Για πρώτη φορά VR ταινία είναι υποψήφια για βραβείο Όσκαρ

Η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι στενά συνδεδεμένη με την βιομηχανία του κινηματογράφου. Από τις ασπρόμαυρες ταινίες χωρίς ήχο, φτάσαμε στις έγχρωμες και το 3D. Το επόμενο βήμα είναι το Virtual reality, το οποίο σήμερα είναι πιο σύνηθες στο gaming.

Για πρώτη φορά στην ιστορία, μια ταινία που γυρίστηκε σε virtual reality (VR) είναι υποψήφια για βραβείο Oscar.

H VR ταινία της Google έχει τίτλο Pearl και προτάθηκε από την Ακαδημία των Oscar για την κατηγορία best animated short film. Κυκλοφόρησε το 2016, ως μέρος της σειράς του Google Spotlight Story και αφηγείται την ιστορία ενός πατέρα με την κόρη μέσα από ένα αυτοκίνητο.

Ο Patrick Osborne, σκηνοθέτης της ταινίας δήλωσε ότι αισθάνεται πολύ υπερήφανος για την ομάδα που εργάστηκε για την ταινία, αλλά και την Google. “I continue to feel proud of the world wide team of artists and coders that made Pearl a reality. Thanks especially to the pirates of Google ATAP for rallying behind our little labor of love and thanks to the Academy for this morning’s recognition!”.

Η υποψηφιότητα του Pearl σε έναν τέτοιο θεσμό θέτει τις βάσεις για ακόμη περισσότερες VR ταινίες στο μέλλον, οι οποίες μπορεί να τραβήξουν το ενδιαφέρον του Hollywood.

Η ταινία έχει διάρκεια 5 λεπτών. Δείτε το video:

VR movie oscar award, Για πρώτη φορά VR ταινία είναι υποψήφια για βραβείο Όσκαρ

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lemodes

Πάει και το θέατρο σε λίγο…άμα έχεις τέτοια δυνατότητα να είσαι μέσα στην ταινία…Πως να πείσεις τον άλλο να δώσει λεφτά για να δει κάτι που μπορεί να το δει απ το σπίτι του και εμπλουτισμένο με εφέ Που θα κόβουν την ανάσα…εκτός Και αν οδηγηθούμε σε virtual παραστάσεις, τις οποίες θα παρακολουθεί κάνεις απ το σπίτι του live … Αλλά λογικά ο χώρος του θεάτρου με τις αριθμημένες θέσεις και τις μπροστά μπροστά ακριβότερες σε σχέση με τον εξώστη, θα εξαλειφθούν….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.