Transcense, το app για άτομα με προβλήματα ακοής – χωρίς νοηματική

Όταν η τεχνολογία έρχεται να λύσει τα χέρια σε ανθρώπους με ειδικά προβλήματα υγείας τότε αυτό μόνο θετικό μπορεί να θεωρηθεί. Αυτό που κάνει το νέο project που ζητά χρηματοδότηση στο Indiegogo, είναι να μεταφράζει με ακρίβεια συζητήσεις και σε πραγματικό χρόνο για άτομα με προβλήματα ακοής.

Το app ονομάζεται Transcense και σύμφωνα με τους δημιουργούς του, τα άτομα με προβλήματα ακοής δεν αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε συζητήσεις 2 ατόμων διότι μπορούν να διαβάσουν τα χείλη, όταν όμως βρίσκονται σε συζητήσεις με περισσότερα άτομα, τότε υπάρχει πρόβλημα. Τα άτομα αυτά δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε μεγάλες παρέες ή τηλεδιασκέψεις.

Το Transcens έρχεται να λύσει το πρόβλημα καθώς αντιλαμβάνεται τις ομιλίες διαφορετικών ατόμων και τις μετατρέπει σε γραπτό λόγο με διαφορετικά χρώματα ανάλογα με το ποιος μιλάει. Επομένως κωφοί και άτομα με προβλήματα ακοής μπορούν να ακολουθήσουν τη συζήτηση που γίνεται και να λάβουν μέρος πιο εύκολα.

Οι ιδρυτές του ζητούν μέσω του Indiegogo 25.000 δολάρια για να αναπτύξουν περισσότερο την εφαρμογή. Έχουν καταφέρει να φτάσουν στα 6.135 δολάρια και απομένουν ακόμη 29 μέρες. Το Transcense βρίσκεται σε φάση private beta για Android συσκευές και οι δημιουργοί του θέλουν να δημιουργήσουν iOS και web version.

Δείτε το project στο Indiegogo

transcense, Transcense, το app για άτομα με προβλήματα ακοής – χωρίς νοηματική

transcense, Transcense, το app για άτομα με προβλήματα ακοής – χωρίς νοηματική

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Sony Sony Xperia Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Τα camera island που διέρρευσαν προδίδουν νέες μεγαλύτερες μονάδες

Τα προστατευτικά φακών από σκληρυμένο γυαλί για τα επερχόμενα Xperia 1 VI και 10 VI εμφανίστηκαν στο Rakuten Market της Ιαπωνίας.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X100s: Απολαύστε το σε όλο του το μεγαλείο

Η κινεζική vivo ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μια τριάδα τηλεφώνων υψηλής τεχνολογίας, τα X100s, X100s Pro και X100s Ultra.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.