Windows Phone 7.8 update, Η Microsoft τοποθετήθηκε επίσημα

Η σταδιαδική διάθεση της αναβάθμισης σε Windows Phone 7.8 για τα τωρινά smartphones που τρέχουν 7.5 θα ξεκινήσει για τα περισσότερα από αυτά στις αρχές του 2013. Αυτή είναι η επίσημη τοποθέτηση της ομάδας ανάπτυξης του Windows Phone OS και μας βάζει σε σκέψεις για το αν θα αναβαθμιστούν όλες οι συσκευές μιας και πρόσφατα διαβάσαμε ότι το Optimus 7 μάλλον δεν θα αναβαθμιστεί αλλά και για το πότε ακριβώς μιας και “αρχές 2013” είναι και το Πάσχα.

Ευχόμαστε να αναβαθμιστούν όλα τα μοντέλα και το συντομότερο δυνατό. Η αναβάθμιση θα φέρει τη νέα κεντρική οθόνη τριών σειρών με προσαρμόσιμα σε μέγεθος live tiles αλλά και 20 διαφορετικά χρώματα για αυτά. Θεωρώ ότι η απουσία wallpaper είναι αισθητή και εδώ και στα Windows Phone 8 και θα πρέπει να προστεθεί σε κάποια μελλοντική αναβάθμιση.

, Windows Phone 7.8 update, Η Microsoft τοποθετήθηκε επίσημα

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Φάνης

Τελικα, οποιοι θελουνε αμεσα update λογισμικου, καταληγουνεσε μια και μονο επιλογη (δεν θα αναφερθω στο iOS, ειναι γνωστο απο την πρωτη μερα κυκλοφοριας του!)…καθαρο android, δηλαδη nexus. Οσο μου αρεσουνε τα windows 7.5 (ειλικρινα τα θεωρω οτι πιο ευκολοχρηστο σε καθημερινη βαση), τοσο με χαλαει που η microsoft συμπεριφερεται λες και εχει να κανει με λογισμικο Η/Υ. Δεν δινουμε ρε παιδες εκει στην MS τα updates μια φορα το χρονο, και αν…ουτε ελληνικο δημοσιο να εισασταν! Ελεος…

Alexdicv

Κατσε να παρουμε εμεις που εχουμε το Trophy στην Vodafone το Tango και για 7.8 βλεπουμε…
Κριμαι και σαν λειτουργικο τα WP μου αρεσαν πολυ…
Το Πασχα πεφτει 5 Μαιου… Δεν το λες κι αρχη του 13… Μαλλον μεσα του 13… :p

GiannisMix

“(…) για τα περισσότερα από αυτά στις αρχές του 2013.”
ενδεχομενο 1ο: να αναβαθμιστουν κάποιες απο τις συσκευες κ οχι ολες!
ενδεχομενο 2ο: να αναβαθμιστουν όλες οι συσκευές αλλα καποιες στις αρχες του 2013 κ καποιες αλλες να καθυστερησουν!
Πιθανοτερο το πρωτο κ ασχημο σεναριο!! 🙁

billy

Ετσι όπως γράφεται η πρωτη μου σκεψη ειναι πως θα αναβαθμιστούν όλα οσα τρέχουν 7.5. Θα περιμενουμε για να δουμε

PiXel

@Φάνης: Συμφωνώ, αν κάποιος θέλει συνεχή updates, τότε πάει σε stock έκδοση του Android χωρίς τη σαβούρα των OEMs, και συσκευή Nexus για νά ‘χει το κεφάλι του ήσυχο για τουλάχιστον μια 2ετία (+ τα extra χρόνια που θα υποστηρίζεται στο XDA). @cVlachakis: Κώστα, πέρα απ’ τη Start Screen, τα 7.8 θα φέρουν τη νέα lockscreen των WP8, με περισσότερα (και custom) εικονίδια ειδοποιήσεων, δυνατότητα για συγχρονισμό του wallpaper με το Bing, Rooms στο People Hub, ρετουσάρισμα των εικονιδίων και του layout των εφαρμογών του συστήματος (το Office πχ θα έχει το εικονίδιο του 2013 -δε ξέρω αν έχει και τη νέα έκδοση κιόλας), XBOX Music αντί για Zune, ρυθμίσεις και αλλαγές ασφαλείας στον IE (ο οποίος θα μείνει στην έκδοση 9 και όχι στη 10) και custom ρυθμίσεις απ’ τους κατασκευαστές (στα Lumia η Nokia θα φέρει μεταφορά αρχείων με Bluetooth, Ringtone Maker και ρυθμίσεις ισοσταθμιστή για τη μουσική, η HTC θα φέρει επιλογή για να μη κλείνει το Wi-Fi όταν κλειδώνει το κινητό κλπ), οπότε μάλλον η ενημέρωση θα είναι πιο πλούσια απ’ την αρχική εκτίμηση. Αν σ’ αυτά προσθέσεις και τη 18μηνη υποστήριξη που έσκασε πριν λίγες μέρες για τα 7.8 (και την πιθανότητα και άλλης ενημέρωσης,… Συνέχεια »

giannis

μολις μιλησα με τν νοκια και με διαβεβαιωσαν για ολα τα νεα features που θα παρουν τα λουμια:

-A new Start screen look and feel, familiar from Windows Phone 8, giving you a whole new look the moment you unlock your phone
-Ringtone maker app to selected markets to create a personal ringtone
-Contact share app updated to support sharing over Bluetooth in addition to SMS and email
-Bluetooth file transfer to send media files via Bluetooth from your Lumia device to any other

md03582

εγώ πιστεύω οτι ολη η δουλειά γίνεται προκειμένου πρώτα να μπούνε στην αγορά για τα καλά τα windows phone 8 κινητά, να κάνουνε κάποιες πωλήσεις, και στην συνέχεια να δώσουν το 7.8 update το οποίο (δική μου εκτίμηση και πρόβλεψη) είναι ΟΛΟΙΔΙΟ με τα windows phone 8 και απλά δεν τρέχουν τις νέες εφαρμογές που θα έχουν γραφτεί μόνο για windows phone 8.Εννοείται οτι το 7.8 δεν θα έχει υποστήριξη για διπυρηνους, nfc, κτλ διότι στην τελική μας είναι άχρηστη. Όταν αγόρασα το lumia800 μου ήξερα εκ των προτέρων οτι δεν είχε ουτε διπυρηνο επεξεργαστή ουτε nfc! Ωστόσο, (δική μου εκτίμηση επαναλαμβάνω) θα έχει όλα τα άλλα χαρακτηριστικά

nikolas05

το περιμενω να ερθει με το καλο….εχω 5 μηνες το nokia lumia 800 και παει σφαιρα ρεεεε 😛

Impro

Το Htc trophy 7 δεν θα παρει wp tango Alexdicv στη Vodafone, οι δοκιμές εδειξαν προβλήματα στο wifi, αλλά θα πάρει κατευθείαν 7.8 συμφωνα με την htc. Το πλανο λέει πρωτα 7,8 σε νεες συσκευές και μετά στις υπάρχουσες.

kap

επιτελους αναβαθμιση lumia 800 σε 7.8.. δεν βλεπω και καμια μεγαλη διαφορα παντως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Windows 10 Mobile Windows Phone

Windows Phone: Ο τρίτος παίκτης smartphone OS που τα παράτησε [Fails]

Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για τα Windows Phone, μία χαμένη προσπάθεια της Microsoft να μείνει στο χώρο των mobile λειτουργικών.

Smartphones featured Microsoft Windows Phone

Η Microsoft προτιμά το Android και δεν θα επαναφέρει τα Windows Phone

Στελέχη της Microsoft δήλωσαν ότι το Windows Phone OS δεν είναι προτεραιότητα και ότι για μικρές συσκευές θα χρησιμοποιούν το Android.

Smartphones Microsoft Windows Phone

Windows Phones: Το τέλος τους ήρθε λόγω των κατασκευαστών και των παρόχων κινητής

Ο Brandon Watson, πρώην Senior Director για τα Windows Phones, αρνείται τον ισχυρισμό των χρηστών πως για το τέλος της πλατφόρμας και των smartphone φταίνε οι εφαρμογές που δεν υπήρχαν στο store. Ο ίδιος εργάστηκε στη θέση αυτή από το 2010 μέχρι το 2012 και έχει μια διαφορετική άποψη πάνω στο τι φταίει για το […]

Software Microsoft Windows Phone Windows Phone 7.5

Σταδιακό τέλος υποστήριξης για τα Windows Phone 7 και 8

Ήταν γνωστό από καιρό πως οι ημέρες του Windows Phone λειτουργικού είναι μετρημένες. Η Microsoft έχει γνωστοποιήσει πως δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω με την συγκεκριμένη πλατφόρμα και πλέον όλες οι εκδόσεις της απλώς περιμένουν να… καταλήξουν στην λήθη.