VAIO Phone: Ανακοινώθηκε επίσημα το πρώτο smartphone

Όπως είχε ακουστεί εδώ και καιρό η Japan Industrial Partners, που έχει εξαγοράσει το VAIO PC brand ανακοίνωσε το πρώτο της smartphone το οποίο ονομάζει VAIO Phone (VA-10J), μιας και η επωνυμία είναι ήδη γνωστή στο κοινό. Αν και από τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχει κάτι ιδιαίτερο, τραβά το ενδιαφέρον επειδή είναι το πρώτο VAIO Phone.

Από τεχνικά χαρακτηριστικά έχουμε οθόνη 5 ιντσών LCD IPS με ανάλυση 1280×720 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 410 1.2GHz, 2GB μνήμη RAM, 4G συνδεσιμότητα, μπαταρία 2500 mAh (μη αποσπώμενη) που υπόσχεται 800 λεπτά ομιλίας, ενσωματωμένη μνήμη 16GB η οποία μπορεί να επεκταθεί μέσω microSD έως και 64GB. Έχει κάμερα 13 Megapixel, δεύτερη κάμερα 5 Megapixel και τρέχει Android 5.0 Lollipop.

To VAIO Phone έχει διαστάσεις 141.5×71.3×7.95 χλστ. και ζυγίζει 130 γρ. Θα είναι διαθέσιμο στην Ιαπωνία από την B-mobile με τιμή 420 δολάρια περίπου. Όσο για τις υπόλοιπες αγορές, σύμφωνα με πληροφορίες του Techblog, αν τα πάει καλά, μπορεί να το δούμε και στην Ευρώπη.

Πως σας φαίνεται;

vaio phone ανακοινώθηκε, VAIO Phone: Ανακοινώθηκε επίσημα το πρώτο smartphone

vaio phone ανακοινώθηκε, VAIO Phone: Ανακοινώθηκε επίσημα το πρώτο smartphone

vaio phone ανακοινώθηκε, VAIO Phone: Ανακοινώθηκε επίσημα το πρώτο smartphone

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Johnny

Μπραβο! Πολυ ωραια συσκευη μακαρι να εβγαινε καποια στιγμη στην Ελλαδα.

George

nexus 4 design η μονο εγω το βλεπω?

Kosmas

ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ για τα specs του.

koutsis

Ρε παιδιά παρα πολύ ακριβό για αυτά που προσφέρει! Ακου 420 $.
Π.χ το g2 που ειναι πολύ καλύτερο σε όλα και κοστίζει 250€ πλέον.

Δημήτρης

Τσιμπας ένα moto g στα 190 ευρώπουλα που είναι δικαρτουμπα, πολύ πιο όμορφο και με περισσότερα καλουδια. Μόνο στη ram κάνεις μια υποχώρηση αλλά κλάιν γιατί πετάει το εργαλείο. Επειδή έβαλαν το logo της vaio στη συσκευή θέλουν να μας ξεβρακωσουν…τσ τσ τσ.. Τελικά όντως η παρουσίαση του κουτιού είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Νίκος z1

Σαν nexus 4

Ninja

To Sony Z3 Compact είναι πολύ καλύτερο και εχει πεσει και η τιμη του χαμηλότερα από αυτό.

vtag

Θυμίζει Nexus 4 από πίσω!!! Κατα τα αλλά πολλά λεφτά για το τίποτα!!!

J.K

@George δεν το βλέπεις μόνο εσυ

Evangelos

Είναι δική μου εντύπωση ή βλέπετε και εσείς να πολλές εταιρείες να βγάζουν “ουσιαστικα” το ίδιο mid range τηλέφωνο δλδ οθόνη 5 – 5,5 ιντσες, ανάλυση 1280Χ720 μέχρι 300 ppi, επεξεργαστής snapdragon 400 ή 410 adreno 306 μπαταρία 2500 – 3000 mAh ?? πχ το ανωτέρω τηλέφωνο, lenovo vibe z2, sony aqua m4, desire 816 κα

chris

-Καλο σε χαρακτηριστικα για mid-range κινητο
-ακριβο ωστοσο για τα αυτα που προσφερει(υπαρχουν αλλες παρομοιες επιλογες με μικροτερη τιμη)
-στρατηγικο λαθος της sony:αν θελει να μπει δυναμικα με μια νεα σειρα,ειδικα μια εταιρια που στις πωλησεις εχει προβλημα,δεν προσφερει μονο ενα κινητο με mid-range χαρακτηριστικα(και σε τετοια απαραδεκτη τιμη)αλλα και ενα κινητο hi-end ωστε να σπρωξει την νεα σειρα και να τραβηξει τα βλεμματα.Ας παρει παραδειγμα απο την lg που οταν αποφασισε την επανοδο στα smartphone και μαλιστα με νεα σειρα,οι τιμες των ναυαρχιδων της και του lg g2 αρχικα και του g3 μετεπειτα,ηταν σαφως χαμηλοτερες απο τις τιμες των ναυαρχιδων ανταγωνιστικων εταιριων και μαλιστα προσφεροντας τα ιδια χαρακτηριστικα συν καποιες πετυχημενες καινοτομιες.
Εν τελει,η λαθος στρατηγικη της sony θα την στρεψει στο τελος μονο στο Playstation….

Sot11

1. Ίδιο με Nexus 4
2. Πανάκριβο για τα χαρακτηριστικά του
3. Δεν έχει καν λογο ύπαρξης για εμένα, τίποτα καινουριο!

Γιάννης

@Chris Δεν είναι Sony. Όπως λέει και στην αρχή του άρθρου, το βγάζει η εταιρία που αγόρασε το brand vaio. Και θα πάει άπατη σ αυτά τα λεφτά.

Τάσος ο Ν.

Θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους στο θέμα ομοιότητας. Μοιάζει πολύ με το Nexus 4, απο την τοποθέτηση του ηχείου, μέχρι τις γωνίες και το υλικό κατασκευής (στα πλάγια είναι αυτό rubber style πλαστικό όπως και στο N4). Δεν πιστεύω να το δούμε επίσημα Ευρώπη, γιατί μου φαίνεται πολύ δυσοίωνο το μέλλον του…

steliosGR

Ok, καλο ειναι εμφανισιακα (ναι,το ειπαμε, nexus 4) ψιλοκαλα χαρακτηριστικά για mid range, αλλα οσο και να “μετραει” το brand “vaio” ειναι πανακριβο. Δεν παει πουθενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.

Smartphones Android Apple featured

Η μετάβαση από iPhone σε Android θα γίνει πολύ πιο εύκολη του χρόνου

H Apple προχωρά σε πολλές άλλες αλλαγές για να συμμορφωθεί με τους όρους του νόμου για τις ψηφιακές αγορές.