Το πρώτο chip των 5nm της MediaTek έρχεται το 2022

MediaTek, Το πρώτο chip των 5nm της MediaTek έρχεται το 2022

Η MediaTek θα καθυστερήσει έναν ολόκληρο χρόνο από τη δημιουργία του πρώτου της chipset στα 5nm, με την κυκλοφορία του να αναμένεται το 2022. Η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει την ερχόμενη Παρασκευή τα νέα της chipsets, με τις ονομασίες Dimensity 1200 και 1100, όμως θα είναι κατασκευασμένα με τη μέθοδο των 6nm.

Σύμφωνα με τον γνωστό leakster Digital Chat Station, οι Oppo και Vivo θα είναι οι πρώτες εταιρείες που θα αξιοποιήσουν τα νέα chipset, αν και αναμένουμε και κάποια συσκευή από τη Redmi. Η επόμενη μεγάλη ανακοίνωση θα έρθει το πρώτο τρίμηνο του 2022, όπου θα παρουσιαστεί ο Dimensity 2000 στα 5nm.

Επιπλέον, το νέο SoC θα είναι το πρώτο που θα περιλαμβάνει πυρήνα της οικογένειας Cortex-X και συγκεκριμένα το επόμενης γενιάς Cortex-X2. Μαζί, θα περιλαμβάνει πυρήνες Cortex-A79 και Mali-G79 GPU. Όπως είπαμε βέβαια, θα πρέπει να περιμένουμε έναν χρόνο ακόμα μέχρι η MediaTek να μπει δυναμικά στο παιχνίδι των 5nm.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones featured MediaTek

Qualcomm και Mediatek μόντεμ 5G αφήνουν 714 συσκευές ευάλωτες σε επιθέσεις – Δείτε τη λίστα

Πανεπιστημιακοί ερευνητές στη Σιγκαπούρη εντόπισαν τρωτά σημεία σε μόντεμ 5G που παράγονται από την Qualcomm και την MediaTek.

Smartphones featured MediaTek vivo

vivo X100 Pro: Πώς ανταποκρίνεται ο Mediatek Dimensity 9300 στο τεστ θερμικής απόδοσης

To vivo X100 Pro έφτασε στα χέρια των πρώτων reviewer και μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα για τη θερμική απόδοση του Mediatek Dimensity 9300.

Smartphones Apple featured MediaTek

Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές δεν είναι εύκολα αντιληπτές.

Gear featured MediaTek

MediaTek Dimensity 9300: Ανακοινώθηκε επίσημα με εντυπωσιακή σχεδίαση της CPU

Το πιο πρόσφατο κορυφαίο chipset από την MediaTek, το Dimensity 9300, είναι εδώ και θέλει να ανταγωνιστεί τον Snapdragon 8 Gen 3 της Qualcomm.