Το πρώτο φθηνό Google Pixel θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019

Google Pixel, Το πρώτο φθηνό Google Pixel θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019

Η Google τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να επεκταθεί και στον χώρο του hardware, και αν κρίνουμε από τις πωλήσεις των Google Pixel τα πάει αρκετά καλά. Τώρα η εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το πρώτο της φθηνό smartphone, και μάλιστα μέσα στο 2019.

Η Google κινείται με γρήγορους ρυθμούς προς την κυκλοφορία του πρώτου της mid-gange smartphone, το οποίο σκοπεύει να διαθέσει στο κοινό άμεσα. Ο λόγος είναι απλός, θέλει να εκμεταλλευτεί την τρελή πτώση των πωλήσεων της Apple, εξαιτίας των πανάκριβων συσκευών που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία δύο χρόνια.

Το νέο τηλέφωνο της Google θα είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που θα απευθύνεται σε καταναλωτές με περιορισμένο budget, καθώς και σε αναπτυσσόμενες αγορές. Η τιμή του νέου κινητού της Google αναμένεται να είναι αρκετά χαμηλότερη από αυτή του iPhone XR, η μικρότερη έκδοση του οποίου κοστίζει περίπου 700 €. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι οι τιμές των mid-range προς high-end τηλεφώνων των υπολοίπων εταιρειών κυμαίνονται περίπου στα 150 με 700 ευρώ, και οι τιμές των low-end κινητών δεν ξεπερνούν τα 150 ευρώ.

Επιπλέον, η Google σχεδιάζει την κυκλοφορία αρκετών νέων συσκευών. Μεταξύ άλλων, θα διαθέσει στην αγορά έξυπνα ηχεία, wearables, κάμερες, και φυσικά το πολυαναμενόμενο Pixel 3a XL. Με σκοπό να πετύχει τους στόχους της, η Google έχει κλέψει αμέτρητους μηχανικούς της Apple, και με την εξαγορά της HTC το 2017 εξασφάλισε για την ίδια πάνω από 2.000 μηχανικούς.

Google Pixel, Το πρώτο φθηνό Google Pixel θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019

Το μερίδιο της Google στην παγκόσμια αγορά smartphone είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Σύμφωνα με στοιχεία της IDC, η σειρά Pixel πούλησε το 2018 περίπου 4,68 εκατομμύρια smartphone, δίνοντας στην Google μόλις το 0,33% της αγοράς. Το ποσοστό αυτό ήταν αισθητά μικρότερο το 2017, καθώς τα Pixel πούλησαν 3,45 εκατομμύρια και η Google κατείχε το 0,2% της αγοράς.

Τέλος, η κίνηση της Google προς την αγορά του hardware θα προσελκύσει ακόμη περισσότερους χρήστες για τα προϊόντα της, κι αυτό διότι όλα τα προϊόντα της εταιρείας συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Apostolos

Πάλι με oneplus με βλέπω

ΓΙΑΝΝΗΣ

κοροιδια τα lite των 3 μεγαλων..απλη δικαιολογια για να κρατανε τις τιμες των κανονικων εκδοσεων τους στα υψη

navarxos

παιδια τα midrange κινητα ειναι ταχυτατα και παιζουν τα παντα. πανε οι εποχες που τα midrange σερνονταν

Παναγιώτης

Εγώ ένα j5 2017 έχω και από την ημέρα που το πήρα και το έστησα δεν έχω ασχοληθεί μαζί του. Μια χαρά παίζει, δεν κολλάει και για τα λεφτά που έδωσα ( 135 € ) μια χαρά είναι.

newton91

Για πειτε μια εκτιμηση τιμης περιπου;

nikos

@newton91 Φίλε λένε για 500 δολάρια

Giannis

Αν κάνει 500$ όπως λέει ο φίλος ο Νίκος τότε ζήτω που καήκαμε. Εδώ που κάποτε οι ναυαρχίδες έκαναν 500€ τώρα τα “φθηνά” κάνουν τόσο
Τι άλλο θα δούμε πια;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured iPad Air

iPad Air (2024): Διαθέσιμο σε μεγέθη 11 και 13″ με τσιπ M2

Το νέο iPad Air (2024) της Apple έρχεται τώρα σε δύο μεγέθη που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν οθόνες IPS LCD Liquid Retina 60Hz.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Επίσημο με τιμή από 549 ευρώ

Η Google ολοκλήρωσε τη σειρά Pixel 8 παρουσιάζοντας το Pixel 8a, την πιο προσιτή επιλογή, με ενημερωμένη σχεδίαση.

Gear Apple featured iPad Pro

Apple 2024 iPad Pro: Με οθόνες OLED διπλής στρώσης, chipset M4 και πιο λεπτά από ποτέ

Τα iPad Pro 2024 μπορεί να είναι οι μεγαλύτερες αναβαθμίσεις από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε η σειρά tablet της Apple.

Smartphones featured Sony Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI: Νέες προωθητικές εικόνες που διέρρευσαν επιβεβαιώνουν specs πριν την κυκλοφορία

To Sony Xperia 1 VI θα παρουσιαστεί επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα αλλά, μέχρι τότε, διέρρευσαν μερικές νέες προωθητικές εικόνες της συσκευής.