vivo X90 Pro: Τι προσφέρει ο αισθητήρας μιας ίντσας

vivo x90 pro, vivo X90 Pro: Τι προσφέρει ο αισθητήρας μιας ίντσας

Το vivo X90 Pro έφτασε με τον εντυπωσιακό, θηριώδη αισθητήρα Sony IMX989 μίας ίντσας, τον μεγαλύτερο μέχρι σήμερα στον κλάδο. Aυτός υποστηρίζεται από το νέο τσιπ ISP vivo V2. O Sony IMX989 είναι ένας ισχυρός και ευέλικτος αισθητήρας εικόνας που προσφέρει μια σειρά προηγμένων λειτουργιών για υψηλής ποιότητας φωτογραφίες και βίντεο από smartphone.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του IMX989 είναι το μήκος του. Αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος αισθητήρας κάμερας smartphone. Καθώς είναι αισθητήρας 1 ίντσας, διαθέτει αρκετό χώρο για να επιτρέπει περισσότερο φως για απίστευτα λεπτομερή και ευκρινή λήψη εικόνων. Διαθέτει επίσης υψηλό δυναμικό εύρος, επιτρέποντας καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό και ακριβέστερη αναπαραγωγή χρωμάτων. Χρησιμοποιεί επίσης μια συστοιχία φίλτρων χρωμάτων Quad Bayer, η οποία επιτρέπει βελτιωμένη ευαισθησία στο φως και μειωμένο θόρυβο εικόνας.

Έχει μεγάλο διάφραγμα f/1.75 και μέγεθος pixel 3,2 μm (4 σε 1) που αυξάνει την πρόσληψη φωτός ανά pixel κατά 43 τα εκατό, επιτρέποντας φωτεινότερες και καθαρότερες νυχτερινές λήψεις.

Συνοπτικά, στο σύστημα κάμερας στο πίσω μέρος της συσκευής θα βρούμε τον portrait φακό των 50MP με f/1.6, τον ultra-wide φακό των 12MP με f/2.0 αλλά και τον κύριο φακό της 1 ίντσας στα 50MP με f/1.75 οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS) σχεδιασμένο από τη vivo που δίνει τη δυνατότητα σταθεροποίησης διπλάσια από το τυπικό OIS, ενώ ο αισθητήρας dTOF εξασφαλίζει ακόμα πιο καθαρές λήψεις σε νυχτερινές σκηνές χάρη στην ταχύτερη εστίαση.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X100 Ultra: Μια επαγγελματική κάμερα που μπορεί να κάνει τηλέφωνα

Το X100 Pro της vivo διαθέτει ήδη μια καταπληκτική κάμερα, μία από τις καλύτερες που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες σε smartphone.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 και X100 αποκτούν υποστήριξη 5.5G μέσω ΟΤΑ ενημέρωσης

Την περασμένη εβδομάδα η China Mobile ανακοίνωσε την επίσημη κυκλοφορία του 5G-Advanced (γνωστό και ως 5.5G) στο δίκτυό της.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Διέρρευσαν τιμή και επιλογές αποθήκευσης πριν την κυκλοφορία

Η σειρά vivo X Fold 3 πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της στις 26 Μαρτίου μαζί με άλλες συσκευές της εταιρείας.