Vivo: Κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μία σειρά από ανεστραμμένα notches

Vivo, Vivo: Κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μία σειρά από ανεστραμμένα notches

Οι κατασκευαστές smartphone προσπαθούν να βρουν λύσεις για να απαλλαγούν από τα bezels. Η Vivo για παράδειγμα δημιούργησε την πιο ενδιαφέρουσα λύση από όλες, η οποία επιτρέπει fullscreen εμπειρία και υψηλή αναλογία οθόνης προς σώμα, χωρίς notches και punch holes. Η λύση αυτή δεν είναι άλλη από την pop-up κάμερα, την οποία μας παρουσίασε για πρώτη φορά με το Vivo NEX.

Ωστόσο, η Vivo δεν σταματά να ψάχνει την πιο ιδανική λύση, και γι’ αυτό πρόσφατα κατέθεσε δύο νέα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για κάποια αρκετά διαφορετικά σχέδια smartphones.

Στις φωτογραφίες του διπλώματος θα δούμε το notch να επιστρέφει, όχι όμως όπως το περιμέναμε αφού είναι αντεστραμμένο. Και τα δύο smartphones των εικόνων έχουν notches τα οποία δεν παρεμβάλλονται στην οθόνη, αντ ‘αυτού, προεξέχουν από το κινητό.

Vivo, Vivo: Κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μία σειρά από ανεστραμμένα notches

Στην πρώτη περίπτωση, βλέπουμε ένα είδος μισοφέγγαρου, το οποίο εξέχει ομοιόμορφα από την πάνω πλευρά του τηλεφώνου, έχει δύο κάμερες και ένα ακουστικό στο κέντρο. Μία λύση που θα μπορούσε εν μέρη να είναι αποδεκτή.

Vivo, Vivo: Κατέθεσε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μία σειρά από ανεστραμμένα notches

Όμως, στη δεύτερη ο σχεδιασμός του smartphone είναι υπερβολικά παράξενος. Εδώ υπάρχουν δύο ξεχωριστά waterdrop notches, τα οποία εξέχουν στο πάνω μέρος τη συσκευής, και κάθε ένα από αυτά φιλοξενεί μία κάμερα.

Κρίνοντας από τη συνολική σχεδίαση, οι δύο συσκευές φαίνεται να είναι είτε entry-level είτε mid-range. Πέρα από τα ανεστραμμένα notches τα δύο Vivo smartphones έχουν παχύτερα bezels και κλασική θύρα ακουστικών. Στην κάτω πλευρά έχουν θέση για ένα μονοφωνικό ηχείο, και στο πίσω μέρος υπάρχει εγκοπή είτε για μονή κάμερα με LED flash είτε για διπλή.

Προς στιγμήν είναι άγνωστο αν αυτά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας θα γίνουν ποτέ πραγματικότητα, αλλά ένα είναι σίγουρο, η Vivo προσπαθεί να βρει λύση για allscreen οθόνες χωρίς την ανάγκη χρήσης ειδικού μηχανισμού, ο οποίος αυξάνει το κόστος της συσκευής.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimos

Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιως!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3: Διέρρευσε η ημερομηνία λανσαρίσματος

Πολλές φήμες έχουν κυκλοφορήσει για τα επερχόμενα αναδιπλούμενα της vivo, μεταξύ των οποίων κι ότι το λανσάρισμα θα γίνει στο τέλος του μήνα.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3: “Έσπασε” το AnTuTu με τον Snapdragon 8 Gen 3

H σειρά vivo X Fold 3, η οποία περιλαμβάνει τα vivo X Fold 3 και vivo X Fold 3 Pro, αναμένεται παρουσιαστούν αυτόν τον μήνα στην Κίνα.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X100s: Έρχεται με επίπεδη οθόνη, επίπεδο πλαίσιο και νέο χρώμα

Το vivo X100 έγινε διαθέσιμο στην Κίνα τον περασμένο Νοέμβριο και η εταιρεία ετοιμάζει τώρα μια μικρή ανανέωση του μοντέλου.