Windows Phone 7, Ελληνικό πληκτρολόγιο με εφαρμογή από το Marketplace

Μπορεί η πρώτη έκδοση των Windows Phone 7 να μην περιλαμβάνει την ελληνική γλώσσα στα μενού, όμως ελληνικό πληκτρολόγιο θα έχουμε με μια δωρεάν εφαρμογή που εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται διαθέσιμη στο Marketplace. Ονομάζεται Greek Keyboard και όπως σας έχουμε ενημερώσει από τις αρχές Νοεμβρίου, είναι δημιούργημα της Vodafone Greece.

Σύμφωνα με την εφαρμογή: “Μπορείτε τώρα να γράψετε στα Ελληνικά, να κάνετε μία αναζήτηση στο Internet και να στείλετε email χρησιμοποιώντας το Ελληνικό Πληκτρολόγιο”. Αυτή τη στιγμή προσπαθώ να την κατεβάσω στο HTC Trophy 7 αλλά το Marketplace έχει μουλαρώσει και μου γράφει “Can’t get this right now. Check back in a little later”. Επίσης στο Windows Marketplace βλέπω μια παρόμοια εφαρμογή που ονομάζεται GreekWP7.

, Windows Phone 7, Ελληνικό πληκτρολόγιο με εφαρμογή από το Marketplace

Screenshot της εφαρμογής
, Windows Phone 7, Ελληνικό πληκτρολόγιο με εφαρμογή από το Marketplace

Τα πρώτα smartphones με Windows Phone 7 που θα κυκλοφορήσουν στη χώρα μας είναι:
LG Optimus 7
HTC HD7
HTC Mozart
HTC Trophy 7

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Σωτηρης

καιρος ηταν….ωραια παντως φαινονται τα 7,σε αντιθεση με τα προηγουμενα.

Petros

Στο Πλαίσιο (στην Αγία Παρασκευή) έχει φέρει HTC HD7 και LG Optimus7! Δεν το περίμενα αλλά η επαφή με τα Windows Phone 7 είναι πάρα πολύ καλή εμπειρία! Όντως ρολάρει απίστευτα καλά το λειτουργικό! Εντυπωσιάστηκα και δεν το περίμενα!

Konsantinos

Τα Windows Phone 7 είναι άψογα (έχω το trophy7) – Λιτά, δεν υπάρχουν κουμπιά / πατάς επάνω στις λέξεις, υπάρχει ακόμη το “δεξί” κλικ… Πολύ καλή αυτονομία, τρομερή ιδέα τα Live Tiles. Το μόνο που μένει είναι να έρθει η αναβάθμιση να προσθέσει πράγματα που λείπουν τώρα (όπως τα ελληνικά) και να φτιάξουν εφαρμογές αποκλειστικά για ελλάδα:

1. Οι εταιρίες κινητής για να ελέγχεις το υπόλοιπο του χρόνου ομιλίας και ΜΒ
2. Οι τράπεζες
3. Οι δήμοι (ενημέρωση για σκουπίδια ή εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα)

Αλλά και msn (της προκοπής), skype, sip (voip) client…

Αυτά προς το παρόν

Paris

αν καταντήσουμε να έχουμε και από παροχο πληκτρολόγιο.
τότε άστα να πάνε και να έρχονται.

giorgio

Χρησιμοποίησα για λίγα λεπτά τα WP7 στο Trophy και πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Μου αρέσει η απλότητά τους, όχι περιττά πράγματα, όχι εφέ για εντυπωσιασμό (αν και αυτά έχουν εφέ αλλά είναι κομμάτι της απλότητάς τους).

Αν τώρα δω ότι δεν λείπουν λειτουργίες που προσωπικά χρησιμοποιώ συχνά (πχ, αποστολή/λήψη με bluetooth) τότε το σκέφτομαι σοβαρά. Χρησιμοποίησα και το Symbian 3 με το C7 και έμεινα απίστευτα απογοητευμένος.. ήταν σαν να χρησιμοποιώ το Symbian που έχω στο κινητό μου..

UnicoN

Καιρος ηταν …

Ηρακλής

Γεια σας, σας γράφω με αφορμή το αρθρου σας
Windows Phone 7, Ελληνικό πληκτρολόγιο με εφαρμογή από το Marketplace
.
Το ίδιο μήνυμα («Can’t get this right now. Check back in a little later».)
μου βγάζει και εμένα σε ένα LG 7.
Οι πληροφορίες για το παραπάνω πρόβλημα, λένε ότι το parketplace δεν εξυπηρετεί την Ελλάδα, ή ελληνικούς λογαριασμούς Hotmail.
Δεν εχω λύση ακόμα το πρόβλημα, αν γνωρίζετε κάτι παρακαλώ αν είναι δυνατό να με ενημερώσετε.
Ευχαριστώ
Ηρακλής

starnik

Γεια σου Κωστα.αγορασα σημερα το htc trophy vf μεσω skroutz.εφτιαξα λογαριασμο απο τον υπολογιστη οπωσ περιγραφεις και εβαλα χωρα ηνωμενες πολιτιες(αφου εκανα reset) αλλα και παλι εχω προβλημα.τι μπορει να φταιει.βοηθηστε παρακαλω γιατι δεν ξερω τι αλλο να κανω..

ελένη k

θέλω αύριο να αγοράσω το τρόφι 7 κ θα ήθελα να μου πείτε αν έχει ανοίξει η αγορά μάρκετ place, αν τελικά έχει ελληνικό μενού ή και πληκτρολόγιο και αν όχι θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να λαμβάνω ελληνικα μηνύματα ή θα μου έρχονται “κινέζικα”? Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

ελένη k

Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα ήθελα επίσης να ρωτήσω αν μπορώ να μπαίνω στο facebook δωρεάν γιατί διάβασα ότι χρεώνεσαι. Επίσης πρέπει να δηλώσω ότι μένω Αμερική;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Windows 10 Mobile Windows Phone

Windows Phone: Ο τρίτος παίκτης smartphone OS που τα παράτησε [Fails]

Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για τα Windows Phone, μία χαμένη προσπάθεια της Microsoft να μείνει στο χώρο των mobile λειτουργικών.

Smartphones HTC HTC Mozart Windows Phone 7

HTC Mozart, Θα αναβαθμιστεί σε Windows Phone 7.8

Αρθρογράφος ιστοσελίδας από την Πολωνία, ρώτησε το τοπικό γραφείο της HTC για την επερχόμενη αναβάθμιση σε Windows Phone 7.8 και έλαβε την απάντηση ότι το HTC Mozart είναι μέχρι στιγμής το μόνο μοντέλο που είναι σίγουρο(;) ότι θα αναβαθμιστεί – τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. Από την Πολωνία επίσης είχαμε μάθει πριν από μερικούς μήνες […]

Software Nokia Nokia Lumia 800 Nokia Windows Phone Smartphones

Nokia Lumia 800, Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Windows Phone 7.8

Χαράς ευαγγέλια για τους κατόχους του Nokia Lumia 800 μιας και είναι το πρώτο Windows Phone smartphone που καταγράφεται να αναβαθμίζεται στην έκδοση Windows Phone 7.8. Οι πληροφορίες έρχονται από την Ολλανδία ενώ διαβάζω ότι και στην Πορτογαλλία είναι διαθέσιμη η αναβάθμιση. Όσοι έχετε το Lumia 800 κάντε ένα κόπο να τσεκάρετε για πιθανό update […]

Smartphones Nokia Nokia Windows Phone Smartphones Windows Phone 7

Nokia Lumia 505, Με οθόνη 3.7 ιντσών και Windows Phone 7.8

Για την αγορά του Μεξικού ανακοινώθηκε το Nokia Lumia 505 με λειτπουργικό σύστημα Windows Phone 7.8. Ενσωματώνει οθόνη αφής 3.7 ιντσών AMOLED τεχνολογίας ClearBlack με ανάλυση 800×480 pixels, ραδιόφωνο FM (Ναι!), κάμερα 8 Megapixel χωρίς LED flash και μπαταρία 1300 mAh. Το Lumia 505 έχει μονοπύρηνο επεξεργαστή στα 800MHz και μνήμη RAM 256MB.