Vsenn, ο επίδοξος ανταγωνιστής του Project Ara

Το φιλόδοξο σχέδιο της Google για αρθρωτό τηλέφωνο που θα μπορείς να παραμετροποιείς όπως θέλεις το hardware του είναι σίγουρα από τα πιο ενδιαφέροντα project που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Όπως ήταν αναμενόμενο όμως από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε το Project Ara θα ενέπνεε κι άλλους να επιχειρήσουν να το ανταγωνιστούν και να το αντιγράψουν.

Η πρώτη προσπάθεια έρχεται από μια νέα εταιρεία ονόματι Vsenn η οποία έχει συνιδρυτή τον πρώην Product Manager του Nokia X. Από την επίσημη σελίδα του Vsenn βλέπουμε ότι το νέο project θα είναι πιο περιορισμένο από το Project Ara καθώς θα επιτρέπει να αλλάζεις κάμερα, μπαταρία και επεξεργαστή/RAM. Επίσης, για να λειτουργεί ομαλά και να παίρνει έγκαιρα τα updates για τα επόμενα 4 χρόνια, θα τρέχει pure Vanilla Android.

Όσο για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, το Vsenn υπόσχεται απόλυτη εχεμύθεια με “triple layer encryption” και ασφαλές Cloud. Τέλος, από άποψη design θα έχει πίσω καπάκι το οποίο θα αλλάζει σύμφωνα με τις προτιμήσεις του κάθε ένα.

Αν και δεν είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο όπως το Project Ara που μπορείς να αλλάζεις τα πάντα από οθόνη μέχρι κάμερα, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το Vsenn να επιτρέπει την αλλαγή κάποιων βασικών modules έστω και τι έχει καταφέρει από άποψη σχεδιασμού.

vsenn modular smartphone, Vsenn, ο επίδοξος ανταγωνιστής του Project Ara

Πηγή:1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thodoris

Για να βλέπουμε σίγα σίγα όλο και περισσότερα προϊόντα τέτοιου είδους!! Επιτέλους πραγματική καινοτομία

leandros

πιστευω όταν φτάσει αυτή η τεχνολογια στα tablet θα βάζουμε ένα αποσπώμενο πληκτρολόγιο και θα ξεχάσουμε τα laptop ,θα έχουμε κάτι μακράν πιο futureproof και θα ξεχάσουμε τον κόπο να βρεις ανταλακτικα

γιωργος

Δεν θα αλλαζουμε καρτα γραφικων;; δεν νομιζω οτι αξιζει κατι τετοιο οταν μένεις πισω στα γραφικα και εχεις καλο cpu..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Project Ara

GoogleProject Ara: Υποψίες για επαναφορά του αρθρωτού smartphone

Ίσως, τελικά, το Pixel 4 να μην είναι η μοναδική νέα συσκευή που σκοπεύει να κυκλοφορήσει φέτος η Google. Μία αίτηση για πατέντα από την ίδια την εταιρία έκανε την εμφάνισή της φέρνοντας στο προσκήνιο μία modular συσκευή που θυμίζει το σχέδιο του Project Ara κινητού που δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Smartphones Google Motorola Project Ara

Motorola: Στέλεχος εξηγεί γιατί δεν πέτυχε το Project Ara της Google

Το Project Ara ήταν το πολλά υποσχόμενο σχέδιο της Google γα την δημιουργία αρθρωτού smartphone. Στόχος ήταν να μπορεί ο χρήστης να φτιάξει ένα smartphone όπως εκείνος το θέλει, αλλάζοντας από κάμερα, οθόνη, μέχρι επεξεργαστή και RAM.

Smartphones Google Project Ara

Project Ara: Φωτογραφίες hands-on από την έκδοση για developers

Προς απογοήτευση πολλών που ήθελαν τα αρθρωτά smartphones να μπουν στην αγορά επιτρέποντάς μας να φτιάξουμε το κινητό που θέλουμε, όπως το θέλουμε, τον Σεπτέμβριο η Google έβαλε τέλος στο πολυσυζητημένο Project Ara.

Smartphones Google Project Ara

Project Ara: Η Google έβαλε τέλος στο αρθρωτό smartphone

Οι φήμες ακούστηκαν πριν από λίγες μέρες και τελικά επαληθεύτηκαν. Η Google επιβεβαίωσε πως σταματά την ανάπτυξη του Project Ara, του αρθρωτού smartphone που ξεκίνησε από την Motorola Advanced Technology and Projects (ATAP) και πέρασε στα χέρια της Google.