Το Snapdragon 8 Gen 4 εμφανίστηκε στο Geekbench και είναι δυνατό

Snapdragon 8 Gen 4, Το Snapdragon 8 Gen 4 εμφανίστηκε στο Geekbench και είναι δυνατό

Το Snapdragon 8 Gen 4 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο και οι φήμες θέλουν τη σειρά Xiaomi 15 να είναι η πρώτη που θα χρησιμοποιήσει το κορυφαίο SoC του 2025 της Qualcomm. Ένα άλλο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι θα προσφέρει εξαιρετική απόδοση GPU.

Τώρα, έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα Geekbench από αυτό που φαίνεται να είναι μια συσκευή Snapdragon 8 Gen 4. Η μονάδα που δοκιμάστηκε συγκέντρωσε βαθμολογία 8.840 στη single-core και 2.884 στη multi-core δοκιμή. Δε γνωρίζουμε ακόμη για την απόδοση της GPU, αλλά το άλμα της CPU από το Snapdragon 8 Gen 3 είναι σχεδόν 30% στη δοκιμή πολλαπλών πυρήνων και 35% υψηλότερο στην περίπτωση ενός πυρήνα. Για τη σύγκριση χρησιμοποιήθηκε το Xiaomi 14, το οποίο σημείωσε 6.810 πόντους στη multi-core και 2.125 πόντους στη single-core.

Snapdragon 8 Gen 4, Το Snapdragon 8 Gen 4 εμφανίστηκε στο Geekbench και είναι δυνατό

Και υπάρχει πιθανότητα η βελτίωση στην απόδοση με το Snapdragon 8 Gen 4 να είναι ακόμη πιο σημαντική επειδή οι πρώιμες δοκιμές αναφοράς γίνονται συχνά σε δείγματα προπαραγωγής που χρειάζονται ακόμα κάποιο γυάλισμα.

Η Qualcomm χρησιμοποιεί εσωτερική αρχιτεκτονική CPU Nuvia για τα συμπλέγματα CPU της και η διαμόρφωση είναι 2+6. Το κύριο σύμπλεγμα των δύο πυρήνων είναι χρονισμένο στα 4,09 GHz, ενώ το πιο αποτελεσματικό σύμπλεγμα των έξι είναι χρονισμένο στα 2,78 GHz. Η GPU είναι Adreno 830 και ολόκληρο το τσιπ είναι κατασκευασμένο με τη διαδικασία 3nm της TSMC.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vendetta

οι πρώιμες δοκιμές αναφοράς γίνονται συχνά σε δείγματα προπαραγωγής που χρειάζονται ακόμα κάποιο γυάλισμα”

Ajax για τα τζάμια και είμαστε κομπλέ!!! 😛

Vendetta

Αχ βρε Αντώνη μου με τα λογοπαίγνιά σου. Στο μυαλό μου είσαι!!! Λοιπόν. Φέτος η επιχειρηματική ιδέα είναι η εξής: Ένα Αλκατράζ (και δεν μιλάω για φυλακή) τεραστίων διαστάσεων στην Θεσσαλονίκη (η τοποθεσία δεν είναι τυχαία-μην πληρώνουμε και πολλά μεταφορικά από Βαλκάνια). Αναλαμβάνω τη δημιουργία εκπληκτικής ιστοσελίδας και το management. Εάν επιθυμείτε μπορώ να φτιάξω και application στο κινητό που να γίνονται και delivery (κάτι σαν e-escort). Παραγγέλνεις, σου βγάζει μήνυμα πως η κοπέλα ξεκίνησε από το μαγαζί, την ακριβή τοποθεσία της σε χάρτη κλπ. Όμως μία επιχείρηση εξαρτάται από το άριστο ανθρώπινο δυναμικό της το οποίο έχεις ως εξής: Αναλαμβάνεις τη στελέχωση της εταιρίας επειδή είσαι multilingual με τα κατάλληλα κοράσια καθώς και τα κοινωνικά δίκτυα (marketing κλπ). Επειδή σε βλέπω λίγο ντούκι, τις ελεύθερες ώρες σου μπορείς να κάνεις και πόρτα. Για τους λάτρεις της ψηφιακής εποχής εδώ μπαίνει ο Κώστας, που θα επισκέπτεται τις εκθέσεις και θα εισάγει γυναικεία ολογράμματα με αισθησιακές φωνές. Ο ΑΝΔΡΕΑΣ και ο Chris_BMW θα αναλάβουν να ντύσουν σχεδόν όλο το χώρο με λογότυπα του μήλου. Φυσικά οι πελάτες με apple θα έχουν ειδικές προνομιακές τιμές. Ο ΑΝΔΡΕΑΣ θα εισάγει και το Apple Vision Pro σε ειδική αίθουσα σαν αυτές τις Gold Class… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S25: Θα χρησιμοποιεί μόνο τσιπ Snapdragon – Galaxy Fold7 και Flip7 θα πάρουν το Exynos 2500

Υπήρξαν πολλές συζητήσεις τους τελευταίους μήνες σχετικά με τα chipset που θα τροφοδοτήσουν την επερχόμενη σειρά Galaxy S25 της Samsung.

Gear Qualcomm Qualcomm Snapdragon

Snapdragon 6 Gen 3: Το νέο chipset μεσαίας κατηγορίας της Qualcomm με gaming προσανατολισμό

Η Qualcomm παρουσίασε το πρώτο της chipset Snapdragon 6 το 2022 και τώρα ανανέωσε τη σειρά με την κυκλοφορία του Snapdragon 6s Gen 3.

Gear featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Το φύλλο προδιαγραφών Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 διέρρευσε πριν από την επίσημη αποκάλυψη

To επερχόμενο chipset Snapdragon 8 Gen 4 της Qualcomm διέρρευσε, καθώς έχουμε στα χέρια μας μέρος του φύλλου προδιαγραφών του chipset.

Smartphones Qualcomm Snapdragon

Snapdragon 4s Gen 2: Ανακοινώθηκε το νέο προσιτό chipset 5G της Qualcomm

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα το νέο της chipset Snapdragon 4s Gen 2 (SM4635) σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ινδία.