Το Tensor 3 της Google και το Exynos 1380 μάλλον είναι στα σκαριά

tensor 3, Το Tensor 3 της Google και το Exynos 1380 μάλλον είναι στα σκαριά

Σύμφωνα με ένα άρθρο από το GalaxyClub, η Google και η Samsung εργάζονται ήδη σε ένα Tensor SoC τρίτης γενιάς για να τροφοδοτήσει το Pixel 8 της επόμενης χρονιάς.

To Τensor πρώτης γενιάς δεν φτάνει το επίπεδο των chipset της Qualcomm και της Apple αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει μελλοντικά. Ακόμα και τώρα, ωστόσο, το Tensor έχει ένα πλεονέκτημα και αυτό είναι ότι η Google έχει την ελευθερία να προσαρμόσει το SoC στις ανάγκες της. Οι δυνατότητες AI της κάμερας, για παράδειγμα, είναι αρκετά εντυπωσιακές και επιτρέπουν στο Pixel 6 να προσφέρει ορισμένες προηγμένες λειτουργίες.

Το ίδιο άρθρο αναφέρει ακόμα πως η Samsung εργάζεται πάνω στον διάδοχο του Exynos 1280 – ενός τσιπ μεσαίας κατηγορίας που χρησιμοποιείται σε ορισμένα από τα οικονομικά μοντέλα της εταιρείας.

Το leak δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες, επομένως εκτός από τον αριθμό μοντέλου S5P9865 του Tensor 3 και το γεγονός ότι δοκιμάζεται σε μια πλακέτα προγραμματιστή με την κωδική ονομασία “Ripcurrent”, δεν μαθαίνουμε κάτι άλλο.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.