Το Pixel 8 θα αποκτήσει τελικά το Gemini Nano AI της Google

Google Pixel 8, Το Pixel 8 θα αποκτήσει τελικά το Gemini Nano AI της Google

Η Google θα φέρει τελικά το Gemini, το νέο μοντέλο μεγάλης γλώσσας της εταιρείας, στα smartphone Pixel 8. Το τηλέφωνο θα ενσωματώνει το Gemini Nano, μια έκδοση του μοντέλου που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί τοπικά σε προσωπικές συσκευές.

Αυτό έρχεται μετά από μια επιτυχημένη κυκλοφορία στο Pixel 8 Pro στα τέλη του περασμένου έτους και στο Samsung Galaxy S24 τον Ιανουάριο.

Το Pixel 8 διαθέτει το ίδιο τσιπ Tensor G3 της Google με το Pro, το οποίο σχεδιάστηκε για να επιταχύνει την απόδοση της τεχνητής νοημοσύνης. Επομένως, η συνολική εμπειρία θα πρέπει να είναι παρόμοια και με τα δύο gadget. Θα κυκλοφορήσει στο επόμενο Pixel Feature Drop, αλλά μόνο ως προεπισκόπηση προγραμματιστή προς το παρόν, καθώς η εταιρεία θέλει να συγκεντρώσει σχόλια και να βεβαιωθεί ότι όλα λειτουργούν ομαλά στο τηλέφωνο με ελαφρώς χαμηλότερες προδιαγραφές.

Η Google είχε πει αρχικά ότι το Pixel 8 δεν μπορούσε να χειριστεί το Gemini στη συσκευή λόγω “περιορισμών υλικού”, παρά το γεγονός ότι είχε το ίδιο τσιπ με το μοντέλο Pro. Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο τηλεφώνων είναι η κατανομή της μνήμης RAM.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android featured Google

Android 15: Αυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν την ενημέρωση

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Android 15 φέτος και η πολυαναμενόμενη γιγάντια ενημέρωση θα φέρει σημαντικές καινοτομίες.

Software Google Google Play Play store

Google Play Store: Μπορείτε πλέον να κάνετε λήψη δύο εφαρμογών ταυτόχρονα

Το Google Play Store έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, με τον κόμβο εφαρμογών να επιτρέπει Συχνές ερωτήσεις από AI.

Software Android Chrome featured

Ψεύτικο Chrome update για Android εγκαθιστά trojan με πρόσβαση στις τραπεζικές εφαρμογές

Οι χρήστες Android να προσέχουν για μια ψεύτικη ενημέρωση του Google Chrome που τους εξαπατά να εγκαταστήσουν ένα κακόβουλο λογισμικό trojan.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Προωθητικό υλικό αποκαλύπτει “AI-mazing” κάμερα και επτά χρόνια ενημερώσεων

Προωθητικές εικόνες του Google Pixel 8a έκαναν την εμφάνισή τους και μας δίνουν μια καλύτερη ιδέα για το τι να περιμένουμε από τη συσκευή.