Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Dimensity 9300 Snapdragon 8 Gen 3, Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Όλα τα premium smartphones διαθέτουν ισχυρούς επεξεργαστές που ικανοποιούν τις απαιτήσεις και οι διαφορές μεταξύ τους δεν είναι εύκολα αντιληπτές από το μέσο χρήστη. Ωστόσο, πάντα έχει ενδιαφέρον να ξέρουμε ποιος φοράει το στέμμα του καλύτερου, και φέτος έχουμε πολλούς διεκδικητές.

Το άρτι αφιχθέν Dimensity 9300 της Mediatek είναι διαθέτει μια ασυνήθιστη ρύθμιση CPU με τέσσερις μεγάλους πυρήνες Cortex-X4, τέσσερις πυρήνες απόδοσης Cortex-A720, ενώ απουσιάζουν οι πυρήνες αποδοτικότητας. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο αντισυμβατικός αυτός σχεδιασμός εξασφαλίζει πως το νέο chipset καταναλώνει 33 τοις εκατό λιγότερη ενέργεια από το Dimensity 9200.

Σύμφωνα με τις βαθμολογίες συγκριτικής αξιολόγησης που διέρρευσε ο tipster @Tech_Reve, μια συσκευή αναφοράς που τροφοδοτείται από το Dimensity 9300 πέτυχε 2.289 βαθμούς στη δοκιμή ενός πυρήνα και 7.997 βαθμούς στη δοκιμή πολλαπλών πυρήνων στο Geekbench.

Dimensity 9300 Snapdragon 8 Gen 3, Μετά το Snapdragon 8 Gen 3, και άλλο τσιπ ξεπέρασε το Apple A17 Pro;

Για σύγκριση, το Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, που θα τροφοδοτήσει πολλά επερχόμενα κορυφαία τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένου του Galaxy S24 σε ορισμένα μέρη του κόσμου, συγκέντρωσε 2.329 και 7.526 στην ίδια δοκιμή.

Το iPhone 15 Pro Max, το οποίο τροφοδοτείται από το chipset A17 Pro της Apple, έλαβε 2.958 και 7.288 βαθμούς.

Με βάση αυτές τις βαθμολογίες, φαίνεται ότι το Dimensity 9300 θα προσφέρει την καλύτερη απόδοση πολλαπλών πυρήνων από οποιοδήποτε άλλο chipset σε smartphone.

Αν η φήμη που κυκλοφόρησε σχετικά με προβλήματα υπερθέρμανσης για το τσιπ της Mediatek δεν ευσταθεί, μιλάμε για πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα, αν σκεφτεί κανείς, μάλιστα, ότι είναι ένα τσιπ 4nm και όχι τσιπ 3nm όπως το A17 Pro.

Σύμφωνα με τον leaker Ice Universe, το νέο τσιπ της MediaTek είναι και πιο αποδοτικό σε ενέργεια από το Snapdragon 8 Gen 3. Καθώς το τελευταίο είναι αρκετά πιο ακριβό από το 8 Gen 2, το Dimensity 9300 είναι μια καλή επιλογή για εκείνους τους κατασκευαστές που δεν θέλουν να αυξήσουν την τιμή των ναυαρχίδων τους.

Με απλά λόγια, η καλύτερη απόδοση ενός πυρήνα θα κάνει το τηλέφωνο πιο άνετο στη χρήση κατά τη διάρκεια καθημερινών δραστηριοτήτων, όπως το άνοιγμα εφαρμογών και η περιήγηση στον ιστό, ενώ η απόδοση πολλαπλών πυρήνων παίζει ρόλο όταν το τηλέφωνό σας εκτελεί απαιτητικές εργασίες, όπως όταν τρέχει ένα παιχνίδι ή όταν κάνετε πολλές εργασίες.

Παρόλο που το τσιπ δεν έχει πυρήνα αποδοτικότητας, η MediaTek διαβεβαίωσε ότι αυτό δεν πρόκειται να επηρεάσει αρνητικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, καθώς το A720 θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια σε κατάσταση χαμηλής κατανάλωσης από έναν μικρό πυρήνα όπως το A520 που λειτουργεί σχεδόν στη μέγιστη ισχύ ή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το τσιπ διαθέτει μια GPU 12 πυρήνων Arm Immortalis-G720, η οποία, σύμφωνα με την MediaTek, θα επιτρέπει στα τηλέφωνα που τροφοδοτούνται από αυτό να προσφέρουν εφέ φωτισμού σε επίπεδο κονσόλας. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η GPU είναι ταχύτερη από το Snapdragon 8 Gen 3 σε ορισμένες δοκιμές όπως το GFXBench Manhattan 3.1.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

ΕΕΕΕΕ 😣😯😕 ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ? Είναι σοβαρά πράγματα ? Είναι δυνατόν να διακινούνται τέτοια fake news ανοικτά κ δημόσια στο ιντερνετ? Καμία σοβαρή τριμελής επιτροπή από πέντε άτομα να φιλτράρει αυτές τις αθλιότητες δεν υπάρχει. ΟΥΔΕΙΣ ΠΟΤΕ ΠΕΡΑΣΕ Η ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΩΜΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΑ APPLE SILICON!
ΑΝ ΠΑΡΕΛΠΙΔΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΣΥΜΒΕΙ , ΑΝΑΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ MANUAL του ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΟΥ STEVE JOBS και απαντούμε : ΕΜΕΙΣ ( ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΑΥΤΟ, ΕΜΕΙΣ ) δεν χρειαζόμαστε ισχύ, είναι τόσο σμουθ τελειο αλαγκαριστο , χωρις μπαγκσ, οπτιμαιζντ το OS μας που πάμε τρένο με λιγότερη ισχύ !!
Και έτσι πιστοί μου , είμαστε πάλι καβάλα στο ασπρο άλογο!!
ΔΙΑΔΟΣΤΑΙ Κ ΣΟΣΤΑΙ!! !!@#!!!

geORge

Το VIVO X100 πάντως δεν έπιασε ούτε κατά διάνοια αυτά τα νούμερα απόδοσης. Geekbench, 1643 single-core και 7.199 multi-core.
ΑΛΛΟ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Cus

” βάλανε λέει το sd 8 gen 3 σε συσκευή με 16 ραμ και 512 μνήμη ” και ρίχνει στον α17προ Όχι πολύ λίγο.
Ο a17 pro με 8 ραμ και 128 πάλι σαν ρίχνει. Χαχαχα. Σας γλεντάει η apple και προσπαθείτε με πολύ ραμ να φτάσετε τον pro. Του χρόνου βάλτε 56 ραμ και 5 τέρα μνήμη. Μπας και πλησιάσετε τον α18 προ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.