Το OnePlus 8 Pro μπορεί “να δει” μέσα σε αντικείμενα

, Το OnePlus 8 Pro μπορεί “να δει” μέσα σε αντικείμενα

Το μακρινό 1998 η Sony αναγκάστηκε να ανακαλέσει μία ολόκληρη σειρά καμερών, καθώς υπήρχε η υποψία πως η τεχνολογία υπέρυθρων ακτινών της συσκευής μπορούσε να δει μέσα από τα ρούχα. Φαίνεται πως η OnePlus είναι η επόμενη εταιρεία που φέρνει ξανά στο προσκήνιο μια αμφιλεγόμενη τεχνολογία!

Το OnePlus 8 Pro είναι η πρώτη συσκευή της σειράς που δίνει στους χρήστες αυτό που ζητούσαν χρόνια από την εταιρεία, δηλαδή μία κάμερα που να μπορεί να σταθεί αντάξια δίπλα στις ναυαρχίδες των υπόλοιπων κατασκευαστών. Όμως, πέραν του τριπλού συστήματος κάμερας, υπάρχει και ένα σύστημα υπέρυθρων, κάτι που ούτε η ίδια η OnePlus δεν τονίζει, κάτι που κίνησε αρκετές υποψίες.

, Το OnePlus 8 Pro μπορεί “να δει” μέσα σε αντικείμενα

Όμως, ο Max Wineback από τους XDA-Developers είπε να βάλει τέλος στις φήμες και να δοκιμάσει το εν λόγω σύστημα, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό και τρομακτικό ταυτόχρονα. Όπως φαίνεται, η συσκευή μπορεί να δει πίσω από αρκετά υλικά, όπως πλαστικό, ακόμα και πίσω από λεπτούς τοίχους. Το τρομακτικό όμως είναι πως μπορεί να δει ακόμα και κάτω από τα ρούχα, ανάλογα βέβαια το υλικό του ρούχου.

Ο λόγος είναι πως κάποια υλικά γίνονται σχεδόν διάφανα όταν ο χρήστης του OnePlus 8 Pro ενεργοποιήσει το αντίστοιχο χρωματικό φίλτρο. Η τέταρτη κάμερα της συσκευής έχει υψηλή ευαισθησία στην υπέρυθρη ακτινοβολία. Όπως και να έχει, σίγουρα υπήρχε λόγος που η εταιρεία δεν διαφήμισε καθόλου το εν λόγω χαρακτηριστικό.

Μάλιστα, η επιλογή IR φίλτρου είναι απενεργοποιημένη στο OnePlus 8 Pro, αν και, όπως φαίνεται, με λίγη προσπάθεια μπορεί να ενεργοποιηθεί ξανά. Η εταιρεία δεν τοποθετήθηκε επίσημα πάνω στο θέμα, όμως για να μπήκε στον κόπο να απενεργοποιήσει τη λειτουργεία μάλλον είναι ένα θέμα που γνώριζαν από πριν.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostikas

Αυτό θα έπρεπε να το είχε ‘πουλήσει’ η One PLus…είναι θετικό και όχι αρνητικό!!Νομίζω βρήκαμε τον λόγο του άκυρου αισθητήρα χρωμάτων…

Nikos

Συζήτηση μεταξύ στελεχών της OnePlus:
Έχω μια καταπληκτική ιδέα, θα βάλουμε υπέρυθρα led στο κινητό και αισθητήρα υπερύθρων!
Γαμάτο προχωρήστε το!
…Λίγο καιρό αφού είχε προχωρήσει η παραγωγή…
Ποιος έκανε το κινητό την ονείρωξη κάθε διεστραμένου; Δεν μάθατε τίποτα από τις μ@κιες της Sony;
Ε καλά δεν θα συμπεριλάβουμε το software!
What can go wrong?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

Vivo X100 Ultra: Τeaser δείχνει καινοτόμες λειτουργίες κάμερας

Το πρώτο επίσημο teaser της επερχόμενης ναυαρχίδας της vivo, του X100 Ultra, είναι επιτέλους εδώ και αποκαλύπτει πολλά.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.