Το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έρχεται το 2020 [concept designs]

Το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έρχεται το 2020

Τα αναδιπλούμενα smartphones θα είναι μετά το 5G, η κύρια τάση στη σχεδίαση των νέων φορητών συσκευών. Πολλές εταιρίες έχουν διαρρεύσει τα πρώτα τους project και ήδη μετράμε τις μέρες για τη κυκλοφορία τους. Σειρά έχει η Apple, που μετά από κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας διέρρευσε μια σειρά από σχέδια που αποκαλύπτουν τις σκέψεις τις εταιρίας.

Η έκθεση MWC 2019 σίγουρα θα αποτελέσει την αρένα όπου παίκτες όπως η Samsung, η Huawei, η LG και η Xiaomi αναμένεται να αγγίξουν το θέμα των foldable συσκευών με κάποιο τρόπο και ίσως ακόμη και να παρουσιάσουν κάποιες συσκευές. Εν τω μεταξύ, στην Apple φαίνεται να παίρνουν το χρόνο τους για να αξιολογήσουν την κατάσταση. Όπως και σε προηγούμενες φήμες και σχόλια από ανθρώπους του χώρου, η Apple φαίνεται να προγραμματίζει την κυκλοφορία της πρώτης της αναδιπλούμενης συσκευής το 2020 σχεδιάζοντας μια συσκευή με μια “διαφορετική προσέγγιση”.

Το αν θα διπλώνει με τις οθόνες μέσα ή απέξω δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο όλα αυτά που έχουν οι άνθρωποι της Apple στο μυαλό τους. Μια πολύ πρόσφατη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, ή μάλλον συνέχιση ενός πρωτότυπου εγγράφου από το 2011, που αργότερα ενημερώθηκε το 2016, τώρα διαθέτει μια “θάλασσα” από ενδιαφέροντα διαγράμματα και σχέδια, δείχνοντας κάθε δυνατό τρόπο που θα μπορούσε μια αναδιπλούμενη οθόνη να τοποθετηθεί σε μια συσκευή και να λειτουργήσει μηχανικά.

Το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έρχεται το 2020

Κάποια σχέδια είναι σαφώς πιο απλά από άλλα. Σε ένα συγκεκριμένο, απλώς υπάρχουν δύο μέρη, τα οποία ενώνονται μεταξύ τους και προσαρμόζεται μια αναδιπλούμενη οθόνη στη μία πλευρά. Κάτι τέτοιο βέβαια αφήνει ανοιχτό το ζήτημα του “μέχρι που” θα έφτανε το όριο καμπής της οθόνης όταν η συσκευή αναδιπλωθεί τελείως. Το πρώτο ζευγάρι των εικόνων δείχνει ένα υπερβολικά φιλόδοξο σχέδιο, δεδομένου ότι η τρέχουσα πτυσσόμενη τεχνολογία οθονών δεν επιτρέπει την οθόνη να φθάσει σε τέτοιες ακραίες γωνίες καμπής.

Το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έρχεται το 2020

Το πιο πιθανό σχέδιο για να καταλήξουν είναι ένα τρόπος διπλώματος όπως αυτός του σχήματος 9, που είναι σχετικά παρόμοιος με τις αναδιπλούμενες συσκευές Surface που μελετά η Microsoft. Αλλά το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να προσαρμόσει την κάμψη της οθόνης για να εργαστεί με τη συσκευή του με την συγκεκριμένη τεχνική, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να καταλήξει σε μια συσκευή που θα έχει ένα ατελές κλείσιμο.

Το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έρχεται το 2020

Έχοντας την αναδιπλούμενη οθόνη στο εξωτερικό τμήμα της συσκευής είναι μια προφανής λύση. Φαίνεται να είναι και η προσέγγιση που οι πρώτοι κατασκευαστές κινούνται προς το παρόν.

Το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έρχεται το 2020

Αυτό είναι το σημείο όπου ο τρόπος τοποθέτησης των “μεντεσέδων” αρχίζει να μπαίνει πραγματικά στο παιχνίδι. Υπάρχει πραγματικά η δυνατότητα να υπάρξει μια αρκετά ενδιαφέρουσα ενσωμάτωση των εξαρτημάτων, μέσω μιας διάταξης πολλαπλών συνδέσμων.

Το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έρχεται το 2020

Στη συνέχεια, υπάρχει η ακόμη πιο ενδιαφέρουσα δυνατότητα χρήσης διαφορετικού πάχους και ευελιξίας συνδέσμων. Εδώ είναι όπου η επιλογή των υλικών και ο βαθμός καμπής παίζουν τον πολύ σημαντικό ρόλο τους.

Το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έρχεται το 2020

Και ποιος λέει ότι μια συσκευή πρέπει να είναι συμμετρική ούτως ή άλλως. Στα πλάνα της Apple φαίνεται να περιλαμβάνονται αρκετά σχέδια “roll-up” και σημειακής κάμψης που βασίζονται είτε στη συγκράτηση ενός πάνελ στη θέση του είτε στην μετατόπιση του με ελεγχόμενο τρόπο, μέσω ολίσθησης ή κύλισης.

Το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έρχεται το 2020

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κέντρο αποφάσεων της Apple δεν περιορίζονται σε δύο τμήματα οθόνης. Μερικά σχέδια δείχνουν σαφώς τρία τμήματα οθόνης.

Το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έρχεται το 2020

Μια διάταξη όπως αυτή θα μπορούσε προφανώς να βρει χρήση εκτός της σφαίρας των smartphones. Ισως να πρόκειται για σχέδια ενός μελλοντικού iPad ή MacBook. Ποιός ξέρει;

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, όμως, οι βαρετές μέρες και ο επαναλαμβανόμενος σχεδιασμός των εταιριών φαίνεται να φθάνουν γρήγορα στο τέλος τους. Για το καλύτερο ή για το χειρότερο, θα δείξει ο χρόνος.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
I am

Υπέροχα

George

Όταν άλλες εταιρείες έχουν παρουσιάσει ήδη και κυκλοφορούν τα δικά τους αναδιπλούμενα κινητά, η Apple σκέφτεται για το πώς θα είναι το δικό της αναδιπλούμενο το…2020!! Κρίμα για μιά εταιρεία που κάποτε ήταν στην κορυφή των εξελίξεων, τώρα να τρέχει να… αντιγράψει τους άλλους. Είναι μετά να απορεί κανείς γιατί έχασε μέσα σε λίγους μόνο μήνες σχεδόν το 1/3 της χρηματιστηριακής της αξίας…

Agnostos13

Μάλλον οι πρώτοι υποψήφιοι θα είναι τα Macbook-iPad και μετά θα έρθουν τα iPhone.

@George:
Αν διάβασες τα σχέδια είναι για πατέντες του 2011 κ 2016.
Προφανώς δεν υπήρχε εμπορεύσιμη τεχνολογία στις οθόνες τότε για να γίνουν πράξη και τώρα έρχεται η ώρα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Qualcomm 5G iPhone 13

iPhone 13: Το 5G modem θα είναι της Qualcomm

Μπορεί οι σχέσεις της Apple με την Qualcomm να μην είναι οι καλύτερες, αλλά πέρα από αυτό… business is business.

Smartphones Xiaomi Redmi

Xiaomi Redmi K40 Pro: Επίσημα με Snapdragon 888 και 12GB RAM

To Redmi Κ40 Pro αποκαλύπτεται πλήρως και γίνεται το πρώτο K series smartphone της Xiaomi με Snapdragon 8 series.

Smartphones Samsung Samsung Android Smartphones

Samsung A32 4G: Επίσημα με επεξεργαστή Helio G80 και κάμερα 64MP

Εκτός από το Samsung A32 5G, υπάρχει πλέον και το απλό Α32, το οποίο απευθύνεται στις αγορές που το 5G δεν είναι τόσο ανεπτυγμένες.

Smartphones Huawei P30 Pro Huawei Android Smartphones

Huawei P30 Pro: Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε EMUI 11 στο Android 10 στην Ευρώπη

Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε EMUI 11 για το Huawei P30 Pro αλλά και το Huawei P30 στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στη Γαλλία.