Το red flag meme της Qualcomm για τα Pixel 6 της Google

, Το red flag meme της Qualcomm για τα Pixel 6 της Google

Τα κινητά της Google, Pixel 6, θα παρατήσουν τα chip της Snapdragon για έναν δικό της σχεδιασμό και η Qualcomm φαίνεται να νιώθει πληγωμένη. Η Qualcomm δεν κατάφερε να μην δείξει την ενόχληση της προς την Google – με την μορφή ενός red flag meme στο Twitter. Τον Αύγουστο η Google αποκάλυψε το Tensor chip το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του την Τρίτη, στην εκδήλωση για την κυκλοφορία του Pixel 6. Αυτό σηματοδοτεί το τέλος της εποχής όπου τα κινητά Pixel – και τα περισσότερα από την Nexus συλλογή – βασίζονταν στους επεξεργαστές της Snapdragon, SoCs.

, Το red flag meme της Qualcomm για τα Pixel 6 της Google

Το red flag meme ξεκίνησε ως ένας τρόπος να αναγνωρίζει κάνεις προειδοποιητικά σημάδια όταν βγαίνει ραντεβού αλλά από τότε έχουν εξελιχθεί στο σημείο να ταιριάζουν σε οποιαδήποτε συνθήκη. Η Qualcomm σκέφτηκε μία παράδοξη εκδοχή του meme, υπονοώντας πως η επιλογή της Google να αλλάξει τον επεξεργαστή της Snapdragon με τον Tensor ήταν μία κακή επιλογή.

Αλλά στην πραγματικότητα οι περισσότεροι χρήστες των Pixel βλέπουν τον Tensor ως κάτι που φέρνει συναρπαστικές βελτιώσεις στη συσκευή. Όταν πήραμε μία μικρή ιδέα από τα Pixel 6, η Google έδειξε τα πλεονεκτήματα ενός τσιπ που είναι σχεδιασμένο να κάνει την εικονική πραγματικότητα και την διαδικασία εκμάθησης της συσκευής πιο αποτελεσματική. Κατά τη διάρκεια της επίδειξης είδαμε πως τα Pixel 6 θα μπορούσαν να διορθώσουν θαμπές φωτογραφίες να βγάζουν καλύτερα βίντεο και να μεταφέρουν την ομιλία σε κείμενο με μεγάλη ακρίβεια. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά η Google τα οφείλει στο νέο Tensor.

Χρήστες του Twitter απάντησαν στο tweet της Qualcomm, λέγοντας πως χάρις στον Tensor, οι χρήστες των Pixel δεν θα χρειάζεται πλέον να αντιμετωπίζουν την ελάχιστη περίοδο υποστήριξης της Qualcomm. Μία πρόσφατη διαρροή υποδηλώνει πως η σειρά Pixel 6 θα έχει 5 χρόνια Android security updates, το οποίο θα μεγαλώσει την διάρκεια ζωής των κινητών.

Σε συνδυασμό με το γεγονός πως, όπως αναφέρει ο 9to5Google, η Google είναι από τους μικρότερους πελάτες της Qualcomm, το tweet είναι αστείο. Η Qualcomm ακόμα παρέχει chips για κάποιους από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές smartphone της αγοράς. Κύριο παράδειγμα η Samsung, η οποία πούλησε το 17% από όλα τα smartphones που πουλήθηκαν το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.