Windows Phone 7.8, Αντίο Internet Explorer 10 και Skype [φήμες]

Το WP7Forum.ru διέρρευσε έναν πίνακα ο οποίος μας δείχνει συγκριτικά όλα τα νέα χαρακτηριστικά που θα έχει τόσο το Windows Phone 7.8 update όσο και το Windows Phone 8, δίνοντάς μας αρκετά στοιχεία για το τι θα έχουν στη διάθεσή τους οι κάτοχοι των υπαρχουσών συσκευών με το λειτουργικό της Microsoft.

Όσοι περιμένουν να δουν τον εμφανώς βελτιωμένο Internet Explorer 10 και το ενσωματωμένο Skype στο update σε Windows Phone 7.8, μάλλον θα απογοητευτούν, αφού ο πρώτος θα μείνει στο Windows Phone Apollo, ενώ το δεύτερο θα είναι ένα app που θα βρίσκεται εγκατεστημένο στο Apollo, αλλά θα πρέπει να το κατεβάσει ξεχωριστά στο 7.8 από το Windows Marketplace.

Εστιάζοντας στα στοιχεία που θα λείπουν από το 7.8 μένουμε στο ότι δεν θα υπάρχει η δυνατότητα της Over The Air λειτουργίας update, κάτι που θα αποτελεί ενσωματωμένο χαρακτηριστικό του Apollo, ενώ το DataSmart θα είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες ένα ξεχωριστό app. Κοιτάζοντας τον πίνακα, ο οποίος το τονίζουμε, έχει προκύψει από φήμες και όχι από κάποια επίσημη ανακοίνωση, βγάζουμε το συμπέρασμα ότι το Windows Phone 8 θα είναι πλήρες πακέτο, απευθείας διαθέσιμο στον χρήστη, ενώ το 7.8 προσπαθεί μεν, αλλά υπολείπεται στα σημεία.

, Windows Phone 7.8, Αντίο Internet Explorer 10 και Skype [φήμες]

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannis Charp

Γεια σου ms ίσως να τα ξαναπούμε στο μέλλον!Για την ώρα αφήνω το wp7 και φεύγω για android.

SevenDeuce

Ο τιτλος ειναι λιγο παραπλανητικος γιατι οπως λετε και στο αρθρο δεν θα ειναι απλα ενσωματωμενη η εφαρμογη αλλα θα μπορει καποιος να την κατεβασει..
Οσο για τον broswer και το 7.8 τα χει κανει λιγο “σαλατα” η microsoft..

Σταύρος

Παιδιά γνωρίζει κανείς πότε θα είναι διαθέσιμη η έκδοση 7.8 για lumia 610 ?

panos13

@Σταυρος η εκδοση 7.8 θα ειναι διαθεσιμη μετα την κυκλοφορια Windows phone 8 συσκευων οποτε κανενα 6μηνο υπολογιζε.

Σταύρος

@ panos13 : Σ’ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία… 🙂

nikmour

“Ο/Η Giannis Charp λέει:
Γεια σου ms ίσως να τα ξαναπούμε στο μέλλον!Για την ώρα αφήνω το wp7 και φεύγω για android.”

Όχι ρε συ μη μας το κάμνεις αυτό!!!!!!!!

theomoto

Εχω ενα HTC Radar απο τον Νοεμβριο του 2011. Πιο πριν ειχα HTC Desire. Γενικα ειμαι περισσοτερο ευχαριστημενος απο την εμπειρια που ειχα με τα Windows παρα με το Android. Τα android εχουν περισσοτερες δυνατοτητες βεβαια αλλα καταλαβα οτι αυτες που ειναι πραγματικα ουσιαστικες ειναι λιγες. Θα περιμενω το update του 7,8 και ισως να αγορασω και μια νεα συσκευη windows phone 8 προς το καλοκαιρι του 2013. ΜΗΝ τρελαινεστε. Και Αndroid 2,3 κινητα και κανουν καλες πωλησεις. Ισως μια αλλαγη στις τιμες των wp οσο ερχονται τα wp8 θα ηταν σωστη κινηση.

Giannis Charp

@ nikmour αν δεις τα ποσόστα των πωλήσεων να ΜΗΝ ανεβαίνουν ακόμη και με τα wp8 τότε μην απορήσεις!
Και μετά θα δούμε πως θα κυνηγάει με το τουφέκι η ms τους πελάτες της!
Αααα και με την Nokia να το ξανασκέφτεται εεε τότε νομίζω πως είναι καιρός σιγά σιγά να την κάνω με έλαφρα πηδηματάκια.

nikmour

Τα wp7 πήραν στο καιρό που κυκλοφορούν 4% μερίδιο αγοράς (+3% τα wmobile),ενώ οι περισσότεροι ξέρανε ότι δεν θα αναβαθμιστούν. Αυτό που οι περισσότεροι δεν ξέρουνε είναι ότι τα lumia στην Αμερική και όχι μόνο τα αγοράσανε μα 100$ και συμβόλαιο 2 ετών το οποίο θα μπορεί να ανανεωθεί όταν έρθουν τα wp8. Οι εφαρμογές των wp8 θα μπορούν να τρέχουν (αν και δεν πιστεύω όλες) και στα wp7.
Α!! και πάρτε και δύο links να τρελαθήτε “https://www.phonearena.com/news/Woz-on-Microsofts-Surface-I-want-to-own-one.-I-want-to-use-one._id32097” και “https://www.phonearena.com/news/Microsoft-now-scalping-patent-royalties-from-70-of-Android-device-makers-globally_id32090”.
Πάρτε επομένως Android και σε ένα μήνα να βγει η επόμενη έκδοση που το δικό σας κινητό να μην την πάρει. Για αυτό και το ποσοστό ικανοποίησης των χρηστών Android είναι στο 35%.

Giannis Charp

Βασικά ΔΕΝ ξέραμε ότι δεν θα αναβαθμιστούμε,τίποτα δεν ήταν βέβαιο μέχρι τώρα(ακομή και τώρα το άρθρο στηρίζεται σε φήμη).Απλά καλά νομίζω πως η ms μπορεί να ενσωματώσει στο λειτουργικό ένα skype μαζί με κανένα gps.Ότι δεν υποστηρίζει το κινητό μου(πχ sd card) λογικό είναι να μην έχω απαίτηση να αναβαθμιστώ για κάτι τέτοιο,όμως θα ήθελα κάτι παραπάνω από μία start screen.
Κάλα το τι γίνεται στην Αμερική σε σχέση με εδώ είναι ένα άλλο θέμα.Δυστυχώς εδώ είναι Ελλάδα με τα καλά και στραβά της(ειδικά τα τελευταία είναι πολλά το τελευταίο διάστημα).
Τώρα ότι αφορά τον φίλο Woz ωομίζω πως πάντα ήταν ένας μεγάλος gadgetακιας που συνεχίζει να μην κρύδει την αλήθεια για καλές δουλειές.Μην ξεχνάς όμως ότι είχε δείξει μέγαλο ενδιαφέρον και για το Galaxy Nexus όταν πήγε ο ίδιος μια βόλτα στην google.
Περί πατεντών δεν θα σχολιάσω καθόλου για όποιο λειτουργικό και εταίρια κι αν μιλήσουμε…
Τέλος ότι αφορα τα updates του android δεν έχεις άδικο άλλα από την μεριά της η ms δεν βλέπω να δείχνει κάτι το διαφορετικό.
ΥΓ:το έχω ξαναγράψει και σε άλλο post πως πραγματικά λυπάμαι τους Lumia 800-900 users για τα χρήματα που χαλάσανε για ένα τόσο όμορφο νεκρό-τηλεφώνο.

nikmour

@Giannis Charp “ΥΓ:το έχω ξαναγράψει και σε άλλο post πως πραγματικά λυπάμαι τους Lumia 800-900 users για τα χρήματα που χαλάσανε για ένα τόσο όμορφο νεκρό-τηλεφώνο.”

Για την ελλάδα δίκιο έχεις. Έστειλα και παράπονα και στην Nokia αλλά όλοι ξέρουμε που θα με γράψουνε.

GiannisWST

Οι εφαρμογες των wp8 δε θα τρεχουν στα wp7, στο μελλοντικο 7.8 εκτος και αν οι προγραμματιστες/δημιουργοι τους τα φτιαξουν να τρεχουν. Αφου ειναι τελειως διαφορετικες πλατφορμες, εχει ξεκαθαριστει αυτο καιρο. Θα βγαινουν νεες εφαρμογες μεχρι να αρχισουν να πωλουνται τα 8. Δε νομιζω να ασχοληθουν και πολλοι με κομματι 4-6% της αγορας μετα. Εδω δεν ξερουν αν θα πετυχει το rt marketplace, με τον ανταγωνισμο των χ86 εφαρμογων. Μη πιστευετε οτι θα ασχοληθουν συνεπως με τα wp7. Αν καποιοι ειναι ευχαριστημενοι με τα τωρα windowsphone κινητα τους εχει καλως αλλα μη περιμενετε υποστηριξη. Ετσι οπως τα εφερε η ms τα πραγματα φαινονται ξεκαθαρα πως θα πανε πλεον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Windows 10 Mobile Windows Phone

Windows Phone: Ο τρίτος παίκτης smartphone OS που τα παράτησε [Fails]

Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για τα Windows Phone, μία χαμένη προσπάθεια της Microsoft να μείνει στο χώρο των mobile λειτουργικών.

Smartphones featured Microsoft Windows Phone

Η Microsoft προτιμά το Android και δεν θα επαναφέρει τα Windows Phone

Στελέχη της Microsoft δήλωσαν ότι το Windows Phone OS δεν είναι προτεραιότητα και ότι για μικρές συσκευές θα χρησιμοποιούν το Android.

Smartphones Microsoft Windows Phone

Windows Phones: Το τέλος τους ήρθε λόγω των κατασκευαστών και των παρόχων κινητής

Ο Brandon Watson, πρώην Senior Director για τα Windows Phones, αρνείται τον ισχυρισμό των χρηστών πως για το τέλος της πλατφόρμας και των smartphone φταίνε οι εφαρμογές που δεν υπήρχαν στο store. Ο ίδιος εργάστηκε στη θέση αυτή από το 2010 μέχρι το 2012 και έχει μια διαφορετική άποψη πάνω στο τι φταίει για το […]

Software Microsoft Windows Phone Windows Phone 7.5

Σταδιακό τέλος υποστήριξης για τα Windows Phone 7 και 8

Ήταν γνωστό από καιρό πως οι ημέρες του Windows Phone λειτουργικού είναι μετρημένες. Η Microsoft έχει γνωστοποιήσει πως δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω με την συγκεκριμένη πλατφόρμα και πλέον όλες οι εκδόσεις της απλώς περιμένουν να… καταλήξουν στην λήθη.