To βασικό χαρακτηριστικό που κοιτάμε στην αγορά νέου smartphone [Αποτελέσματα Poll]

, To βασικό χαρακτηριστικό που κοιτάμε στην αγορά νέου smartphone [Αποτελέσματα Poll]

Το περασμένο Σάββατο σας ρωτήσαμε ποιο είναι το βασικό χαρακτηριστικό που κοιτάτε όταν αγοράζετε νέο smartphone. Όπως είδαμε και από τα σχόλια σας, δεν είναι εύκολο να βγει αυτό με μία μόνο επιλογή, καθώς υπάρχουν πολλά που κοιτάει κάποιος πριν την αγορά, ενώ είδαμε και άλλες επιλογές όπως OS, το οποίο δεν είχαμε σκεφτεί βασικά γιατί υπάρχουν μόνο δύο επιλογές.

Από τις 1.070 ψήφους, το 24% (430 ψήφοι) διάλεξε αρχικά τον επεξεργαστή ως το βασικό χαρακτηριστικό, κάτι λογικό, ειδικά αν κοιτάμε να πάρουμε ένα smartphone για χρόνια, καθώς ένας flagship επεξεργαστής σίγουρα θα αντέξει καλύτερα στην πάροδο του χρόνου. Στη δεύτερη θέση με 18% (315 ψήφοι) είναι η τιμή, ενώ στην τρίτη θέση με 17% και 10 ψήφους διαφορά είναι η κάμερα.

Αν και περιμένανε να είναι υψηλότερα, η μπαταρία βρέθηκε στην τέταρτη θέση με 17% (303 ψήφοι), ενώ η οθόνη είχε 15% (262 ψήφοι). Το design ενδιαφέρει το 7% των αναγνωστών του Techblog (115 ψήφοι), ενώ ο ήχος, που προσωπικά είναι το κυριότερο καθώς βλέπω αρκετά βίντεο (μαζί με την οθόνη), είναι τελευταίος με μόλις 27 ψήφους (2%).

, To βασικό χαρακτηριστικό που κοιτάμε στην αγορά νέου smartphone [Αποτελέσματα Poll]

Ευχαριστούμε για άλλη μία φορά τους αναγνώστες μας και θα τα πούμε ξανά το ερχόμενο Σάββατο με νέο Poll.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
I am

7 στους 100 έχουν Sony δηλαδή

Δημήτρης

εν ετει 2020 ο επεξεργαστης πιστευω ειναι το προτελευταιο μετα τον ηχο δηλαδη αφου ακομα και τα κινητα των 150 μια χαρα πανε..θεωρω πως το πρωτο που κοιταει καποιος ειναι η τιμη μετα η μπαταρια και στην συνεχεια το μεγεθος!!!

SUPS 👨‍⚖️

Πάνε μια χαρά όταν τα βγάλεις από το κουτί, στο χρόνο έχουν τόσο λαγκ που λες πέταξα 150€ … Ο επεξεργαστής παίζει ρόλο μακροπρόθεσμα όχι όταν το έχεις καινούργιο.

JohnWave

Είναι δύσκολο να βγει καθαρό συμπέρασμα αλλά μια γενική εικόνα την έχουμε. Είναι πολλές οι κατηγορίες και υποκατηγορίες αγοραστών οπότε τα κριτήρια αλλάζουν ιεραρχικά ανά κατηγορία. Επίσης παίζει ρόλο το τι θεωρούν δεδομένο πλέον οι αγοραστές. Για παράδειγμα πριν 2 χρόνια το design θα ήταν πολύ πιο ψηλά γιατί δεν είχαν όλα τα κινητά μικρά bezels. Επίσης δεν υπήρχαν τόσα πολλά κινητά με oled οθόνη, οπότε και το κριτήριο της οθόνης θα ήταν ψηλότερα. Τώρα για άλλα χαρακτηριστικά παίζει νομίζω μεγάλο ρόλο το αν ο αγοραστής είναι gamer ή όχι. Αν είναι gamer θα δώσει πολύ μεγάλη σημασία στον επεξεργαστή και στην συνοδευόμενη κάρτα γραφικών ακόμα και αν η διαφορά ταχύτητας σε σχέση με τον περσινό επεξεργαστή είναι της τάξης του 15%. Επίσης θα δώσει μεγάλη σημασία στη μπαταρία, και πιθανόν στον ήχο από τα εξωτερικά ηχεία αν δεν χρησιμοποιεί ακουστικά. Στην κάμερα δεν θα δώσει πιθανόν την ίδια σημασία εφόσον πάντα θέλει να πετύχει την καλύτερη δυνατή τιμή. Από την άλλη αυτός που δεν παίζει παιχνίδια στο κινητό θα δώσει μεγαλύτερη σημασία στην κάμερα, στο brandname, στην υποστήριξη και πριν 2 χρόνια και στο design.Την oled οθόνη είπαμε τη θεωρούμε δεδομένη. Το αν αυτός που δεν παίζει παιχνίδια θα… Συνέχεια »

Chris_BMW

Γιάννη μην κοιτάς από εσένα και μένα που ενημερώνεσαι για κάτι μέσα από τα σάιτ τεχνολογίας και έτσι σου μπαίνει το μικρόβιο να ψάχνεσαι , να συγκρίνεις και να επηρεάζεσαι κιόλας .
Και θα σου εξηγήσω .

Στη δουλεια συναναστρέφομαι με πολλά άτομα τα οποία έχουν διαφορά κινητά .
Ένας από αυτούς είχε note 8 (τα I phone δεν τα ήθελε καθόλου )
Πήρε δώρο ένα I phone 11 και όταν συζήτησα μαζί του και τον ρώτησα πως σου φαίνεται μου απάντησε πολύ καλό γενικά .
Του λέω πως στο μόνο που υστερεί σημαντικά σε σχέση με το note8 είναι η οθόνη !
Γιατί μου λέει μια χαρά είναι (!) δεν βλέπω διαφορά .

Καταλαβαίνεις πως όταν κάποιος δεν ξέρει δεν επηρεάζεται και πολύ στο αν είναι oled .
Το ίδιο και η γυναίκα μου (και πολλές γυναίκες που απλά θέλουν να κάνουν την δουλεια τους ΟΠΩΣ ξέρουν τόσα χρόνια )
Όλοι αυτοί είναι αγοραστές συσκευών .

Όλοι αυτοί θέλουν ένα τηλέφωνο καλό σε γενικές γραμμές που θεωρούν πως αυτό μπορεί να τους το προσφέρει μόνο ένα μεγάλο brand.
Αυτό ισχύει γενικά .

dem

+100 περρισοτερες κοσμος θελει ενα πραγμα να βγαλει από το κουτί και να δουλεύει απροβλημάτιστα και να βγαζει περα την μερα απο θεμα αυτονομιας μόνο που δεν ξέρει ότι το να δουλεύει απροβλημάτιστα ένα κινιτο ειναι και το ποιο ακριβό κομμάτι του………..

SUPS 👨‍⚖️

Νομίζω θα ήταν καλύτερα μια δημοσκόπηση που θα μπορούσαμε να βάλουμε κατά σειρά προτίμησης σημαντικότητας τα παραπάνω για να βγεί πιο χρήσιμο συμπέρασμα…

Κώστας Βλαχάκης

Καλησπέρα, μπορείς να το κάνεις με το σχόλιό σου.

SUPS 👨‍⚖️

χαχα η αληθεια ειναι οτι ημουν ετοιμος ν τ γραψω! Συνεπως(με μικρες διαφορες) επεξεργαστης,τιμη, αυτονομια,καμερες,οθονη design & το λιγοτερο σημαντικο για εμενα ο ηχος με μεγαλη διαφορα απο τ υπολοιπα….Βεβαια στη κατηγορια design θα μπορουσε να συμπεριλαβει καποιος τς διαστασεις του κινητου…Τοτε εμενα ας πουμε 6.5-.6.7 ιντσες και βαρος >200 gr ειναι ικανες συνθηκες για να μου αποτρεψουν την αγορα συσκευης ανεξαρτητα των υπολοιπων χαρακτηριστικων….

John Real

Όσοι δίνουν σημασία στην μπαταρία σίγουρα δεν αγοράζουν Apple γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι με το ζόρι βγάζουν μια ημέρα και όταν σε κάνα χρόνο πέσει η μπαταρία και άλλο θα θέλουν μόνιμα να κουβαλάς power bank. Επίσης στα Apple χάνεις τμήμα της οθόνης λόγω τεράστιων notch με αποτέλεσμα ενώ πχ το pro max να λέει 6.5″ αλλά να είναι σαν να έχεις 6.3″.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.