UMI X2S, Το πρώτο smartphone με τον οκταπύρηνο MediaTek MT6592

Smartphones

Το πρώτο smartphone που έχει στο εσωτερικό του τον οκταπύρηνο επεξεργαστή της MediaTek MT6592, είναι γεγονός και το κατασκεύασε η Κινέζικη UMI. Η συγκεκριμένη CPU μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως τον αριθμό των πυρήνων, αφού μπορούν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα μεταξύ τους. Η ανταγωνιστική πρόταση της Samsung, με τον Exynos 5 Octa, είναι γνωστό πως μπορεί να […]

Το πρώτο smartphone που έχει στο εσωτερικό του τον οκταπύρηνο επεξεργαστή της MediaTek MT6592, είναι γεγονός και το κατασκεύασε η Κινέζικη UMI. Η συγκεκριμένη CPU μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως τον αριθμό των πυρήνων, αφού μπορούν να λειτουργήσουν ανεξάρτητα μεταξύ τους. Η ανταγωνιστική πρόταση της Samsung, με τον Exynos 5 Octa, είναι γνωστό πως μπορεί να εκμεταλλευτεί μόνο τέσσερις πυρήνες κάθε φορά από τα δύο τετραπύρηνα στελεχη του, ανάλογα τις απαιτήσεις του συστήματος.

Το UMI X2S αποτελεί την εξέλιξη του X2 και διαθέτει οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 1080×1920 pixels, 2GB RAM και 32GB storage ενώ δεν λείπουν τεχνολογίες όπως οι WiFi, Bluetooth, GPS και NFC. Στο πίσω μέρος διαθέτει κάμερα 13MP με LED flash που είναι κατασκευασμένη από την Sony. Ο επεξεργαστής MediaTek MT6592 χρονίζεται στα 1.5GHz. Η τιμή του UMI X2S ανάλογα την έκδοση κυμαίνεται μεταξύ $245 και $327.

UMI X2S

Πηγή

Newsletter Techblog
Κάθε Παρασκευή στις 19:00 — smartphones, προσφορές, επιλογές. Χωρίς spam.

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου.

Σχόλια

  1. Darth Darth

    άραγε το θέμα με το GPS λύθηκε με το καινούργιο MTK?

  2. Κωστας Κωστας

    @Darth
    Εδω και χρονια φιλε……..εισαι κομματακι πισω στα πραματα μαλλον……..

  3. alxgiann alxgiann

    Δεν φταίει η ΜΤΚ, έχετε δει κανένα Lenovo, Oppo η άλλο “επώνυμο” με ΜΤΚ να έχει προβλημα; Το ανυπαρκτο quality control και R&D των φθηνων Κινέζων κατασκευαστων φταίει. Και το οτι προσπαθούν να βγάζουν απο την μυγα ξυγκι σε οτι κατασκευάζουν.

  4. Κωστας Κωστας

    Eχοντας παρει αρκετα επωνυμα (zte-lenovo κτλ) απο Κινα με mtk,2πυρινα,αλλα και 4πυρινα σε κανενα δεν ειχα προβλημα με το gps.Δοκιμαζοντας igo,dont panic και αλλα γνωστα προγραμματα
    πλοηγησης.
    Aλλα γραφουμε οτι ναναι καποιοι……παντελως ασχετοι…….

  5. Darth Darth

    @alxgiann
    oppo r819 (ευρωπαϊκό) και ένα lenovo P780 ναι μεν καλύτερα αλλα παλι έχουν πρόβλημα με καποια apps και το κλασσικό φαινόμενο “έχασα παντελώς όλους τους δορυφόρους με την μια όποτε γουστάρω” το έχουν

    @Κωστας βασικά ασχολούμαι πολύ με κινέζικα smartphone (ακομι και το κύριο μου κινιτο είναι κινέζικο απλός δεν φοράει mtk oppo find 5 ), ετσι όχι δεν είμαι πίσω (κατά τα άλλα αν δεν θες να ακούσεις εμένα ρίξε μια ματιά στο myphone στο κατάλληλο section θα σου λυθούν πολλές απορίες)

  6. thamos thamos

    εγω που εχω ενα android usb stick με mtk και 4.1.2 το wifi ειναι τερμα απαραδεκτο για να συνδεθει θελει οπτικη επαφη μεχρη 4m αποσταση μετρημενο.

  7. chris chris

    To τελευταίο εξάμηνο ασχολούμαι με mtk κινητά και έχω δει όλες τις καταστάσεις στο gps αλλά και wifi.Απο τελείως άχρηστο για σοβαρή χρήση (π.χ. jiayu κινητά),ελάχιστα καλύτερο (π.χ. umi x2 turbo),καλό που κάνεις άνετα πλοήγηση (π.χ. thl w7s) και άριστο π.χ. zte v967s
    Ενα πρόβλημα που υπάρχει με κάποιες ενδείξεις ότι να`ναι σε προγράμματα όπως endomondo λύνεται με μια εντολή στο build.prop
    Τα ίδια και στην ισχύ του wifi.Το thl w7s και το v967s μου έχουν wifi καλύτερο και απο επώνυμα κινητά.Ειναι καθαρά θέμα του κινέζου του πόση προσοχή θα δώσει σε αυτά τα θέματα.

  8. tech21man tech21man

    Μια και οι κινεζοι επιμενουν στο antutu, ηρθε διπλα διπλα με τους s600 εκτος και αν το κανουν optimize (ηταν πρωτοτυπο). Κατα τα αλλα ειναι λιγο να χαμε να λεγαμε οι οκτω πυρηνες, δλδ τπτ το ουσιαστικο, υποθετω οτι ειναι σε συνδυασμο με την τιμη αφου δεν φαινεται οπως παντα να ειναι κορυφαιο το chipset ενος mediatek (μεχρι και το 6589turbo ηταν πισω και απο tegra 3 συνολικα και στα γραφικα ειδικα).

  9. Kωστας Kωστας

    @Darth
    Δεν ριχνεις εσυ μια ματια στο επωνυμο zte 967 ας πουμε,να μας πεις τι λενε οι κατοχοι ……

  10. chris chris

    Ρίξτε μια ματιά στο θέμα του zte v967s αλλά και στου v987 στο myphone και θα δείτε οτι δεν υπάρχει η γκρίνια για το gps που υπάρχει σε άλλα κινέζικα.
    @techman21
    Αυτό ειναι το νόημα.Οι επώνυμοι στα λεφτά που πλασάρουν οι κινέζοι τον mtk65xx έχουν πολύ χειρότερες προτάσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ροή ειδήσεων