Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής καρτών SIM θύμα της NSA και των Άγγλων

1

Η Gemalto είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής καρτών SIM στον κόσμο και είναι η εταιρεία που ευθύνεται για το εάν το κινητό θα συνδεθεί σε κάποιο από τα ασύρματα δίκτυα. Σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσε ο γνωστός πλέον Edward Snowden και δημοσίευσε το The Intercept, η Gemalto έπεσε θύμα της συντονισμένης επίθεσης που έγινε από την αμερικάνικη NSA και τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο στόχος της επίθεση ήταν να αποκτήσουν πρόσβαση στα κλειδιά κρυπτογράφησης που κρατούν διασφαλισμένα τα μηνύματα και τις τηλεφωνικές κλήσεις, έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθούν όσους θέλουν χωρίς να κινούν υποψίες ενώ παράλληλα η ίδια η Gemalto δεν είχε αντιληφθεί τι συνέβη.

Το 2010 δημιουργήθηκε μια ειδική ομάδα από άτομα και από τις δυο μυστικές υπηρεσίες, στη συνέχεια χρησιμοποίησαν κάποιο malware για να αποκτήσουν πρόσβαση στα δίκτυα της Gemaltο (και αργότερα στα δίκτυα άλλων εταιρειών). Μπήκαν σε λογαριασμούς υπαλλήλων για να πάρουν τις απαραίτητες πληροφορίες που θα τους οδηγούσαν στον στόχο που ήταν τα λεγόμενα “kis”. Με εκατομμύρια kis στη διάθεσή τους οι μυστικές υπηρεσίες μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν σε εργαλεία συλλογής δεδομένων, σε κρυπτογραφημένες επικοινωνίες όποτε θέλουν και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Βεβαίως οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι ή να πέσουμε θύματα παρακολούθησης διότι οι στόχοι των μυστικών υπηρεσιών είναι άλλοι, όμως το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο τελικά είναι σεβαστή και διασφαλισμένη η ιδιωτικότητα σήμερα.

sim cards

Πηγή

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
cghera

ούτε σεβαστή ούτε διασφαλισμένη. Απλά ανύπαρκτη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα