Κυριακή
15/06/2008

Vodafone iPhone 3G | Πανάκριβο, χωρίς ελληνικά και χωρίς χάρτες!

Πολλά και μυστήρια πράγματα συμβαίνουν λίγο πριν την άφιξη του iPhone 3G στη χώρα μας. Σύμφωνα με την επίσημη ελληνική ιστοδελίδα της Vodafone το επερχόμενο κινητό (πότε ντε;) θα κοστίζει 569 ευρώ στην έκδοση με τα 16GB και 499 ευρώ στην έκδοση με τα 8 γίγα, ενώ ΔΕΝ υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες για αποστολή sms και email και ΔΕΝ έχει ηλεκτρονικούς χάρτες για το GPS. Δεν παίρνω καλύτερα αυτό της φωτογραφίας.

Δεν υποστηρίζει ελληνικά
Από το vodafone.gr αντιγράφω:
– Η συγκεκριμένη συσκευή που διατίθεται υποστηρίζει τους ελληνικούς χαρακτήρες σε μηνύματα και emails; Αν όχι, πότε προβλέπεται;
– Τα SMS & emails που δέχεστε με ελληνικούς χαρακτήρες θα εμφανίζονται κανονικά. Όμως, επειδή το μενού της συσκευής είναι στα αγγλικά δεν υποστηρίζεται η αποστολή SMS και email στα ελληνικά καθώς και η λειτουργία αναφοράς παράδοσης μηνύματος. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, μελλοντικά θα γίνει αναβάθμιση του software για να μπορούν να υποστηρίζονται και οι ελληνικοί χαρακτήρες.

Δεν υπάρχουν ακόμα χάρτες!
Σε άλλο σημείο στο vodafone.gr διαβάζω: “Έχει ενσωματωμένο δέκτη (τεχνολογία Assisted GPS: λαμβάνει σήμα από την κεραία κινητής τηλεφωνίας όταν δεν υπάρχει αντίστοιχη λήψη από δορυφόρο). Όμως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμο πρόγραμμα πλοήγησης που να συνεργάζεται μαζί του”.

Vodafone iPhone 3G hands on

Άλλα ενδιαφέροντα που προκύπτουν από την ανάγνωση των “Συχνών Ερωτήσεων” είναι ότι το κινητό δεν θα είναι κλειδωμένο μόνο για το δίκτυο της Vodafone και θα μπορεί να λειτουργεί με κάρτες SIM π.χ. Cosmote και Wind ενώ το μενού δεν θα είναι πειραγμένο από Vodafone (ευτυχώς!) και θα είναι ατόφιο Apple χωρίς Vodafone Live!

Τα τρία ΔΕN:
Δεν υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες
Δεν υπάρχουν ακόμα χάρτες
Θα το πάρω Δεν!

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

25 Σχόλια

 1. Ο/Η ikd λέει:

  Κώστα,

  Επειδή τα μαθηματικά που ξέρω άλλα λένε μπορείς να μας εξηγήσεις πώς τα $199 (για το 8GB μοντέλο) και τα $299 (για το μεγαλύτερο μοντέλο) γίνονται στο Ελλάντα 499EU και 569EU αντίστοιχα?

  Πώς το είπαμε εκείνο το κινητό που έκανες beta και έγραφες σε προηγούμενο μήνυμα?

  Ι.

 2. Ο/Η tasosvel λέει:

  ε τώρα αυτά που κάνουν στην Vodafone είναι εξελιγμένα μαθηματικά , δεν μπορεί να τα καταλάβει ένα απλό μυαλό. Πραγματικά πόσο κέρδος θέλουν να βγάλουν από την κάθε συσκευή. Σίγουρα η συμφωνία θα τους κόστισε κάποια λεφτά άλλα τα τουλάχιστον 300ευρώ παραπάνω ανα συσκευή δεν δικαιολογούνται.

 3. Ο/Η costas λέει:

  @ikid: Το κινητό το περιμένω αρχές Ιουλίου και από όσα μπορώ να γνωρίζω κάνει παπάδες και δεν πουλάει μόνο μούρη όπως το iPhone. To iPhone για το οποίο έχω γράψει ξανά ότι το έχω δουλέψει και με έχει ενθουσιάσει με το interace του, αλλά δεν αξίζει όσα λεφτά το πουλάνε οι παραεισαγωγείς και τώρα η Vodafone.

  @Tasosvel: Έχεις πει ότι οι περισσότεροι έχουν δώσει 600 ευρώ για την κάμερα του N95 και όχι για τις δυνατότητές του. Μέχρι και εχθές σκεφτόμουν ότι το iPhone στην Ελλάδα θα πουλήσει σαν ζεστό καρβέλι ψωμί. Όμως μετά την ανακοίνωση ότι δεν θα στέλνει sms με ελληνικά, προβληματίζομαι. Άραγε θα δώσουν τόσα λεφτά μόνο για την οθόνη (touch UI);

 4. Ο/Η alkal.gr λέει:

  Τελικά το iPhone 3G θα αποδειχθεί μια φούσκα που θα ξεφουσκώσει γρήγορα, για τα ελληνικά δεδομένα πάντα μιλάω. Αν και μέσα από πολλά blogs έχουν γίνει πολλά αφιερώματα σε αυτό και η χαμηλή τιμή αποτελεί ένα δυνατό κίνητρο για την αγορά του, πιστεύω ότι στην χώρα μας θα αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα, από μια εταιρία η οποία θα έπρεπε να κινηθεί πιο έξυπνα, αλλά μέχρι στιγμής δείχνει ένα άλλο “πρόσωπο”…αυτό του καθαρού κέρδους και της εκμετάλλευσης της τεχνολογικής άγνοιας του αγοραστή.

 5. Ο/Η cghera λέει:

  Κατ αρχάς νομίζω οτι το iphone στην Αμερική πουλιέται μεν $199 αλλά μέ 2ετές συμβόλαιο,έτσι δεν είναι; Υπόψην μάλιστα οτι δεν θα μπορεί κάποιος να το αγοράσει και να μην ενεργοποιήσει την σύνδεσή του (στην Αμερική πάντα) όπως παλιότερα καθώς αυτή θα γίνεται μονο στο κατάστημα. Η τιμή του λοιπόν κατα κάποιο τρόπο μετριάζεται από το συμβόλαιο. Η Vodafone θα το πουλάει σαν συσκευη και με ανάλογο συμβόλαιο θα υπάρχει μείωση της τιμής του. Από εκεί και πέρα βέβαια μην περιμένετε τιμές Αμερικής με μετατροπή στο δολλάριο, είναι αστείο κάτι τέτοιο. Όλες οι μεγάλες εταιρείες (και όχι μονο) της Αμερικής εκμεταλεύονται την ισοτιμία του δολλαρίου προς το ευρώ, προς όφελός τους. Οταν το δολλάριο ήταν ισχυρότερο ζητούσαν τα λεφτά σε δολλάρια. Τώρα που το ευρώ είναι πολύ ψηλότερα μεταφέρουν αυτούσιο το νούμερο σε ευρώ (π.χ. 40$ σε 40€) ωστε με την μετατροπή να πάρουν περισσότερα λεφτά. Οπότε μάνι μάνι (Money money!) το iphone θα στοιχίσει 200€ με διετές συμβόλαιο. Και επειδή δεν υπάρχει διετές πια στην Ελλάδα πρέπει το κόστος κάπως να ισοσκελιστεί. Βάλτε και φόρους εισαγωγής, μεταφορές κλπ φτάσαμε στο ζητούμενο.Το κατα πόσο κάποιος θα ενδιαφερθει για τους ελληνικους χαρακτήρες είναι ένα αλλο ζήτημα. Άλλωστε πιστευω οτι πολύ εύκολα κάποιος θα θυσιάσει την γλώσσα του και θα γράψει σε greeklish αρκεί να έχει το iphone στα χέρια του και να το παίξει μουρη. Πόσοι αλήθεια φίλοι μας δεν γράφουν greeklish στον υπολογιστή ή στο κινητό, λόγω ταχύτητας δήθεν, παρόλο που και οι 2 συσκευές υποστηρίζουν ελληνικά; Για τους χάρτες δεν το συζητάμε είναι θέμα χρόνου να βγουν και ελληνικοί έστω και από ξένες εταιρείες όπως π.χ. η Teleatlas αφου υπάρχουν ήδη σε άλλες συσκευές.

 6. Ο/Η ioanniskar λέει:

  @cghera: +1
  Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο σε όλα. Πιστεύω πως δεν είναι εξωφρενική η τιμή του. Δεν μπορούμε άλλωστε να κάνουμε παράπονα όταν μας σερβίρουν ίδια τιμή με αυτή της Ιταλίας. Τι άλλο θα θέλαμε δηλαδή για μία συσκευή 16GB; Να πωλείται $299 χωρίς συμβόλαιο; Μην ήμαστε και πλεονέκτες.

  Για τους ελληνικούς χαρακτήρες δεν μπορώ να πιστεύω πως δεν θα υπάρξει υποστήριξη στο μέλλον από τη στιγμή που διατίθεται επίσημα στην Ελλάδα. Και ο MacBook μου άλλωστε (από τον οποίο γράφω τώρα) έρχεται επίσημα στην Ελλάδα όχι από την Apple αλλά από μεταπωλήτρια εταιρεία και παρόλο που δεν έχει ελληνικά μενού, έχει πλήρη υποστήριξη ελληνικών. Ακόμη και αν τον έπαιρνα από το εξωτερικό, την ίδια υποστήριξη θα είχε στα ελληνικά. Με κάποιο update λοιπόν είμαι σίγουρος ότι θα υποστηρίζει ελληνικά και το iphone.

  Όταν λέμε ότι δεν υπάρχουν χάρτες εννοούμε για πλοήγηση; Το κινητό αν δεν κάνω λάθος έχει χάρτες Google Maps και στην προηγούμενη έκδοσή του που δεν είχε GPS αλλά δεν είχε πλοήγηση. Τώρα ας μη παραπονούμαστε για πρόγραμμα πλοήγησης όταν δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη! Στάνταρ κάποια εταιρεία θα φιλοτιμηθεί να βγάλει χάρτες για πλοήγηση.

  Τώρα όσο για το τρίτο ΔΕΝ ένα έχω να πω: Εγώ ΘΑ το πάρω, Θα το πάρω!!!

 7. Ο/Η giannis k. λέει:

  xaxaxa! Ωραίο ποστάκι και.. ενημερωτικό!
  Τελικά σ’αυτη την Ελλάδα όλο ‘ΔΕΝ’… Από την παιδεία και τις συντάξεις μέχρι ένα κ#λοκινητό! (sorry) 🙂

  Βασικά δεν πιστεύω να το αφήσουν έτσι.. Δεν νομίζω να τους είναι τόσο δύσκολη η εφαρμογή της Ελληνικής γλώσσας, ειδικά αν αυτό θα τους “έφερνε” ακόμα παραπάνω euro.!

 8. Ο/Η costas λέει:

  @alkal: Συμφωνώ μαζί σου κρίνοντας και από κάποιες “ασαφείς” απαντήσεις που δίνει η Vodafone στο FAQ για το iPhone του στυλ δεν γνωρίζουμε, θα σας ενημερώσουμε…

  @cghera: Η Vodafone αναφέρει ότι σύντομα θα ανακοινωθούν και “ειδικά προγράμματα” ίσως και διετή, που σημαίνει ότι θα μειωθεί κάπως η τιμή του. Δεν ξέρω πότε και αν θα βάλουν ελληνικά και χάρτες, ούτε κάνω σύγκριση την τιμή με άλλες χώρες. Αυτό που τονίζω είναι ότι σαν συσκευή είναι ακριβό για αυτά που προσφέρει. Το iPhone πλησιάζει πια τη διετία.

  @ioanniskar: Ναι έχει Google Maps και χρησιμοποιείς τους χάρτες για εύρεση σημείου κάνοντας χρήση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας που ανήκεις. Έχω μάθει από τον Tasosvel ότι η Tom Tom έχει ετοιμάσει χάρτες για άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

 9. Ο/Η costas λέει:

  @giannisk: Δεν έχουν έτοιμα τα ελληνικά ή τους έρχεται πιο φτηνά να το δώσουν έτσι γιατί ίσως να χρειάζεται να κάνουν εδώ αυτοί την αναβάθμιση. Πάντως επειδή δεν έχουν δηλώσει ακριβή ημερομηνία διάθεσης και λένε απλά “μέσα στο 2008” (μεσολαβούν 6,5 μήνες), ίσως αυτά τα “δεν” γίνουν μέχρι τότε “ναι”. Αν και δεν μου δίνεται αυτή η αίσθηση όταν διαβάζω το FAQ.

 10. Ο/Η Vagelis λέει:

  Δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα ούτε για την τιμή ούτε για τα παρελκόμενα. Ακόμα και αν η vodafone παραμείνει στον κόσμο της, η ιστορία έχει ήδη δείξει ότι ανεξάρτητες ομάδες (π.χ. iphone-greece) καλύπτουν τα προβλήματα και πατέντες (turbosim κτλ) θα επιτρέψουν αγορές από χώρες της Ευρώπης που δεν το έχουν σύστημα να ληστεύουν το λαό τους.

  Αυτά σύντομα θα έχουμε και λεπτομέριες.

  ΥΓ: Nice approach Κώστα, αλλά ευτυχώς δεν θα επαληθευτεί 🙂

 11. Ο/Η tsak4 λέει:

  199 για το 8αρη κ 299 για το 16αρη ειναι με συμβολαιο. πιστευω πως οι τιμες ειναι πολυ καλες. Οσο για τις ελλειψεις, χαρτες εχει αρχισει να ετοιμαζει η Tom Tom κ ελληνικους χαρακτηρες πιστευω ειναι θεμα χρονου να προσθεσουν. Εγω προτιμω να δωσω τα 569 για το 16αρη παρα να δωσω 599 για το “υπερπληρες” diamond που θα ανταποκρινεται μετα απο 2-3 sec.

 12. Ο/Η costas λέει:

  @Vagelis: Έχει γεμίσει ο κόσμος με iPhone, μέχρι και την Αλέκα Παπαρήγα δεν έχουν απαθανατίσει να περιεργάζεται ένα καθήμενη στα έδρανα της Βουλής; Γνωστός μου με ηλεκτρονικό κατάστημα μου είχε πει πριν κάνα μήνα ότι έχει πουλήσει πάνω από 800 τεμάχια.
  Όποιος θέλει να το βρει φτηνά το βρίσκει, στην τελική το παίρνεις και μεταχιρισμένο. Οι δικές μου πληροφορίες λένε για κυκλοφορία του iPhone 3G στην Ελλάδα, αρχές Ιουλίου. Ίδωμεν.

  @tsak4: Το Diamond σίγουρα δεν λέει να κυκλοφορήσει έτσι όπως το είδαμε-ζήσαμε στην επίσημη παρουσίασή του, https://techblog.gr/techtv/htc-touch-diamond για όσους δεν το έχουν δει.

 13. Ο/Η tasosvel λέει:

  Πιστεύω πάντως ότι πολύς κόσμος θα πάει να το αγοράσει. Ακόμα κι όσοι έχουν το παλιό θα θελήσουν να πάρουν και το καινούριο με ενσωματωμένο GPS και 3g.

 14. […] αυτά, είναι μόνο τα γνωστά δεδομένα. Σύμφωνα με το TechBlog.gr, που κάθησε και διάβασε τα “μικρά γράμματα” […]

 15. Ο/Η nmpardakis λέει:

  Eίστε άδικοι αυτή τη στιγμή με την Apple πιστευω.

  Η εταιρεία φίλοι γονεις φέρνει στην όμορφη και ταξιδιάρικη χώρα μας αυτό το τηλέφωνο που όλοι οι daddies θα πάρουν στα παιδιά τους. Δεν κατάλαβα γιατί να δίνουμε λεφτα για φροντιστήρια για τα μούλικα την ώρα που μας δίνετε η αυτή δυνατότητα για junior τμήματα τόσο άνετα.

  Παρακαλώ μην βιαζεστε.

 16. Ο/Η Kostask11 λέει:

  Εμ! θέλατε iphone3G!
  ρε παιδιά, εκτός του ότι είναι ακριβό, και ναι υπολογίζεται το πως τα 199 δολάρια γίνονται τόσα ευρώ πιστέψτε με, απλά είναι μία μη πω καλύτερα!δεν αξίζει ούτε ευρό!

 17. Ο/Η Kostask11 λέει:

  10$ extra for the data plan
  9.99$ for the GPS
  5$ for the 200 Text Mssgs

  Grand Total – 24.99$ extra over the existing contract.

  24.99$ x 24 Months = 599.76$ extra on the service plan

  199$ + 599.76$ = 798.76$ cost of the iPhone3G
  ορίστε πως πάμε στα 500 και βάλε!

 18. Ο/Η xblog.gr trackback λέει:

  […] Πανάκριβο, χωρίς ελληνικά και χωρίς χάρτες! (techblog.gr) […]

 19. Ο/Η Stelios λέει:

  Όχι μόνο το iPhone άλλα όλες οι συσκευές δεν έχουν σωστή αντιστοιχία ευρώ – δολαρίου. Δες βιντεοκάμερες, φωτογραφικές μηχανές, mp3 players. Ποιος περίμενε δηλαδή ειδικά το iPhone να έρθει με 140€. Τα αντίστοιχων δυνατοτήτων κινητά έχουν αντίστοιχες τιμές άλλωστε γύρω στα 500€, και η Apple δεν θεωρείται και φτηνή εταιρεία.

 20. Ο/Η tasosvel λέει:

  Καλά εννοείται ότι δεν περιμέναμε να έχει 140ευρώ το iphone. Αλλά από τα 140 μεχρι τα 500 υπάρχει μεγάλη διαφορά. Θα μπορούσε να έχει μια τιμή γύρω στα 300-350 ευρώ. Γενικότερα είναι ακριβή εταιρία η Apple αλλά όπως είδαμε για το iphone στην Αμερική τουλάχιστον προσπαθούν να ακολουθήσουν μια διαφορετική πολιτική. Πιστεύω το ίδιο θα έπρεπε να κάνουν και για τις Ευρωπαικές χώρες ιδιαίτερα μετά τις φτωχές πωλήσεις του απλού iphone στην Ευρώπη.

 21. Ο/Η costas λέει:

  Στο σημερινό (Τρίτη) φύλλο της εφημερίδας η Ναυτεμπορική διάβασα ότι “Η Γερμανική T-Mobile θα διαθέσει το iPhone 3G (8GB) έναντι μόλις 1 ευρώ στους συνδρομητές της με προγράμματα αξίας 69 ευρώ (ή 89) μηνιαίως”. Το πληρώνεις δηλαδή με δόσεις…

  Έξυπνη κίνηση Marketing. Κάτι τέτοιο μελετάνε και εδώ στη Vodafone και αναφέρουν νέα “ειδικά προγράμματα”;

 22. Ο/Η poglantas λέει:

  mia erotisi an xeri kanis.. lete oti den tha ine dia8esimoi oi xartes, dld an enoso to iphone sto internet ketus katevaso, lete namin dulevi? sto n95 etsi ekana, kiexo katevasi xartes kiallon xoron.. ti lete?

 23. Ο/Η john λέει:

  Ma pedia den katalabene te lrii twra i vodafone ellines einai(koroida) einai 8a plirosoun…
  M aresei pou stin parousiasi(pagkosmia) legane oti to 3g modelo 8a kanei 199$ se ollo to kosmo…

 24. Ο/Η IOSIFone λέει:

  GIATI den to katalavenete, στην αμερική το αγοράζουν 199 αλλά πληρώνουν υποχρεωτικά τουλάχιστον 69 USD κάθε μήνα για 2 χρόνια καθώς δεν διατίθεται χωρίς πάγιο http://www.wireless.att.com/cell-phone-service/specials/iphone-info.jsp

  έτσι με έναν γρήγορο υπολογισμό καταλαβαίνουμε ότι στην ελλάδα είναι “”πολύ φτηνό””.
  όσο για τους χάρτες οι πληροφορίες της VODAFONE είναι ανακριβείς. δεν υπάρχει ακόμα κάποιο προγραμμά με χάρτες αλλά το κινητό έχει το GOOGLE MAPS το οποίο περιλαμβάνει όλον το κόσμο (ναι, και την ελλάδα). δεν υπάρχουν χάρτες με φωνιτική καθοδήγηση κλπ. αν και σύντομα φα κυκλοφορίσει τέτοια εφορμογη στο επίσημο κατάστημα εφαρμογών iphone app store . το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα είναι απο την TOMTOM.

  iosif

 25. Ο/Η htc shit λέει:

  Παιδια το IPHONE ειναι μακραν το καλυτερο

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.