Είναι το Xiaomi 13 Pro μια άξια συσκευή gaming;

xiaomi 13 pro, Είναι το Xiaomi 13 Pro μια άξια συσκευή gaming;

Στις 26 Φεβρουαρίου, η Xiaomi παρουσίασε την τελευταία της σειρά flagship smartphones, η οποία συμπεριλάμβανε το Χiaomi 13 Pro με τιμή 1299 ευρώ.

Η συσκευή εστιάζει στο τμήμα της κάμερας αλλά είναι εξοπλισμένοι με σύγχρονες προδιαγραφές απόδοσης, κάτι που την καθιστά κατάλληλη για gaming.

Το Xiaomi 13 Pro δεν είναι ένα gaming τηλέφωνο, ωστόσο έχει εξαιρετική απόδοση στα τμήματα της CPU, της οθόνης, της ψύξης και της μπαταρίας. Όλα όσα δηλαδή χρειάζεται ένας gamer από το τηλέφωνό του.

Εξοπλισμένο με το πιο πρόσφατο SoC της Qualcomm, το Snapdragon 8 Gen 2, το 13 Pro είναι ένα πραγματικό θηρίο που δε “μασάει” στις βαριές εργασίες. Η πολυαναμενόμενη premium ναυαρχίδα τροφοδοτείται επίσης από την GPU Adreno 740, η οποία προσφέρει επεξεργασία γραφικών υψηλού επιπέδου στην πλατφόρμα για φορητές συσκευές.

Το οκταπύρηνο τσιπ προσφέρει εντυπωσιακή απόδοση ενός πυρήνα με μέγιστη ταχύτητα ρολογιού έως και 3,2 MHz. Το τηλέφωνο διαθέτει επίσης 12 GB μνήμης RAM LPDDR5X, η οποία βοηθά στις ταχύτητες επεξεργασίας του.

CPU: 1x Prime core (με βάση το X3), έως 3,19 GHz
2x πυρήνες απόδοσης (βασισμένοι σε A715), έως 2,8 GHz
2x πυρήνες απόδοσης (βασισμένοι σε A710), έως 2,8 GHz
3x πυρήνες αποδοτικότητας (βασισμένοι σε A510), έως 2,0 GHz

Εκτός από τον δυνατό επεξεργαστή, το smartphone επιδεικνύει και ένα εξαιρετικά ισχυρό σύστημα ψύξης. Η τεχνολογία LiquidCool διαθέτει εξαιρετικά μεγάλο VC και φύλλα γραφίτη πολλαπλών στρώσεων για να βοηθήσει τη διαδικασία ψύξης.

Παίζοντας βαριά παιχνίδια μπορεί να προκληθεί υπερθέρμανση, οδηγώντας σε πτώση της απόδοσης και, σε σπάνιες περιπτώσεις, καταστροφή των κυκλωμάτων του. Ένα καλό σύστημα υγρής ψύξης βοηθά στον έλεγχο της εσωτερικής θερμοκρασίας του τηλεφώνου, διατηρεί το γράφημα απόδοσης και προστατεύει τη συσκευή από ζημιές που σχετίζονται με τη θερμότητα.

Ακόμα, ο Xiaomi 13 Pro διαθέτει οθόνη WQHD+ AMOLED 6,73 ιντσών που υποστηρίζει δυναμικό ρυθμό ανανέωσης έως και 120 Hz και μπορεί να προσφέρει μέγιστη φωτεινότητα έως και 1900 nits σε λειτουργία HDR. Απόλαυση δηλαδή για τους gamers.

Το τηλέφωνο διαθέτει μπαταρία 4820 mAh και υποστηρίζει φόρτιση 120 W, επιτρέποντας στους χρήστες να πάρουν ένα πλήρως φορτισμένο τηλέφωνο σε 19 λεπτά (λειτουργία boost).

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι ένα τηλέφωνο παιχνιδιών, το πιο πρόσφατο κορυφαίο smartphone της Xiaomi είναι ένα win-win για τους mobile gamers που τους αρέσει η φωτογραφία. Αν δεν τους αφορά η κάμερα (ένα σαγηνευτικό setting τριπλής κάμερας με φακούς από τη Leica), καλύτερα να ελέγξουν και άλλες επιλογές.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Snapdragon Xiaomi

Xiaomi Civi 4 Pro: Επίσημα το πρώτο smartphone με Snapdragon 8s Gen 3

Η Xiaomi ανακοίνωσε επίσημα στην Κίνα το Civi 4 Pro, το πρώτο smartphone με το chipset Snapdragon 8s Gen 3.

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi HyperOS: Αυτές οι συσκευές θα αναβαθμιστούν το πρώτο εξάμηνο του 2024

Μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο των Xiaomi 14 και 14 Ultra στο MWC, κυκλοφόρησε το λεπτομερές πρόγραμμα κυκλοφορίας για το HyperOS.