Η Huawei παρουσίασε το Pura X View, το πρώτο παγκοσμίως μη αναδιπλούμενο smartphone με φαρδιά κατασκευή, σε 4 χρώματα και με πιθανό Kirin 9030S.
Σύνοψη
Η Huawei αποκάλυψε το Pura X View, ένα μη αναδιπλούμενο smartphone με φαρδιά κατασκευή που η εταιρεία παρουσιάζει ως παγκόσμια πρωτιά.
Η συσκευή είναι ήδη διαθέσιμη για στην Κίνα.
Φημολογείται πως θα κινείται με επεξεργαστή Kirin 9030S, χωρίς όμως επίσημη επιβεβαίωση.
Η Huawei αποκάλυψε σήμερα το Pura X View, μια συσκευή που η ίδια περιγράφει ως το πρώτο παγκοσμίως smartphone με φαρδιά, μη αναδιπλούμενη κατασκευή. Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης της εταιρείας και το μοντέλο βρίσκεται πλέον στο επίσημο site της εταιρείας με φωτογραφίες σε τέσσερα χρώματα.
Το Pura X View εμφανίστηκε στο ίδιο event όπου η Huawei παρουσίασε το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο G9. Στο site της εταιρείας πλέον υπάρχουν επίσημα renders σε τέσσερις αποχρώσεις. Η συσκευή δεν διπλώνει, σε αντίθεση με άλλα μοντέλα της σειράς Pura X, αλλά υιοθετεί έναν πιο πλατύ σκελετό απ’ ό,τι ένα συμβατικό κινητό — εξ ου και ο χαρακτηρισμός «world’s first».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Pura X View αναμένεται να τρέχει με Kirin 9030S, τσιπ δικής της κατασκευής της Huawei. Καμία επίσημη επιβεβαίωση δεν έχει δοθεί ακόμα από την εταιρεία για το συγκεκριμένο hardware. Η φημολογία έρχεται λίγες ώρες μετά την ίδια την παρουσίαση, κάτι που δείχνει πόσο γρήγορα κυκλοφορούν πληροφορίες γύρω από τη νέα σειρά.
Η άποψή μας στο Techblog
Το πιο ενδιαφέρον εδώ δεν είναι τόσο η ίδια η συσκευή όσο η στρατηγική της Huawei: αντί να κυνηγάει μόνο τα foldables, δοκιμάζει μια εντελώς νέα φόρμα smartphone που ίσως ανοίξει νέα κατηγορία. Για τον καθημερινό χρήστη εδώ, η συζήτηση παραμένει ακαδημαϊκή — η συσκευή διατίθετε μόνο στην κινεζική αγορά και δεν υπάρχει καμία ένδειξη για επίσημη κυκλοφορία στην Ευρώπη. Αξίζει πάντως να το παρακολουθούμε, γιατί αν η ιδέα «πιάσει» εμπορικά, δεν αποκλείεται να τη δούμε αργότερα και σε άλλα μοντέλα της εταιρείας.
Οι πωλήσεις smartphone στην Ευρώπη έπεσαν 10% στο Q2 2026 στα 35 εκατ. μονάδες, τη χειρότερη επίδοση από το 2023, λόγω ακρίβειας και ασταθούς οικονομίας.
Σχόλια