vivo X90 Pro: Ήρθε και αλλάζει τη φωτογραφία

vivo X90 Pro, vivo X90 Pro: Ήρθε και αλλάζει τη φωτογραφία

Το vivo X90 Pro είναι εδώ και ήρθε να αλλάξει τη φωτογραφία στα smartphones, με ένα σύνολο που ξεχωρίζει τόσο για τις επιδόσεις του, αλλά και για το flagship σχεδιασμό και τις δυνατότητές του στη λήψη φωτογραφιών και video υψηλής ανάλυσης. Όλα αυτά έρχονται σε συνδυασμό με τη συνεργασία της vivo με τη ZEISS, με τον κύριο φακό των 50MP να έχει μέγεθος 1 ίντσας και να εξασφαλίζει τη λήψη 43% περισσότερου φωτός, με τον αισθητήρα IMX989 να είναι ο μεγαλύτερος της αγοράς.

Σχεδιασμός που μαγνητίζει

Από τα πρώτα λεπτά που θα κρατήσουμε στα χέρια μας το vivo X90 Pro θα καταλάβουμε αμέσως πως πρέπει να σχεδιάζεται ένα στιβαρό flagship smartphone των 214.85 γραμμαρίων, σε ένα κομψό σύνολο, με το πίσω μέρος που είναι κατασκευασμένο από vegan δέρμα να αφήνει μια ευχάριστη αίσθηση στο χέρι, και την τριπλή κάμερα να κερδίζει τις εντυπώσεις όχι μόνο για το σχεδιασμό της αλλά και για τις επιδόσεις σε όλες τις συνθήκες φωτισμού.

Οθόνη που ξεχωρίζει

Η μπροστινή πλευρά του vivo X90 Pro ξεχωρίζει λόγω της curved οθόνης των 6.78 ιντσών τεχνολογίας AMOLED, με νέα λειτουργία Zeiss για ακριβή αναπαραγωγή των χρωμάτων, που τρέχει στα 120Hz με ανάλυση 2800×1260 pixels, φωτεινότητα που φτάνει τα 1300 nits και δυνατότητα αναπαραγωγής HDR 10+ υλικού, ενώ δε θα πρέπει αν ξεχάσουμε το ότι μέσα στην οθόνη βρίσκεται και o αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων για γρήγορο ξεκλείδωμα της συσκευής. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς για να έχει μια οθόνη όπου τα πάντα κινούνται ταχύτατα και ταυτόχρονα ομαλά, χωρίς ίχνος καθυστέρησης, με ζωντανά χρώματα αλλά και τεχνολογία Ultra Vision για καλύτερη προστασία των ματιών από το μπλε φως, προσφέροντας μια ξεκούραστη και συναρπαστική εμπειρία χρήσης.

vivo X90 Pro, vivo X90 Pro: Ήρθε και αλλάζει τη φωτογραφία

Πλούσιος εσωτερικός κόσμος

Η ομορφιά του vivo X90 Pro δε βρίσκεται μόνο στο εξωτερικό του, μιας και προχωρώντας στο εσωτερικό της συσκευής θα βρούμε τον επεξεργαστή Dimensity 9200 της Mediatek, που βασίζεται στην αρχιτεκτονική των 4nm, αλλά και το αποκλειστικό vivo V2 chip που βελτιώνει τόσο την εικόνα όσο και τα γραφικά κατά την αναπαραγωγή των games, ενώ ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά στη συνεργασία τους είναι η μείωση της κατανάλωσης μπαταρίας, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής της συσκευής και συνεπώς της χρήσης της.

Δε θα πρέπει να παραλείψουμε το ότι μαζί με τον επεξεργαστή θα βρούμε και 12GB μνήμης RAM που εξασφαλίζουν, σε συνεργασία με τον επεξεργαστή, μια ομαλή χρήση ακόμα και όταν έχουμε πολλαπλές ενεργές εφαρμογές, ενώ τα 256GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου, θα μας αποβάλλει το άγχος για το αν θα χωρέσουν οι εφαρμογές, οι φωτογραφίες και τα video στη συσκευή μας, κάτι το οποίο αποτελεί παραπάνω από μια ευχάριστη προσθήκη.

Η συσκευή τρέχει Android 13 μέσα το custom περιβάλλον FunTouch OS 13 της vivo, για 3 χρόνια αναβαθμίσεις λειτουργικού συστήματος και 4 χρόνια αναβαθμίσεις ασφαλείας. Το vivo X90 Pro είναι εφοδιασμένο με πιστοποίηση IP68 για αντοχή σε σκόνη και νερό, ενώ η αυτονομία του είναι πέρα για πέρα ικανοποιητική με τη μπαταρία των 4870mAh, η οποία βασίζεται σε φόρτιση 120W με αποτέλεσμα να φορτίζει πλήρως σε λιγότερο από 30 λεπτά, ενώ παρέχεται και ασύρματη φόρτιση 50W.

Ένα smartphone τέτοιου επιπέδου δε θα είχε κάτι λιγότερο από ένα σύστημα ψύξης που διαχέει την ψύξη σε κάθε σημείο που αρχίζει να ζεσταίνεται, με το μεγάλο Vapor Champer των 24 στρωμάτων να παρέχει ακόμα καλύτερη ψύξη όποτε αυτό χρειαστεί, εξαφανίζοντας κάθε υποψία lag και υπερθέρμανσης που μπορεί να επηρεάσει τις επιδόσεις και την εμπειρία χρήσης, είτε αυτή έχει να κάνει με τη δουλειά μας ή τη διασκέδασή μας.

vivo X90 Pro, vivo X90 Pro: Ήρθε και αλλάζει τη φωτογραφία

Σύστημα κάμερας με φακό ZEISS 1 ίντσας για καθαρές λήψεις

Η vivo κάνει και πάλι τη διαφορά και σε συνεργασία με τη ZEISS, εφοδιάζει το vivo X90 Pro με σύστημα κάμερας που επαναπροσδιορίζει τη λήψη φωτογραφιών και video, ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτό γίνεται πραγματικότητα με το σύστημα κάμερας στο πίσω μέρος της συσκευής, όπου θα βρούμε τον portrait φακό των 50MP με f/1.6, τον ultra-wide φακό των 12MP με f/2.0 αλλά και τον κύριο φακό της 1 ίντσας στα 50MP με f/1.75 οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS) σχεδιασμένος από τη vivo που δίνει τη δυνατότητα σταθεροποίησης διπλάσια από το τυπικό OIS, ενώ ο αισθητήρας dTOF εξασφαλίζει ακόμα πιο καθαρές λήψεις σε νυχτερινές σκηνές χάρη στην ταχύτερη εστίαση.

Επιπλέον, οι φακοί και τα οπτικά μέρη Zeiss διαθέτουν επίστρωση T-Coating για καθαρές φωτογραφίες χωρίς αντανακλάσεις, ενώ ο γυάλινος φακός της Corning προσφέρει αντοχή σε φθορές από χτυπήματα και γρατζουνιές. Όσον αφορά το φακό μεγέθους 1 ίντσας, μας εξασφαλίζει τη λήψη 43% περισσότερου φωτός στις φωτογραφίες μας, με τον αισθητήρα IMX989 να είναι ο μεγαλύτερος της αγοράς, και το αποτέλεσμα να αποζημιώνει το χρήστη, ακόμα και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών λήψεων.

Φαίνεται πως η vivo έχει εστιάσει στις νυχτερινές λήψεις καθώς με το πλήθος των ρυθμίσεων που διαθέτει για φωτογραφήσεις και βιντεοσκοπήσεις τη νύχτα αλλά και με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, τα αποτελέσματα είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακά, με τις λήψεις μας να είναι γεμάτες φως, λεπτομέρειες και χρώματα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ρύθμισης για τη λήψη φωτογραφιών του έναστρου ουρανού και του φεγγαριού, γεμάτες λεπτομέρειες και φυσικά χρώματα.

vivo X90 Pro, vivo X90 Pro: Ήρθε και αλλάζει τη φωτογραφία

Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε πως και στη μπροστινή κάμερα των 32MP, η vivo έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή καθώς οι selfie λήψεις αποκτούν άλλον αέρα, με χρώματα και λεπτομέρειες που τις κάνουν ακόμα πιο φυσικές και αληθινές, με 5 διαφορετικά είδη πορτραίτων αλλά και κινηματογραφικό video bokeh με ομαλή ροή χάρη στον αυξημένο ρυθμό καρέ, σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές, με αποτέλεσμα τη δημιουργία υψηλής αισθητικής video.

Το vivo X90 Pro έχει έρθει για να μας δείξει πως μπορεί να αλλάξει τη φωτογραφία, μέσα από μια στιβαρή κατασκευή που ξεχωρίζει για τις επιδόσεις αλλά και τις δυνατότητες καταγραφής εικόνας και video με τη σφραγίδα της ZEISS. Το αποτέλεσμα είναι ένα πλήρες και σύγχρονο flagship smartphone που θα ικανοποιήσει κάθε χρήστη που επιθυμεί μια αξιόπιστη συσκευή για κάθε χρήση που μπορεί να το χρειαστεί, με δυνατότητες που θέτουν τα standard της φωτογραφίας στα smartphone, πολύ ψηλά.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X100 Ultra: Μια επαγγελματική κάμερα που μπορεί να κάνει τηλέφωνα

Το X100 Pro της vivo διαθέτει ήδη μια καταπληκτική κάμερα, μία από τις καλύτερες που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες σε smartphone.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 και X100 αποκτούν υποστήριξη 5.5G μέσω ΟΤΑ ενημέρωσης

Την περασμένη εβδομάδα η China Mobile ανακοίνωσε την επίσημη κυκλοφορία του 5G-Advanced (γνωστό και ως 5.5G) στο δίκτυό της.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Διέρρευσαν τιμή και επιλογές αποθήκευσης πριν την κυκλοφορία

Η σειρά vivo X Fold 3 πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της στις 26 Μαρτίου μαζί με άλλες συσκευές της εταιρείας.