vivo X90 Pro: Ο μεγάλος αισθητήρας 1 ίντσας κάνει τη διαφορά

vivo X90 Pro, vivo X90 Pro: Ο μεγάλος αισθητήρας 1 ίντσας κάνει τη διαφορά

Η vivo και η ZEISS πορεύονται για άλλη μια φορά μαζί, στο vivo X90 Pro, το οποίο φέρει σύστημα κάμερας στο πίσω μέρος το οποίο επαναπροσδιορίζει τη φωτογραφία και το video στα smartphone, ακόμα και τη νύχτα. Αυτή η φωτογραφική πανδαισία γίνεται πραγματικότητα με το portrait φακό των 50MP με κλείστρο f/1.6, τον ultra-wide φακό των 12MP με f/2.0 αλλά και τον κύριο φακό της 1 ίντσας στα 50MP με f/1.75 οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS) σχεδιασμένος από τη vivo που δίνει τη δυνατότητα σταθεροποίησης διπλάσια από το τυπικό OIS, ενώ ο αισθητήρας dTOF εξασφαλίζει ακόμα πιο καθαρές λήψεις σε νυχτερινές σκηνές χάρη στην ταχύτερη εστίαση.

Αποκτήστε το vivo X90 Pro από το ηλεκτρονικό κατάστημα You.gr

Ο αισθητήρας που “κλέβει” την παράσταση είναι ο IMX989 μεγέθους 1 ίντσας (50MP) και κατασκευής SONY, ο οποίος μας εξασφαλίζει τη λήψη 43% περισσότερου φωτός στις φωτογραφίες μας, με τον αισθητήρα να είναι ο μεγαλύτερος της αγοράς και προσφέρει μια σειρά προηγμένων λειτουργιών για υψηλής ποιότητας φωτογραφίες και βίντεο από smartphone, ακόμα και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών λήψεων. Διαθέτει 8 στρώσεις γυαλιού, δηλαδή 8 οπτικά μέρη, ένα εκ των οποίων είναι από γυαλί, με τα pixel που στην ουσία είναι 4-σε-1, διαθέτουν 15% μεγαλύτερο μέγεθος και όλα αυτά συμβάλλουν στην απορρόφηση ακόμα μεγαλύτερης ποσότητας φωτός, ενώ το bokeh πορτραίτου και οι HD αλγόριθμοι είναι και αυτοί αναβαθμισμένοι.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του αισθητήρα της 1 ίντσας είναι το ότι το μεγάλο του μέγεθος επιτρέπει την είσοδο περισσότερου φωτός που μεταφράζεται σε λεπτομερή και ευκρινή λήψη εικόνων και έχει υψηλό δυναμικό εύρος, επιτρέποντας καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό και ακριβέστερη αναπαραγωγή των χρωμάτων. Ένα άλλο αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του IMX989 είναι το γρήγορο σύστημα αυτόματης εστίασης που έχει ως αποτέλεσμα να φωτογραφίσετε γρήγορα και ευκρινή στιγμιότυπα όπου τα θέματά σας θα είναι πάντα καθαρά και εστιασμένα.

Επιπλέον, θα πρέπει να αναφέρουμε πως τα οπτικά μέρη Zeiss διαθέτουν επίστρωση T-Coating που εξασφαλίζει καθαρές φωτογραφίες χωρίς αντανακλάσεις, ενώ ο γυάλινος φακός της Corning προσφέρει αντοχή σε φθορές από χτυπήματα και γρατζουνιές. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι πως η vivo έχει εστιάσει στις νυχτερινές λήψεις καθώς με το πλήθος των ρυθμίσεων που διαθέτει για τις νυχτερινές λήψεις σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιάζουν. Οι λήψεις μας είναι γεμάτες φως, λεπτομέρειες και χρώματα, ενώ υπάρχει και η ρύθμιση για τη λήψη φωτογραφιών του έναστρου ουρανού αλλά και του φεγγαριού, με τα χρώματα να είναι φυσικά και τις λεπτομέρειες να δίνουν άλλο τόνο στις φωτογραφίες, και όλα αυτά χωρίς να έχουμε στημένο κάποιο τρίποδο.

Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε πως το στυλ των εμβληματικών φακών της Zeiss έχει φτάσει πλέον και στην μπροστινή κάμερα του vivo X90 Pro, η οποία φτάνει τα 32MP, με τα στυλ πορτραίτου bokeh προερχόμενα από τους φακούς της Zeiss, όπως Sonnar, Planar και Distagon, cinematic και biotar, να ανεβάζουν το επίπεδο της ποιότητας των λήψεών μας. Η διαφορά στην ποιότητα είναι επίσης εμφανης και στο κινηματογραφικό video bokeh το οποίο έχει αναλογία 2:39.1 και κάνει τα video να εμφανίζονται με ομαλή ροή χάρη στον αυξημένο ρυθμό καρέ, σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές, με αποτέλεσμα τη δημιουργία υψηλής αισθητικής video.

vivo X90 Pro, vivo X90 Pro: Ο μεγάλος αισθητήρας 1 ίντσας κάνει τη διαφορά

Στον τομέα της καταγραφής των video, η vivo φέρνει το 4Κ Ultra sensing νυχτερινό βίντεο, το οποίο χάρη στο μεγάλο αισθητήρα και τους αναβαθμισμένους αλγόριθμους που διαθέτει το X90 Pro, προσφέρει τέτοια φωτοευαισθησία σε πολύ σκοτεινά περιβάλλοντα, που σε συνδυασμό με το vivo V2 chip, που βελτιώνει τόσο την εικόνα όσο και τα γραφικά των games, εξασφαλίζει μέγιστη ευκρίνεια εικόνας. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε πως με το 4K HDR Night Video που διαθέτει το X90 Pro, μπορούμε να δούμε τα αληθινά χρώματα του κόσμου ακόμα και τη νύχτα, μιας και η λήψη καθαρών νυχτερινών video αλλά και η ανίχνευση σκηνών υψηλής αντίθεσης, δίνουν τη δυνατότητα στη συσκευή να ενισχύσει ανάλογα τη φωτεινότητα και τη διαύγεια της εικόνας.

Το AI Night Mode είναι μια ακόμα ρύθμιση που έρχεται να δώσει έναν πιο καλλιτεχνικό και ατμοσφαιρικό τόνο στις νυχτερινές λήψεις, μιας και προσφέρει δυναμικό εύρος απεικόνισης μέχρι και 15EV, ενώ τα φυσικά χρώματα ZEISS, κάνουν τις νυχτερινές εικόνες ακόμα πιο ρεαλιστικές, τονίζοντας τις όμορφες θερμές και ψυχρές αντιθέσεις τόνου. Βελτιώσεις ωστόσο εμφανίζονται και στη λήψη πορτραίτων, με τις ευλογίες της Zeiss, όπου το Cine-flare portrait προσομοιώνει το εφέ των κινηματογραφικών φακών Zeiss, με ελεγχόμενα μπλε flare τα οποία εξαλείφουν το υπερβολικά σκούρο φόντο και τους θαμπούς τόνους. Μπορούμε στην ουσία να δημιουργήσουμε καλαίσθητα flare όπου θέλουμε στα πορτραίτα μας, δίνοντάς τους μια καλλιτεχνική αίσθηση, ενώ χρησιμοποιείται και ένας αλγόριθμος για τη βελτίωση της ευκρίνειας των πορτραίτων στον οπίσθιο φωτισμό.

Το X90 Pro, το οποίο πληροί τα πρότυπα πιστοποίησης της Zeiss, είναι εξοπλισμένο με τον αλγόριθμο ZEISS Φυσικό χρώμα 2.0, ο οποίος βοηθάει τη συσκευή στην αναπαραγωγή χρωμάτων όπως τα αντιλαμβάνονται τα ανθρώπινα μάτια, με τα οφέλη να είναι πολλαπλά. Μπορούμε πλέον να αποτυπώσουμε τα φυσικά χρώματα που βλέπουν τα μάτια μας, με τον αλγόριθμο να βελτιστοποιεί τις χρωματικές στρώσεις κάθε φωτογραφίας και να ζωντανεύει τα αυθεντικά χρώματα, κάνοντας τις εικόνες μας να ξεχειλίζουν από ενέργεια.

Αποκτήστε το vivo X90 Pro από το ηλεκτρονικό κατάστημα You.gr

Η vivo φέρνει στο X90 Pro ό,τι καλύτερο υπάρχει στον τομέα της λήψης φωτογραφιών και video, τόσο για την ημέρα όσο και για τη νύχτα, με τις ευλογίες της ZEISS. Το hardware, που περιλαμβάνει το φακό της 1 ίντσας από τη Zeiss που έχει κατασκευαστεί από τη SONY, σε συνδυασμό με το software και την τεχνητή νοημοσύνη, αλλάζει την καταγραφή φωτογραφιών και video, απογειώνοντας την εμπειρία της φωτογραφίας στα smartphone, ικανοποιώντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς χρήστες.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo S19 & S19 Pro: Με κάμερες 50MP μπροστά και πίσω – εντυπωσιακές μπαταρίες

Η σειρά vivo S19 έφτασε με πάθος για τη φωτογραφία και με μια ισχυρή μπαταρία, φέρνοντας δύο μοντέλα – απλό και Pro – με το μοντέλο Pro να διαθέτει περισσότερη επεξεργαστική ισχύ και μια επιπλέον κάμερα.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo Y200 Pro: Με οθόνη OLED 120 Hz και επεξεργαστή Snapdragon 695

Tο vivo Y200 Pro είναι το νέο τσιπ της εταιρείας με το τσιπ Snapdragon 695 της Qualcomm στο τιμόνι και τιμή γύρω στα 275 ευρώ.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold3 Pro: Θα μπορούσε να γίνει παγκόσμιο τον Ιουνιο

Η Vivo κυκλοφόρησε το κορυφαίο αναδιπλούμενο smartphone της, το X Fold3 Pro, τον Μάρτιο, αλλά η συσκευή είναι αποκλειστικά διαθέσιμη στην Κίνα.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X100 Ultra: Επίσημο με κάμερα τηλεφακό 200MP

Tο Vivo X100 Ultra είναι πλέον επίσημο καθώς παρουσιάστηκε σε μια εκδήλωση στην Κίνα μαζί με το Vivo X100s και το Vivo X100s Pro.