Ευθύνονται τα smartphones για τα δυστυχήματα στους δρόμους;

smartphone car accidents, Ευθύνονται τα smartphones για τα δυστυχήματα στους δρόμους;

Μέσα στο 2016, 37.461 άνθρωποι σκοτώθηκαν από αυτοκινητιστικό δυστύχημα στους δρόμους των ΗΠΑ, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 5.6% από την περασμένη χρονιά. Ωστόσο, η αύξηση ήταν μικρότερη από την αντίστοιχη 8.4%, που ήταν το 2015.

Οι αριθμοί που έδωσε η Εθνική Υπηρεσία Κυκλοφορίας και Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ, μπορεί να είναι μικρότεροι, αλλά άκρως ανησυχητικοί.

Τι φταίει όμως για τον τεράστιο αριθμό ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους στους δρόμους; Φταίει το smartphone για το οποίο έχει γίνει πολύς λόγος όλα αυτά τα χρόνια, και όχι άδικα;

Ωστόσο, περιστατικά που προκλήθηκαν από το texting κατά τη διάρκεια της οδήγησης ή από in-car τεχνολογία (στοιχεία που συμβάλλον στο να αποσπαστεί η προσοχή του οδηγού), μειώθηκαν κατά 2.2% το 2016 σε σύγκριση με το 2015. Συνολικά, λιγότερο από το 1.4% των μοιραίων ατυχημάτων οφείλεται στο κινητό τηλέφωνο. Τα ατυχήματα λόγω υπνηλίας μειώθηκαν επίσης. Άρα τι φταίει;

smartphone car accidents, Ευθύνονται τα smartphones για τα δυστυχήματα στους δρόμους;

Οι σημαντικότερες αιτίες είναι το αλκοόλ (αύξηση 1.7%), η ταχύτητα (+4%) και η μη χρήση ζώνης ασφαλείας (+4.9%). Οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν σε επιβατικά αυτοκίνητα SUVs, vans κλπ.

Αύξηση σημειώθηκε και στους θανάτους ατόμων που μοιράζονται τους δρόμους με τα αυτοκίνητα – πεζοί, ποδηλάτες, μοτοσικλετιστές. Ο αριθμός των πεζών έσπασε ρεκόρ από το 1990, το 2016, 492 πεζοί έχασαν τη ζωή τους από αυτοκίνητο (+9%), οι ποδηλάτες σημείωσαν επίσης ιστορικό υψηλό με 840 θανάτους.

smartphone car accidents, Ευθύνονται τα smartphones για τα δυστυχήματα στους δρόμους;

Όπως είπαμε, ο αριθμός των 37.461 ανθρώπων σε έναν χρόνο είναι τεράστιος από μόνος του, όμως τα αυτοκίνητα είναι ασφαλέστερα σήμερα σε σύγκριση με όλα τα προηγούμενα χρόνια. Συγκριτικά με 10 χρόνια πριν, ο αριθμός θανάτων στους δρόμους είναι μικρότερος, και η μείωση είναι ακόμη πιο σημαντική αν γίνει σύγκριση με πολλά χρόνια πριν. Ωστόσο, δεν αρκεί από μόνο του το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα είναι πιο ασφαλή. Οι θάνατοι πεζών και ποδηλατών, είναι σε ανησυχητικό σημείο και πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη για να εξαλειφθούν τα ατυχήματα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
chris07

110%

KnightRider

Δεν ευθύνονται τα smartphones αλλά οι οδηγοί !!!

Πραγματικά είναι πολύ σπαστικό να μην σκέφτονται να πάρουν ένα bluetooth ακουστικό ή να έχουν απλά συνδεδεμένο το κινητό τους με AUX στο CD Player του αυτοκινήτου ώστε να μην χρειάζεται να κρατάνε το κινητό στο χέρι. Δηλ τόσο πολύ δεν τους κόβει ???

30fill

Γιατί είναι πολύ δύσκολο οι αυτοκινητοβιομηχανίες να ενσωματώσουν στο βασικό εξοπλισμό το bluetooth. Απλή και φθηνή τεχνολογία που θα έπρεπε να βρίσκεται στα αυτοκίνητα εδώ και 15 χρόνια, ακόμη θεωρείται “έξτρα” στις περισσότερες εταιρίες.

bezilys

Ευθύνονται ΚΑΙ τα smartphones…..

jimaras

οχι φιλοι μου δεν ευθυνονται τα smartphnes αλλα εμεις οι ιδιοι!δεν μπορω να φανταστω οτι στο εξωτερικο υπαρχουν φαναρια για τους πεζους με τα smartphones επειδη δεν μπορουν να βαλουν λιγο το μυαλο τους να δουλεψει και να προσεχουν…σαν να παω να κλωτσησω μια κολωνα και να κατηγορησω την κολωνα που ηταν μπροστα μου…!σρυ για το ανοητο παιδικο παραδειγμα,αλλα ετσι καπως ειναι

kostas

Bluetooth στο αμάξι όπως είπε και προαναφερθέντας και γλυτώνεις πολλά τόσα απλά το προσωπικα το εφαρμόζω εδώ και μερικά χρόνια

Beowolf Ahates

Θέλει και ρώτημα?

Giorgoszio

Αν ευθύνονται λέει?! Εννοείται! Τώρα τελευταία άλλη μισά εξαπλώνεται, να γράφουν μήνυμα οι οδηγοί έχοντας το smartphone στο ύψος του τιμονιού.
Το προηγούμενο ΣΚ ήμουν στο ιστορικό ράλλυ Ελλάδας στη Λάρισα πηγαίνοντας κανονικά στην πορεία μου. Απέναντι μου βλέπω έρχεται αυτοκίνητο με νεαρή κοπέλα οδηγό το οποίο σιγα-σιγα παρεκκλίνει από το ρε της και έρχεται προς τα πάνω μου. Την κόρνα που πάτησα και τα καντήλια που της έριξα δεν περιγράφονται! Και αυτό γιατί είδα ότι έκανε αυτό που περιγράφω παραπάνω, το κινητό στη στεφάνη το τιμονιού κ έστελνε μήνυμα!
Γνώμη μου, στο νέο ΚΟΚ οδηγός με κινητό= 700€ πρόστιμο, όπως ακριβώς και η παραβίαση του κόκκινου!!!

ananias

Κάθε μέρα βλέπω οδηγούς με τηλ. αλλά δυστυχώς αυτή είναι η παιδεία μας, τι περιμένεις από οδηγούς με πληρωμένα διπλώματα!!!!!!!!1

johny

ευθυνονται λεει?οχι μονο ευθυνονται αλλα και η κουτση Μαρια που εχει διπλωμα και δεν ξερει και τι της γινεται μου μιλαει και στο κινητο τη στιγμη που οδηγαει.και ναι το κρατος θα μπορουσε να βγαλει πολλα λεφτα αν ηθελε.τι εκανες κυριε/κα μιλουσες στο κινητο την ωρα που οδηγουσες?500ρικο προστιμο για αρχη,και αν δεν τα δωσεις αμεσα ενα 700ρακι μεσω εφοριας,μεχρι και αφαιρεση διπλωματος στο τελεος.οχι τιποτα αλλο αλλα μερικοι περνουν στο λαιμο τους και αλλους ανθρωπους.θελεις να μιλησεις?ε ωραια βγαλε αλαρμ πιασε στην ακρη και μιλα.οι 80 στους 100 που οδηγανε με το τηλ στο χερι ειναι.και αν τους πεταχτει κατι στο δρομο το πατανε και στη συνεχεια το εγκαταλειπουν κιολας..προστικο και παλι προστιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.