαιρείται και να λαμβάνει απευθείας την επίσημη αναβάθμιση χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Το Nokia 6.1 κυκλοφόρησε τον πριν από έξι μήνες με οθόνη μεγέθους 5.5 ιντσών ανάλυσης 1080p. Έχει τον επεξεργαστή Snapdragon 630 της Qualcomm σε συνδυασμό με την Andreno 508 GPU, 4GB RAM, ενώ διαθέτει κύρια κάμερα 16 megapixels με φακό f/2.0 και μια selfie κάμερα 8 megapixels. H συσκευή ανήκει στο πρόγραμμα Android One που σημαίνει πως δέχεται γρηγορότερα τις αναβαθμίσεις της Google.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.