Δείτε το βίντεο της Sony που παρουσιάζει την αλλαγή design στα Xperia smartphones

Η Sony παρουσίασε στο MWC 2018 τα νέα Xperia XZ2 / XZ2 Compact, δύο αξιόλογα smartphones με κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά και ανανεωμένο σχεδιασμό. Η κυριότερη αλλαγή παρατηρείται στα bezels που έχουν μειωθεί αρκετά.

Πόσο πολύ όμως άλλαξε το design των Xperia smartphones τα τελευταία χρόνια; Η αλήθεια είναι πως οι σχεδιαστικές διαφορές των εκάστοτε μοντέλων είναι αρκετά λίγες και δυσεύρετες, ειδικά από την υιοθέτηση της OmniBalance γραμμής το 2012. Η Sony όμως έβαζε τις δικές της “πινελιές” κάθε φορά, διαφοροποιώντας (έστω και λίγο) τα μοντέλα. Ο Ιάπωνας κατασκευαστής θέλησε να δημοσιεύσει ένα βίντεο, μέσω του οποίου παρουσιάζει στο κοινό την αλλαγή design των Xperia smartphones τα τελευταία επτά χρόνια. Ίσως η εταιρεία να θέλει να δώσει μια απάντηση σε όσους την κατηγορούν πως ούτε φέτος έκανε την έκπληξη στο κομμάτι του σχεδιασμού, αποδεικνύοντας πως μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει αλλαγές.

Αντικειμενικά, οι τελευταίες συσκευές της Sony έμοιαζαν πολύ μεταξύ τους. Ένας βασικός λόγος είναι τα μεγάλα κάθετα πλαίσια που, όπως προαναφέρθηκε, πλέον έχουν μειωθεί. Σε κάθε περίπτωση, τα Xperia smartphones έχουν ένα δικό τους “αποτύπωμα”, κάτι που τα ξεχωρίζει από άλλες συσκευές. Κατά μια έννοια λοιπόν, η διατήρηση της ίδιας σχεδιαστικής γραμμής από την Sony έχει τα θετικά της. Πάντως, το design των XZ2 και XZ2 Compact δεν ήταν αυτό που ήρθε στο μυαλό του τεχνολογικού κόσμου, όταν η εταιρεία υποσχέθηκε έναν νέο σχεδιασμό το 2018. Όπως και να έχει, οι δύο προτάσεις θα “ριχτούν” στην αγορά και εκεί θα φανεί αν αρέσουν στους καταναλωτές ή όχι.

Δείτε βίντεο Sony παρουσιάζει αλλαγή design Xperia smartphones, Δείτε το βίντεο της Sony που παρουσιάζει την αλλαγή design στα Xperia smartphones

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ιωάννης jb

Εκλεπτυσμένο design… Όμορφο βίντεο που δείχνει και μας θυμίζει πολλές και όμορφες συσκευές

Koukoz

SONY συγγνώμη αλλά δεν πείθεις. Με απογοήτευσες πολύ. Περίμενα κάτι το διαφορετικό αλλά δε…
Ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε στρατόπεδο και να δούμε τι άλλο υπάρχει εκεί έξω. Ο ανταγωνισμός πλέον χαράζει τον δρόμο κι εσύ αγαπητή μου Sony τρέχεις και δεν προλαβαίνεις.
Θεωρώ τον εαυτό μου ακόμη και τώρα SONY fan boy αλλά αν είναι να σκάσω χιλιάρικο αν μη τι άλλο ας το αξίζει!

Δημητρης

χιλιαρικο δεν εχει καμια συσκευη εκτος του χ και του νοτε οποτε ειναι τελειως ακυρο αυτο που λες..οσο για το βιντεο..απλα τελειο!!!!!!!ειμαι sony fan boy αλλα θα προτιμουσα να εβαζε αυτο το βιντεο αν εβγαζε πρωτη αυτο το design και οχι τελευταια!βεβαια δεν μου αρεσουν τα κινητα χωρις bezels αλλα οκ..! δυστυχως ακολουθει και εκεινη την μαζα..

felipos

Ειναι για γελια η .αλλαγη. Που ευαγγελιζονται. Αυτο ειναι για πειστουν οι πεντε δεκα της σονι και κανενας ακυρος της htc προκειμενου να πειστουν οτι κατι αλλαγε για το σχεδιασμο της

giorgosgek

Μαλιστα, οι πιο χοντρες ναυαρχιδες διαβασα…..και ειδα

andrew cat

@Felipos Μάθε ρε φίλε να μιλάς και μετά λες για την sony

felipos

@andrew cat
Συγγνωμη αν σε πειραζει αληθεια οτι λεω και για τη σονι αλλα ετσι ειναι. Και επειδη σε πειραζει φαινεται οτι δειχνει την αληθεια που ειναι αυτη που λεμε ολοι εδω 🙂
Φιλικα

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

ειναι παντα πισω και τα κανει ολα αναποδα ! τετοια αναλογια bezel επρεπε να ειχαν σε 16:9 ολα αυτα τα χρονια τα z1 – Xz !

κανεις δε θα χε παραπονο….

επισης θα ηταν λογικο τα Ζ τοσα χρονια να ηταν πιο παχια και η τωρινη ναυαρχιδα πιο λεπτη! αλλα οοοοοχι…..η sony εκανε τα Ζ 7-8χιλιοστα…..και τωρα 11 !😂😂😂😂

πραγματικα η πιο γελοια εταιρεια στην ιστορια η sony mobile……

andrew cat

@felipos Ο σχεδιασμός προφανώς και άλλαξε, εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει όσο τα προηγούμενα. Το τηλέφωνο εξακολουθεί να είναι όμως μια πανίσχυρη και όμορφη συσκευή με πολλές καινοτομίες.

Legend

Έχετε δεκα προφίλ και υποστηρίζεται τη Sony. Εντάξει καταλάβαμε. Δεν διαβάζουμε techblog από εχθές. Και πάλι ότι χειρότερο είναι που παρουσιάστηκε φέτος.

Petros

Μπορεί να παχυνε η Sony, αλλα δεν πειράζει, λένε οι χοντρές κάνουν καλο κρεβάτι

Bill

Εντάξει, Αυτό το κυρτό σχέδιο στην πλάτη είναι λίγο κινεζιά. Πολύ ωραίο ήταν το Ζ5 πραγματικά. Ας κάνει μια κίνηση να το επαναφέρει με μεγαλύτερο ratio οθόνης και θα είναι σούπερ. Ο εντυπωσιασμός με αυτό το σχέδιο απέτυχε να της πείτε της εταιρείας. .. Όπως και η αριθμοσειρά στην οθόνη κλειδώματος, η προηγούμενη ήταν τέλεια. Τώρα θυμίζει μοτορολα…μπλιαχ

Koukoz

@ Δημήτρης πραγματικά λατρεύω την SONY όμως ας είμαστε λίγο ρεαλιστες. Αυτό το μοντέλο θα πρέπει να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως mate 10 – 20 pro, S8 -s9, iPhone X. Κακά τα ψέμματα έχει μείνει πίσω. Το ουαου factor που είχε παλιά στην κάμερα, μπαταρία και σχεδιασμό όχι απλά ξεπεραστηκε αλλά μειώθηκε κιόλας!! Όσο για την τιμή εντάξει μπορεί να υπερβαλα και λίγο, αλλά προσωπικά δεν μου κάνει αίσθηση η διαφορά 850 με 1000, είναι το ίδιο!!
Υ.Γ. Ότι θα έφτανα σε σημείο να “κρατώ” την SONY έχοντας αγοράσει Ζ1, Ζ1 compact, m4 aqua, Z3+ με ξεπερνά!!!!
Υ.Γ.2 θάνατος στις εταιρείες που αφαιρουν την θύρα ακουστικών!!! Ναι ναι ξέρω το μέλλον είναι χώρις αυτές αλλά… θάνατος!!!

DimitrisM

Κινητά τα οποία θα αντέξουν στο χρόνο και όχι όπως τα κινέζικα ή τα κορεάτικα, μια χαρά κινητά είναι, όποιον δεν του αρέσει ας πάρει Κινέζο ή Κορεάτη, να έχει προβλήματα με τις μπαταρίες!

Δημητρης

Koukoz..εγω ειμαι κατοχος του xperia z1 απο τοτε που βγηκε και δεν θελω να το αλλαξω..για φωτο,μπαταρια,fb ειναι μια χαρα!! το design του μου αρεσει τρελα! αν θα επαιρνα καινουριο κινητο τωρα θα επαιρνα παλι sony καθως με εχει βγαλει ασπροπροσωπο η huawei..για μενα apple samsung δεν υπαρχουν οποτε ειναι αυτες οι 2 εταιριες..μπορει να γελατε με αυτο που εγραψα αλλα εχω χρησιμοποιησει 6 plus note 3 και απλα προτιμω τα sony!!!! αυτα απο εμενα..SONY 4 EVER! 😛

ΚΝ

Άλλαξε προς το καλυτερο …αλλα δεν κάλυψε τις προσδοκίες που η ίδια καλλιέργησε. Αν και εκτιμώ Sony εχω ακομη ενα Ζ Xperia 4 χρονια ως επαγγελματικό και ειμαι ικανοποιημένος για τη διάρκεια του. Πλεον μπορω να πω πως βρίσκει ομορφότερα και καλυτερα κινητά άλλων εταιριών στα ιδια χρηματα.
Κρίμα περιμέναμε το δυναμική επιστροφη της εταιρίας…αλλα επιστροφη ειναι οχι ομως δυναμική. Μπορει καλυτερα …..αλλα τελικα φαινεται οτι δεν θελει ή δεν καταλαβαίνει!

Panos7GR

Το πιο όμορφο design μακράν υπήρξε του Ζ5!
Από εκεί και πέρα μόνο εμένα στο λευκό μου θυμίζει Xperia Neo V, το νέο design;; Εγώ δεν το λέω moving forward, αλλά πισωγύρισμα!

Απογοητεύτηκα κι εγώ μαζί σου Sony. Περιμέναμε κάτι πολύ δυνατό και πάλι κινήθηκες σε ρηχά νερά. Τα λέμε από του χρόνου πάλι εκτός και αν δούμε ένα Premium και τρίβουμε τα μάτια μας, αλλά δεν νομίζω…

ntinos

Το πρόβλημα είναι ότι είχαν δημιουργηθεί μεγάλες προσδοκίες για το xz2 αλλά τελικά ήταν απλά μια ανανέωση στο design και μια βελτίωση στην εγγραφή video. Από εκεί και πέρα ότι νέο παρουσίασε δεν εντυπωσίασε (vibration, 3d scanning, photo camera κτλ). Περιμένουμε 4k oled οθόνη, καλύτερη κάμερα μπρος πίσω και AI. Αν δεν δώσει βάση σ’αυτά θα μείνει πολύ πίσω στον ανταγωνισμό.

Γιώργος Κ.

Πουλάνε ακόμα αυτά τα τηλέφωνα;

antonis

Ειλικρινα δεν βαριεστε να καθεστε και να βγαζετε το αχτι σας σε καθε αρθρο που αφορα την Σονυ;Αυτο δεν γινεται σε καμια αλλη μαρκα. Ειστε για λυπησεη.Το ντιζαιν ειναι θεμα υποκειμενικο το εχουμε πει χιλιαδες φορες σε αλλους αρεσουν τα σαμσουγκ σε αλλους αρεσουν τα σονυ. Τωρα γιατι πρεπει να ακουμε τον καθε μ@λ@κ@ να γραφει οτι του κατεβει για να χαντακωνει την σονυ δεν το καταλαβαινω. Εγω θα συμφωνησω μονο στο οτι κακως καταργηθηκε η υποδοχη 3,5mm.Οσο για τις τιμες ναι ειναι λιγο τσιμπημενες σε σχεση ομως μονο με τα κινεζικα κινητα τυπου xiaomi και κατι αλλες εταιριες που δεν τις ξερει ουτε η μανα τους. Για δειτε ομως και τις τιμες των αλλων γνωστων εταιριων samsung,LG κσι μετα μου λετε αν η sony ειναι φτηνη η ακριβη.

Γιωργης

Πεστα ρε συ αντωνη γαμωτο γιατι ολοι μπαινουν εδω μονο και μονο να κραξουν την sony χωρις καν να εχουν πιασει στα χερια τους κινητο sony ολα τα χρονια κραζανε τα μπεζελς που ηταν μεγαλα τωρα που μικρηναν τα μπεζελς κραζουν τον διαφορετικο σχεδιασμο και το μερος που βρισκεται η καμερα και οτι ειναι παχουλο το μονο που με χαλασε και μενα ηταν η εξοδος των ακουστικων που αφαιρεθηκε αλλα η sony εχει τετοια καλη παραδοση στον ηχο που ενα ζευγαρι ακουστικα bluetooth δινει την λυση επισης οι τιμες θα μπορουσαν να ηταν λιγο χαμηλοτερες πχ στα 499 για το compact και 699 για το μεγαλο XZ2

Jim

ο σχεδιασμός είναι καθαρά θέμα γούστου ουτε υποδηλώνει τη “αληθεια” για την αποτυχια ή την επιτυχία ενος προιοντος ο καθεναςοτι τον βολεύει και του αρέσει παίρνει (ούτε εμενα μου αρέσει ο νέος σχεδιασμός προσωπικό γούστο το xperia z2 είναι ακομη για εμενα το πιο ομορφο τηλέφωνο όπως και το xiaomi mi mix το 1οπου θυμίζει xperia σειράς z) αν επιτυχει ή αποτυχει ειναι θέμα μαρκετινκ σωστής διαφημησης και τιμολογικής τοποθέτησης (εμενα οι διαφημήσεις της sony δεν με πείθουν μόνο το trailer του Xperia Z που ηταν υπεροχο για εμενα και είπα ουαου ηταν κατι πρωτότυπο από τα πρωτα 5″ ιντσα με full hd οθονη και του Xperia SP με την φωτιζόμενη μπάρα αυτά τα δύο αντικατροπτιζουν για εμενα τη SONY ) 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.

Smartphones Sony

Κάμερες smartphone: Όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε

Η τεχνολογία πίσω από τις σύγχρονες κάμερες smartphone είναι τόσο προηγμένη, από τους αισθητήρες έως όλους τους αλγόριθμους λογισμικού.