vivo X90 Pro: Τι σημαίνει η συνεργασία vivo – ZEISS για τον φωτογραφικό τομέα

vivo X90 Pro, vivo X90 Pro: Τι σημαίνει η συνεργασία vivo – ZEISS για τον φωτογραφικό τομέα

H συνεργασία vivo με ZEISS βασίζεται σε γερά θεμέλια και οι δύο εταιρίες δουλεύουν μαζί έχοντας έναν κοινό στόχο: Να αναπτύξουν περαιτέρω την φωτογραφία από smartphone. Η ZEISS, η κορυφαία Γερμανική εταιρεία οπτικό-μετρικών, συνεχίζει τη συνεργασία της με τη vivo, κάνοντας το vivo X90 Pro ένα τηλέφωνο που απογειώνει τη φωτογραφία.

Aυτό που ζητούν περισσότερο οι χρήστες που τους απασχολεί η φωτογραφία στο κινητό τους είναι η νυχτερινή λήψη, η τεχνητή νοημοσύνη, οι μεγάλοι αισθητήρες και οι φακοί υψηλής ευκρίνειας. Αυτό που κατάφερε η vivo μέσω της συνεργασίας με την ZEISS, είναι να μετατρέψει αυτές τις λειτουργίες σε βιώσιμες τάσεις που θα αλλάξουν την συμπεριφορά του χρήστη μακροπρόθεσμα.

Η επιθυμία των καταναλωτών για έμφαση στην λεπτομέρεια, οδήγησε τις vivo & ZEISS στην ανάπτυξη ενός πρωτοποριακού συστήματος από κάμερες. Πλέον, η λεπτομέρεια στην λήψη επιταχύνεται, συνδυάζοντας υλικά από γυαλί και πλαστικό υψηλής ποιότητας. Αυτή η αλλαγή στο υλικό του φακού, βελτιώνει τον αριθμό Abbe με αποτέλεσμα να προσφέρει μια δυνατή ποιότητα στην λήψη.

Ωστόσο, το «μυστικό» της τέλειας νυχτερινής λήψης βρίσκεται στο σύστημα αισθητήρα 1 ίντσας και chip που έχουν αναπτύξει οι δύο εταιρίες:

Παράλληλα, το μέγεθος των αισθητήρων αποτελεί μια από τις σημαντικότερες τάσεις της βιομηχανίας smartphone. Με τον συγκεκριμένο αισθητήρα, βελτιώνεται σημαντικά η λήψη σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, καθώς ο αριθμός pixel απλώνεται σε μεγαλύτερη επιφάνεια με αποτέλεσμα να πραγματοποιείται καταγραφή και επεξεργασία περισσότερων πληροφοριών σχετικά με την εικόνα.

Ο αλγόριθμος που υπάρχει πίσω από τα χαρακτηριστικά της εικόνας είναι υπεύθυνος για την υψηλή ποιότητα λήψης αλλά και για τις νέες δυνατότητες στην επεξεργασία της εικόνας. Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα του συστήματος απεικόνισης είναι ότι διαθέτει έναν αναβαθμισμένο αλγόριθμο μείωσης θορύβου που βοηθά το κύριο τσιπ να παράγει πιο καθαρές εικόνες σε νυχτερινά τοπία. Το συγκεκριμένο τσιπ, μειώνει το εφέ θολώματος σε μια φωτογραφία που έχει κίνηση, ενώ οι τόνοι τις εικόνας βελτιστοποιούνται χάρη σε έναν αναβαθμισμένο αλγόριθμο HDR, που προσθέτει μια φυσικότητα στο τελικό αποτέλεσμα.

Χαρακτηριστικό των vivo smartphones είναι η λειτουργία ZEISS Cine-Flare Portrait που δημιουργεί ένα χαρακτηριστικό εφέ κλασικής ταινίας. Ωστόσο, οι δύο εταιρίες θέλησαν να αναδιαμορφώσουν αυτή την δυνατότητα, επιτρέποντας πλέον στους καταναλωτές να εκφράσουν ελευθέρα την δημιουργικότητα τους. Πλέον, οι χρήστες μπορούν να τονίσουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της φωτογραφίας αλλάζοντας την θέση του φωτός, παίζοντας ταυτόχρονα με διαφορετικά σχήματα και διαθέσεις.

Σε πολλές περιπτώσεις, η λήψη επαγγελματικών φωτογραφιών απαιτεί συγκεκριμένους φακούς κάμερας αλλά και δεξιότητες με πρόσθετο επαγγελματικό εξοπλισμό. Αυτός είναι ο λόγος που η vivo θέλησε να προσφέρει την σωστή τεχνολογία στον τελικό καταναλωτή , που θα φέρει υψηλή απόδοση και θα επιτρέπει την εύκολη λήψη μοναδικών φωτογραφιών.

Η vivo σε συνεργασία με την ZEISS, εισήγαγε τον φακό 50mm στο vivo X90 Pro που είναι πιο ευέλικτος στην δημιουργία λήψεων, καθώς το οπτικό του πεδίο βρίσκεται πολύ κοντά με το οπτικό πεδίο του ανθρώπινου ματιού. Αυτή η δυνατότητα, προσδίδει φυσικότητα, προσφέροντας εξαιρετική λήψη ακόμα και σε απόσταση 1-2 μέτρων. Επιπλέον, ο φακός 50mm διαθέτει υψηλό άνοιγμα που προσθέτει περισσότερο φως στον αισθητήρα, επιτρέποντας εξαιρετικές νυχτερινές λήψεις ή λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Κατά τη διάρκεια ενός διαδικτυακού panel με τίτλο “Mobile Imaging Trends” στο MWC 2023 στη Βαρκελώνη, το Techblog συμμετείχε θέτοντας σχετική ερώτηση την οποία απάντησε ο Product Manager της εταιρείας στην Ευρώπη.

Κώστας Βλαχάκης, Techblog: Ως κατασκευαστής smartphone, τι θέλετε από την κάμερα της συσκευής σας, ρεαλιστικές φωτογραφίες ή εντυπωσιακές φωτογραφίες; Πώς θέλετε να αναγνωρίζει ο καταναλωτής το brand σας;

Daniel Götz, Product Manager vivo Ευρώπης: Για εμάς στη vivo, είναι σημαντικό να προσφέρουμε στους χρήστες την πιο πρόσφατη τεχνολογία και μια τέλεια εμπειρία χρήστη. Από τη μία πλευρά, για να επιτύχετε μια εξαιρετική εμπειρία καταναλωτή απεικόνισης, ο κύριος αισθητήρας και μια κύρια κάμερα που αποδίδει καλά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού είναι πολύ σημαντικά. Οι σύγχρονες κάμερες που διαθέτουν αισθητήρα 1 ιντσών (εννοεί του vivo X90 Pro) θα προσφέρουν στους καταναλωτές τις κατάλληλες δυνατότητες για λήψη ρεαλιστικών εικόνων σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, καθώς οι εικόνες χαμηλού φωτισμού συνδέονται στενά με τις δυνατότητες του αισθητήρα.

Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε ότι η καταναλωτική συμπεριφορά αλλάζει και οι καλλιτεχνικές εικόνες αποκτούν μεγαλύτερη σημασία. Ένας μεγάλος μοχλός είναι οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι άνθρωποι αγαπούν να μοιράζονται μέρη της ζωής τους και τον εσωτερικό εαυτό τους με άλλους ανθρώπους. Σε καιρούς σαν αυτούς, όπου τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν ουσιαστικό μέρος της ζωής των καταναλωτών μας, είναι εξίσου σημαντικό να έχουμε μια συσκευή που καταγράφει καλές, καλλιτεχνικές εικόνες. Συνολικά, οι κατασκευαστές smartphone πρέπει να βρουν την τέλεια ισορροπία και για τα δύο σενάρια χρηστών για να προσφέρουν στους καταναλωτές τους μια εξαιρετική εμπειρία καταναλωτή.

vivo X90 Pro Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Λειτουργικό σύστημα: Android 13 με FunTouch OS 13
Επεξεργαστής: MediaTek Dimensity 9200, Octa-core, 4nm
GPU: Immortalis-G715
RAM/ ROM: 12GB/ 256GB
Οθόνη: 6.78″, AMOLED curved, 2800×1260 pixels, 120Hz ρυθμός ανανέωσης, Φωτεινότητα 1300 nits, HDR10+
Τριπλή Κάμερα Zeiss: 50 Megapixel Wide, αισθητήρας 1″, f/1.75, OIS
12 Megapixel Ultra-Wide, f/2.0, Auto Focus
50 Megapixel Telephoto, 2x Optical Zoom, f/1.6, OIS
Selfie: 32 Megapixel, f/2.5
Κάρτα μνήμης: Όχι
Συνδεσιμότητα: 5G (Dual SIM), e-SIM, Wi-Fi 6, NFC, Bluetooth 5.3, GPS
Άλλα: vivo V2 chip, Αδιάβρoxo IP68, στερεοφωνικά ηχεία, αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων μέσα στην οθόνη
Μπαταρία: 4.780mAh, γρήγορη φόρτιση 120W, ασύρματη φόρτιση 50W
Διαστάσεις: 164.1×74.5×9.3 χλστ.
Βάρος: 214,9 γρ.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X7: Γίνεται η πρώτη σειρά με υποστήριξη 5.5G

Η China Mobile ανακοίνωσε το 5G-Advanced, γνωστό και ως 5.5G ή 5GA, και η πρώτη σειρά που θα το υποστηρίζει θα είναι η Find X7 της Oppo.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.