Vivo: Ετοιμάζει smartphone με slider μηχανισμό και μηδενικά bezels

Vivo, Vivo: Ετοιμάζει smartphone με slider μηχανισμό και μηδενικά bezels

Η Vivo είναι γνωστή για τον εντυπωσιακό και καινοτόμο σχεδιασμό των smartphone της. Ήταν η πρώτη εταιρεία που κυκλοφόρησε έξυπνο τηλέφωνο με in-display fingerprint scanner και pop-up κάμερα. Ωστόσο, δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη ένα smartphone με slider μηχανισμό.

Έρχεται το επόμενο ΝΕΧ smartphone

Τελικά, η Vivo κατέθεσε διπλώματα ευρεσιτεχνίας για ένα νέο έξυπνο τηλέφωνο με slider μηχανισμό. Το συνολικό design του smartphone θυμίζει αυτό των Oppo Find X, Xiaomi Mi MIX 3, Honor Magic 2 3D, και Lenovo Z5 Pro.

Πρόκειται για μία υλοποίηση που δεν υιοθετήθηκε από πολλές εταιρείες, και εγκαταλείφθηκε πολύ γρήγορα, με τις κατασκευάστριες να στρέφονται σε άλλες λύσεις, όπως η pop-up κάμερα. Γιατί λοιπόν η Vivo χρησιμοποιεί κάτι που φαινομενικά έχει αποτύχει;

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα των slider μηχανισμών είναι η μειωμένη αντοχή τους. Ίσως η εταιρεία βρήκε τρόπο να ενισχύσει τον μηχανισμό χωρίς να μεγαλώσει τις διαστάσεις του και το πάχος του smartphone.

Στις εικόνες που συνοδεύουν την πατέντα, βλέπουμε ότι η Vivo έχει τοποθετήσει στο κινούμενο κομμάτι την κύρια κάμερα μαζί με το LED flash, ενώ στο κύριο σώμα του smartphone υπάρχουν τρεις ακόμα αισθητήρες.

Επιπλέον, θα περίμενε κανείς η ολίσθηση του κινούμενου τμήματος να αποκαλύπτει την selfie κάμερα του smartphone. Ωστόσο, στις εικόνες βλέπουμε έναν κενό χώρο. Οπότε, ίσως η Vivo έχει σχεδιάσει το συγκεκριμένο τμήμα του έξυπνου τηλεφώνου ως ενιαίο χώρο που θα μπορούσε να φιλοξενεί διάφορους αισθητήρες, κάποιο ηχείο, ή ακόμα και οθόνη.

Η αναλογία της κύριας οθόνης φαίνεται να είναι 21:9 και τα bezels παρουσιάζονται μηδενικά. Κρίνοντας λοιπόν από το ιδιαίτερο design του έξυπνου τηλεφώνου, και με βάση τη μέχρι σήμερα δράση της Vivo, ενδεχομένως η πατέντα αφορά κάποιο επερχόμενο NEX smartphone.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X100 Ultra: Μια επαγγελματική κάμερα που μπορεί να κάνει τηλέφωνα

Το X100 Pro της vivo διαθέτει ήδη μια καταπληκτική κάμερα, μία από τις καλύτερες που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες σε smartphone.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 και X100 αποκτούν υποστήριξη 5.5G μέσω ΟΤΑ ενημέρωσης

Την περασμένη εβδομάδα η China Mobile ανακοίνωσε την επίσημη κυκλοφορία του 5G-Advanced (γνωστό και ως 5.5G) στο δίκτυό της.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Διέρρευσαν τιμή και επιλογές αποθήκευσης πριν την κυκλοφορία

Η σειρά vivo X Fold 3 πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της στις 26 Μαρτίου μαζί με άλλες συσκευές της εταιρείας.